2024 m. balandžio 16 d., Antradienis

Tyrimų fondas

Senos interneto svetainės versijos

LŽS ir NŽKA pirmininkas

*print*

Archyvas :: Istoriją kuriantis Klaipėdos rajono laikraštis „Banga“ švenčia savo jubiliejų. Kūrybingų metų!

2020-12-21
 
Dainius Radzevičius,
Lietuvos žurnalistų sąjungos pirmininkas

 

Šį gruodžio dvidešimt pirmosios rytą prasideda nauja ir ypatinga savaitė. Vos už keleto dienų švęsime bene gražiausias metų šventes, kurių metu daugelis lietuvių ir viso Pasaulio šeimų sutiks artimųjų rate. Ir ne vien dėl Kūčių vakaro ar kalėdinių tradicijų. Pasaulis užsidaro, nes žmonija susidūrė su kol kas neįveikiama viena nematoma XXI amžiaus būtybe - klastingu virusu.
Tačiau 1945 metų gruodžio 21 dieną savo kelią pradėjusi šiandieninė Gargžduose įsikūrusi „Banga" ir jos redaktoriai ar žurnalistai yra matę įvairiausių istorinių bangų, socialinių lūžių, ekonominių pakilimų ir nuosmukių, persitvarkymų ir atgimimų. Nuo spausdinto žodžio „Bangoje" iki skaitmeninio formato garzdai.lt - tokį kelią jau nukeliavo ir dar nežada sustoti „Bangos" redakcija. Nes kiekvienas naujas gimtadienis, ypač jubiliejinis, padeda iš naujo atgimti, iš naujo permąstyti ir atrasti savo veiklos prasmę.
Todėl šį ypatingą pirmadienį, kuomet stabdomi lėktuvų skrydžiai iš lietuvaičių tik šiame amžiuje atrastos Anglijos, o Pasaulis vis labiau užsiveria nuo žmonių bendravimo, „Banga" turi naują misiją - negalintiems laisvai judėti žmonėms atnešti Pasaulio, Lietuvos ir rajono žinias į kiekvienus namus. Taip buvo ir laikraščio pradžioje, tokią pačią svarbią misiją laikraštis turėjo ir po 1990 metais paskelbto Nepriklausomybės atkūrimo. Ir jei šiandien dėl pandemijos daug kas primiršo ir jubiliejinius mūsų atkurtos Nepriklausomybės metus, tai šio ir daugybės kitų faktų mums neleis užmiršti „Bangos" žurnalistai. Politika, kultūra, verslas, sportas, socialiniai projektai ir įvairiausi klausimai - tai tik dalis temų ir problemų, apie kurias kiekvieną savaitę vis kitaip turi galvoti, užrašyti ir pateikti skaitytojams „Bangos" autorių kolektyvas. Ir tai yra ta nematoma šventė, tas neapčiuopiamas stebuklas, kuro metu mintis tampa žodžiu, o žodis tekstu ar fotografija. Taip gimsta žurnalistika. Taip žmonės pažįsta žmones. 
Ir todėl artėjantis kalėdinis stebuklas kaip niekas kitas įprasmina visų mūsų gyvenimus.
„Banga" šį kelią ir šį atgimimą išgyvena kiekvieną kartą, kai į spaustuvę keliauja naujas laikraštis, kai dažai kvepiantis popierinis kolektyvinis darbas keliauja į prekybos vietas ar tiesiai prenumeratoriams, tuomet to stebuklo mažytė dalelė pasiekia tūkstančius Klaipėdos rajono gyventojų ne tik Lietuvoje, bet ir interneto platybėse. 
Nuoširdžiai sveikinu „Bangos" kūrėjus ir puoselėtojus su Jubiliejiniais metais ir gimtadieniu, kolegiškai linkiu nuolat kelti bangas, nuolat ieškoti ir atrasti. Svarbiausia - nuolat švęsti gyvenimą. Nes jis yra nepakartojamas ir vienintelis toks šiandien. Rytoj jis bus jau kitoks. Su šventėmis!
 
Rubrika LŽS ir NŽKA pirmininkas yra Spaudos, radijo ir televizijos rėmimo fondo dalis. 
 

 

 

Paskutinį kartą atnaujinta: 2020-12-26 16:07
 
 

Komentarai (0)

Jūsų el. paštas

Rašyti komentarą

Vardas
Tekstas
Apsaugos kodas
secimg
2007 © “Lietuvos žurnalistų sąjunga” - žurnalistams, mediadarbuotojams ir visuomenei - įvykiai, analizė, kūryba.
Sprendimas: Fresh media