2024 m. balandžio 29 d., Pirmadienis

Tyrimų fondas

Senos interneto svetainės versijos

Nuomonių barometras

*print*

Archyvas :: Žurnalistų etikos inspektoriaus sprendimas dėl publikacijos portale „Delfi“ – teisėtas ir pagrįstas

2016-01-12
 
 

Vilniaus apygardos administracinis teismas atmetė kaip nepagrįstą S. J. skundą dėl Žurnalistų etikos inspektoriaus tarnybos sprendimo dėl esą neetiškų „Delfyje" paskelbtų publikacijos teiginių apie jo asmenį panaikinimo.

S. J. prašė teismo panaikinti Žurnalistų etikos inspektoriaus tarnybos 2015-08-07 sprendimą, kuriuo buvo atmestas pareiškėjo prašymas dėl jo garbės ir orumo įžeidimo bei nekaltumo prezumpcijos pažeidimo portale „Delfi" paskelbtoje publikacijoje „Kompozitoriaus T. Dobrovolskio nužudymo byloje - naujos detalės" (www.delfi.lt, 2015-03-12).

Vilniaus apygardos administracinio teismo teisėjų kolegija, išnagrinėjusi bylą, priėjo išvadą, kad pareiškėjo skundas nepagrįstas, todėl tenkinti jį nėra teisinio pagrindo. Teismas pažymi, kad portalo „Delfi" publikacijoje nėra jokių duomenų apie pareiškėjo pripažintą kaltę, tiesioginį dalyvavimą muštynėse, kuriose žuvo kompozitorius T. Dobrovolskis, suduotus smūgius ir kt. „Publikacijoje yra pateikta tik bendra informacija apie vykstantį tyrimą dėl padaryto nusikaltimo, pareikštus įtarimus įtariamiesiems (tame tarpe ir pareiškėjui, nes procesas jo atžvilgiu nėra nutrauktas). Publikacijoje pateikti duomenys nėra iškraipyti, užgaulūs, skleidžiantys dezinformaciją, įžeidžiantys, žeminantys ar kaip kitaip pažeidžiantys pareiškėjo garbę ir orumą", - rašoma teismo sprendime, be to, pažymima, kad Žurnalistų etikos inspektoriaus tarnyba pareiškėjo skundą išnagrinėjo tinkamai taikydama Lietuvos Respublikos teisės aktus.

Šis Vilniaus apygardos administracinio teismo sprendimas per 14 dienų nuo jo paskelbimo apeliacine tvarka gali būti skundžiamas Lietuvos vyriausiajam administraciniam teismui, paduodant skundą šiam teismui arba per Vilniaus apygardos administracinį teismą.

Sigita Jacinevičienė-Baltaduonė

 

 

 

Rubrika "Nuomonių barometras" yra Spaudos, radijo ir televizijos rėmimo fondo projekto dalis.

 

 

Paskutinį kartą atnaujinta: 2016-04-09 10:27
 
 

Komentarai (0)

Jūsų el. paštas

Rašyti komentarą

Vardas
Tekstas
Apsaugos kodas
secimg
2007 © “Lietuvos žurnalistų sąjunga” - žurnalistams, mediadarbuotojams ir visuomenei - įvykiai, analizė, kūryba.
Sprendimas: Fresh media