2024 m. balandžio 19 d., Penktadienis

Tyrimų fondas

Senos interneto svetainės versijos

Naujos knygos, leidiniai

*print*

Archyvas :: Antano Terlecko knygos "Ne pats pasirinkau savo dalią" pristatymas

2014-01-27
 
Antanas Terleckas

Antanas Terleckas

 

Nacionalinio M. K. Čiurlionio dailės muziejaus Istorinėje Lietuvos Respublikos Prezidentūroje (Vilniaus g. 33, Kaune) sausio 30 d., ketvirtadienį, 16 val. įvyks Lietuvos laisvės šauklio, žinomo rezistento Antano Terlecko naujausios knygos „Ne pats pasirinkau savo dalią" (iš "Versmės" leidyklos leidžiamos serijos "Neparklupdyta Lietuva") pristatymas ir diskusija.

Renginyje dalyvaus knygos autorius Antanas Terleckas, knygos leidėjas "Versmės" leidyklos vadovas Petras Jonušas, Nepriklausomybės Akto signatarai Algirdas Patackas, Vladas Terleckas, Seimo narys Rytas Kupčinskas. Apie knygą savo įspūdžiais dalinsis VDU humanitarinių mokslų fakulteto magistrantai, istorikų klubo nariai, Simonas Jazavita ir Gediminas Kasparavičius. Bus galima įsigyti pristatomą knygą.

Žinomo rezistento, politiko, Lietuvos laisvės lygos įkūrėjo ir vadovo, nenuilstančio Lietuvos laisvės šauklio Antano Terlecko knyga "Ne pats pasirinkau savo dalią" tarytum apibendrina ilgą ir sudėtingą autoriaus gyvenimo kelią, jo išgyvenimus, apmąstymus, lūkesčius ir gyvenimo patirtį. Šiame leidinyje nėra vietos pagyrūniškumui ar pozuojančiai beletristikai. Knygos autorius Antanas Terleckas kviečia skaitytoją kartu mąstyti ir diskutuoti. トManau, kad savo trūkumų, ydų, nemalonių faktų nutylėjimas būtų nepagarba skaitytojui, pačiam sau ir istorinei tiesai. Tiesos, kad ir kokia ji būtų, nutylėjimas ar pagražinimas paverstų atsiminimus beprasmiu kūriniu", - teigia knygos autorius.

Maloniai kviečiame atvykti.

Nacionalinio M. K. Čiurlionio dailės muziejaus inf.

Papildoma informacija teikiama  tel. 8 37 201778

 

Paskutinį kartą atnaujinta: 2014-01-27 12:34
 
 

Komentarai (0)

Jūsų el. paštas

Rašyti komentarą

Vardas
Tekstas
Apsaugos kodas
secimg
2007 © “Lietuvos žurnalistų sąjunga” - žurnalistams, mediadarbuotojams ir visuomenei - įvykiai, analizė, kūryba.
Sprendimas: Fresh media