2024 m. kovo 28 d., Ketvirtadienis

Tyrimų fondas

Senos interneto svetainės versijos

Fotografija

*print*

Archyvas :: Fotožurnalisto Zivo Koreno „Tel avivo akimirkos” Kaune

2014-01-31
 
 

2014 m. vasario 4 d., antradienį, 16 val. M. Žilinsko dailės galerijoje (Nepriklausomybės a. 12, Kaune) atidaroma Izraelio fotografo Zivo Koreno (Ziv Koren) paroda „Tel Avivo akimirkos". Parodą pristato Nacionalinis M. K. Čiurlionio dailės muziejus ir Izraelio ambasada Latvijai ir Lietuvai.

Zivas Korenas - vienas garsiausių Izraelio fotografų, profesionalus fotožurnalistas, turintis 20-ties metų darbo patirtį. Z. Korenas dirba su tokiais leidiniais, kaip „Israel Hayom", yra didžiausios fotoagentūros „Polaris Images" atstovas Izraelyje ir vienas iš 12 „Canon" kompanijos ambasadorių Europoje, Artimuosiuose Rytuose ir Afrikoje.

Z. Korenas pradėjo savo karjerą dirbdamas karo fotografu Izraelio armijoje. 1991 m. palikęs armiją, jis kurį laiką dirbo Izraelio Ministro Pirmininko spaudos tarnybos fotografu, po to 6 metus dienraščio „Yedioth Achronoth" fotožurnalistu ir redaktoriumi.

Nuo 1998 m. Z. Korenas yra laisvai samdomas fotografas ir bendradarbiauja su garsiausiomis viso pasaulio fotoagentūromis. Z. Koreno fotografijos buvo publikuotos „Time Magazine", „Newsweek", „The Sunday Times Magazine", „Stern", „Der Spiegel", „Paris Match", „Le Figaro", „Corriere Sera Magazine" ir „Wired Magazine". Z. Koreno dokumentinėje fotografijoje pagrindinis dėmesys skiriamas humanitarinei temai tiek Izraelyje, tiek visame pasaulyje. Čia atsispindi Izraelio ir palestiniečių konfliktas, skurdo problema pasaulyje, Pietryčių Aziją nusiaubęs cunamis, Haičio žemės drebėjimas, AIDS problemos Pietų Afrikoje.

2000 m. „World Press Photo" organizacija Z. Koreno nuotrauką su Izraelyje susprogdintu autobusu įvardino kaip vieną iš 200 geriausių kadrų per pastaruosius 45 metus. Z. Korenas yra gavęs daugybę prestižinių apdovanojimų, tarp jų „Picture of the Year" („Metų nuotrauka") iš „World Press Photo", triskart buvo apdovanotas „Photo District News Award" prizu ir du kartus gavo „International Color Award" apdovanojimą.

Ekspozicijoje „Tel Avivo akimirkos" pristatomas 40 fotografijų ciklas. Jose atsispindi nepakartojami „niekada nepailstančio miesto" kasdienio gyvenimo vaizdai ir spalvos.

Paroda veiks: 2014 02 05-2014 02 23

 

Paskutinį kartą atnaujinta: 2014-01-31 13:01
 
 

Komentarai (0)

Jūsų el. paštas

Rašyti komentarą

Vardas
Tekstas
Apsaugos kodas
secimg
2007 © “Lietuvos žurnalistų sąjunga” - žurnalistams, mediadarbuotojams ir visuomenei - įvykiai, analizė, kūryba.
Sprendimas: Fresh media