2024 m. kovo 28 d., Ketvirtadienis

Tyrimų fondas

Senos interneto svetainės versijos

Naujos knygos, leidiniai

*print*

Archyvas :: Aistringos keliautojos dviračiais knygos pristatymas Klaipėdoje

2014-01-24
 
 

Kornelija Jankauskienė,

Klaipėdos apskrities viešoji I. Simonaitytės biblioteka

 

Sausio 28 d. (antradienį) 17 val. Gerlacho palėpėje vyks mokytojos, aistringos keliautojos dviračiais Godos Čiplytės knygos "Ir aš buvau Afrikoje. Aplink pasaulį dviračiais per 525 dienas" pristatymas.

Goda Čiplytė - Vilniaus Vytauto Didžiojo gimnazijos anglų kalbos mokytoja, aistringa keliautoja dviračiais. Apvažiavusi pasaulį dviračiu Goda įgyvendino savo svajonę ir įrodė - jei moteris nori, ji gali viską. Keliautojos gyvenimo credo - laikas priklauso mums.

1998 metų liepos 21 dieną keturi keliautojai savanoriai iš Lietuvos - fizikas Sigitas Kučas, ekonomistas Edvardas Žižys, istorijos studentas Gediminas Vasiliauskas ir kalbininkė Goda Čiplytė, - išvyko į Didįjį tūkstantmečio taikos žygį dviračiais aplink pasaulį.

Taikos žygio maršrutas driekėsi per keturis pasaulio žemynus. Tarptautinę grupę sudarė dešimt žmonių. Į šią avantiūrą susiruošė dviratininkai iš JAV, Vokietijos, Turkijos, Meksikos, Kroatijos, Lenkijos, Peru ir Lietuvos. Per 525 dienas apkeliautas pasaulis, nuvažiuota 23 500 kilometrų dviračiais. Tai buvo tikra avantiūra, vienam iš žygeivių kainavusi gyvybę.

Knygoje emocingai ir nuoširdžiai, be pagražinimų, su geru humoru ir originaliais vertinimais, gana literatūriškai aprašomi įspūdžiai, kurių autorė patyrė važiuodama dviračiu aplink pasaulį su draugais iš įvairių šalių. Knygos iliustracijos - didelės ir spalvingos nuotraukos iš viso pasaulio, darytos pačių žygeivių

Citatos iš knygos:

Greta „maniškės" parduotuvėlės rytais vykdavo afrikietiškas ritualas. Čia kasdien sėdėdavo putli pagyvenusi senegalietė mama. Jos dukra kas rytą išnešdavo plaušinį demblį. Patiesdavo jį šalia parduotuvėlės, o motina, tarsi įmitusi Kalėdų žąsis, iškrypuodavo pro vartelius ir tingiai nusileisdavo į savo išgulėtą peryklą, metų metus dilindama ertmę po savimi.

Mūsų dešimt, bet tik trys teturi laikrodžius ir niekas nebesuka galvos, kuri dabar valanda, mėnuo ar metų laikas. Tai nesvarbu. Svarbu tik viena - pirmyn, pirmyn, pirmyn! Važiuojame naktį, šviečiant mėnulio pilnačiai ar plieskiant saulei virš galvos - karščiausiu paros metu. Ir nesvarbu, į kelis kalnus turime užkopti - septynis ar devynis.

 

Kontaktinis asmuo

Kornelija Jankauskienė

Kultūrinės veiklos vadybininkė

Klaipėdos apskrities viešoji I. Simonaitytės biblioteka

8 46 412529

kornelija@klavb.lt

Paskutinį kartą atnaujinta: 2014-01-24 08:58
 
 

Komentarai (0)

Jūsų el. paštas

Rašyti komentarą

Vardas
Tekstas
Apsaugos kodas
secimg
2007 © “Lietuvos žurnalistų sąjunga” - žurnalistams, mediadarbuotojams ir visuomenei - įvykiai, analizė, kūryba.
Sprendimas: Fresh media