2024 m. balandžio 19 d., Penktadienis

Tyrimų fondas

Senos interneto svetainės versijos

Naujos knygos, leidiniai

*print*

Archyvas :: Šeimyninis autorių duetas – J. Baltrukonytė ir A. Kriščiūnas – pristatė pirmą bendrą knygą vaikams

2013-11-30
 
 

Vilniuje buvo pristatyta pirmoji žurnalo „Panelės" vyriausios redaktorės Jurgos Baltrukonytės knyga vaikams „Torčiukas ant debesėlio", kurią išleido leidykla „Alma littera". Gausiai susirinkę renginio svečiai ir mažieji skaitytojai aktyviai dalyvavo įvairiuose konkursuose bei klausėsi istorijų, kaip gimė šis šmaikštus pasakojimas, kurį iliustravo Jurgos vyras - neseniai iš gastrolių su legendine grupe „Fojė" iš JAV grįžęs būgnininkas, fotomenininkas Algis Kriščiūnas.

Į renginį susirinko nemažas būrys žinomų Lietuvos žmonių su savo vaikais: dailininkas Rimas Valeikis su žmona, fotografe Agne Gintalaite, grupės „Fojė" muzikantas Arnoldas Lukošius, kulinarė Beata Nicholson, plastikos chirurgas Darius Radzevičius, verslininkas Aidas Akcijonaitis ir žmona, viena iš kino teatro „Pasaka" įkūrėjų Greta, laidų vedėja Audrė Kudabienė.

Renginio svečiai dalyvavo keliuose konkursuose: mergaičių komisija rinko tėtį, gražiausiai nupiešusį princesės suknelę, o berniukai balsavo už mamas, piešusias dinozaurus. Vaikai renginyje varžėsi riaumodami kaip dinozaurai, o už tai visi buvo apdovanoti specialiais ženkliukais su naujosios knygelės herojais. Pristatymo pabaigoje visi svečiai vaišinosi arbata, o namo parsinešė dovanų gautos vyšnių uogienės, virtos pagal knygoje nupasakotą receptą. Dailininkė Julija Estko visus norinčius mažylius papuošė įspūdingais piešiniais ant veido.

„Rašyti vaikams apie išdykusią mergaitę Paulą man buvo smagus išbandymas. „Torčiuke ant debesėlio" susipina švelni fantazija, vaikiški nuotykiai ir gyvenimo išmintis. Tai - spalvinga ir skani kaip vyšnių uogienė odė meilei. Iš tikrųjų tai - pasakojimas apie gyvenimą, tik kad didžiąją jo dalį ir sudaro meilė", - apie knygos gimimą renginio metu pasakojo Jurga Baltrukonytė.

Mažosios Paulos draugystė su Dinozauru Mėsėdžiu ir Limpačiuku, dingusios suknelės ir mylimos močiutės paieškos - tai tik dalis vaikiškų nuotykių, kurių kupinas pasakojimas „Torčiukas ant debesėlio". Šią jautrią, subtiliu humoru dvelkiančią istoriją iliustravęs ir naujame amplua atsiskleidęs fotomenininkas Algis Kriščiūnas renginio metu sakė, kad knygos piešinėliuose paslėpė daug juokingų dalykų tiek vaikams, tiek jų tėveliams.

„Piešdamas negalėjau labai nukrypti nuo tikrovės, nes viską kontroliavo Paula - ji norėjo, kad pieščiau tik tokias sukneles, kurios kabo jos spintoje, o namas, kuriame vyksta veiksmas, būtų identiškas tam, kuriame gyvename. Piešinėliuose stengiausi atspindėti rimtus ir juokingus stebuklus, kasdien vykstančius šalia mūsų. Atkreipkite dėmesį, ką daro Dinozauras, gavęs pranešimą apie negerą tėtį!", - šypsojosi A. Kriščiūnas.

Jurgos Baltrukonytės knygą „Torčiukas ant debesėlio" išleidusi leidykla „Alma littera" jau daugiau kaip 20 metų vykdo savo misiją - skatina pažinimo ir skaitymo poreikį, teikia pažinimo džiaugsmą ir skaitymo malonumą. Didžiausia Baltijos šalyse leidykla „Alma littera" leidžia knygas suaugusiesiems, vaikams ir paaugliams, šviečiamąją ir mokomąją literatūrą.

 

 

Daugiau informacijos:

Agnė Dvarionienė

Viešųjų ryšių projektų vadovė

„Alma littera" įmonių grupė

Tel. +370 5 2100687

Mob. +370 687 99470

El. p. A.Dvarioniene@algupe.lt

www.algrupe.lt

 

 

 

Paskutinį kartą atnaujinta: 2013-11-30 15:29
 
 

Komentarai (0)

Jūsų el. paštas

Rašyti komentarą

Vardas
Tekstas
Apsaugos kodas
secimg
2007 © “Lietuvos žurnalistų sąjunga” - žurnalistams, mediadarbuotojams ir visuomenei - įvykiai, analizė, kūryba.
Sprendimas: Fresh media