2024 m. kovo 28 d., Ketvirtadienis

Tyrimų fondas

Senos interneto svetainės versijos

Naujos knygos, leidiniai

*print*

Archyvas :: „Lietuvos architektūros paveldotvarka: netektys ir atradimai“.

2014-11-02
 
 

Ketvirtadienį Kaune bus pristatyta menotyrininkės, Vytauto Didžiojo universiteto dėstytojos dr. Jolitos Butkevičienės monografija „Lietuvos architektūros paveldotvarka: netektys ir atradimai".

Monografijos pristatymas vyks lapkričio 6 d., ketvirtadienį, 19 val., Kauno įgulos karininkų ramovėje (A. Mickevičiaus g. 19).

„Tokių drąsių darbų Lietuvos paveldosaugos moksliniame diskurse nėra daug. Tai - ne apologetinis, ne panegiriškas, o tikras mokslinis darbas, liudijantis apie pasišventimą mokslo pažangai. Autorė nuoširdžiai pristatė diagnostiškai labai reikšmingą paveldotvarkos darbų barą, kuriame atsispindi visi aktualūs Lietuvos paveldotvarkos rūpesčiai", - sakė pristatyme dalyvausiantis architektas, urbanistas, doc. dr. Vytautas Petrušonis.

Monografijoje tyrinėjamos Lietuvos mūrinės architektūros restauravimo ir rekonstravimo tendencijos, daugiausia dėmesio skiriant sovietmečiu atliktiems darbams. Darbe gilinamasi į ne tik į Lietuvos, bet ir į Europos istorinę patirtį, tarptautiniame kontekste analizuojama Lietuvos mūro architektūros paveldotvarkos situacija, atskleidžiama kokybinė kaita, vykusi penkis aktyviausios veiklos dešimtmečius.

Architektūros darbai vertinami vadovaujantis tarptautinėmis paveldotvarkos teorinėmis nuostatomis, o esamos problemos atskleidžiamos nagrinėjant daug konkrečių Lietuvos mūro architektūros paveldo pavyzdžių. Monografijoje taip pat analizuojama sovietmečiu susiklosčiusių mūro architektūros restauravimo tendencijų įtaka šių dienų paveldotvarkai. Ieškoma priežasčių, lėmusių savitą istorinių pastatų restauravimo ir rekonstravimo sampratą.

Knyga skirta kultūros paveldo specialistams, architektūros tyrinėtojams, architektams, studentams ir visiems, besidomintiems Lietuvos architektūros paveldu.

Kontaktinis asmuo

Dr. Jolita Butkevičienė

VDU Menotyros katedra

Muitinės g. 7-206, Kaunas

Tel.: (8 37) 327 858

El. paštas: j.butkeviciene@mf.vdu.lt

Paskutinį kartą atnaujinta: 2014-11-02 10:27
 
 

Komentarai (0)

Jūsų el. paštas

Rašyti komentarą

Vardas
Tekstas
Apsaugos kodas
secimg
2007 © “Lietuvos žurnalistų sąjunga” - žurnalistams, mediadarbuotojams ir visuomenei - įvykiai, analizė, kūryba.
Sprendimas: Fresh media