2024 m. kovo 28 d., Ketvirtadienis

Tyrimų fondas

Senos interneto svetainės versijos

Fotografija

*print*

Archyvas :: 43-ioje personalinėje S. Paškevičiaus parodoje „Fotografuota Nidoje“ – gamta ir žmonės

2013-09-05
 
S. Paškevičiaus parodoje „Fotografuota Nidoje“ plakatas

S. Paškevičiaus parodoje „Fotografuota Nidoje“ plakatas

 

Viktor Denisenko

 

Rugsėjo 18 d. 17 val. Nidoje Tomo Mano muziejuje bus atidaryta garsaus fotomenininko Stasio Paškevičiaus paroda „Fotografuota Nidoje". Jos branduolį sudarys portretai, keletą metų fotografuoti Nidoje, kuriuose įamžinti įvairūs - garsūs ir ne tokie garsūs - parodos autoriaus sutikti žmonės, bei Kuršių Nerijos gamtos grožį atspindintys peizažai.

Žmonės, pažįstantys S. Paškevičių, gali paliudyti, kad fotografija šiam fotomenininkui yra gyvenimo būdas. Jį sunku įsivaizduoti be fotoaparato rankose - ir nesvarbu ar tai būtų oficialus renginys, ar pasisėdėjimas draugų rate.

Žmonių portretavimas yra ypatinga S. Paškevičiaus aistra. Kai 2007 metais šis fotomenininkas išleido albumą „Draugų portretai", o to paties pavadinimo S. Paškevičiaus parodos apkeliavo ne vieną Lietuvos galeriją, daugelis prakalbo apie vieną geriausių Lietuvos portretistų. Kritikai ypatingai pažymi S. Paškevičiaus gebėjimą akimirksniu atrasti tinkamą rakursą,  atskleisti charakterio savybes, užfiksuoti ir išryškinti  portretuojamojo emociją. Apšvietimo (dažniausiai natūralaus) virtuoziškas valdymas įgalina fotoobjektyvo pagautą akimirką paversti meno kūriniu.

Gamtos grožis - kitas S. Paškevičiaus dėmesio objektas. Įvairių kelionių metu fotomenininkui teko fiksuoti ne tik Lietuvos, bet ir Tunguskos, Baikalo, Kolos, Karelijos, Kaukazo, Karpatų peizažus. Paminėtoje parodoje bus demonstruojami Nidos ir jos apylinkėse užfiksuoti vaizdai.

Paroda „Fotografuota Nidoje" bus galima apžiūrėti jau nuo rugsėjo 16 dienos. Ji Nidos Tomo Mano muziejuje veiks iki rugsėjo 25 dienos.

 

Paskutinį kartą atnaujinta: 2013-09-13 08:19
 
 

Komentarai (0)

Jūsų el. paštas

Rašyti komentarą

Vardas
Tekstas
Apsaugos kodas
secimg
2007 © “Lietuvos žurnalistų sąjunga” - žurnalistams, mediadarbuotojams ir visuomenei - įvykiai, analizė, kūryba.
Sprendimas: Fresh media