2024 m. kovo 28 d., Ketvirtadienis

Tyrimų fondas

Senos interneto svetainės versijos

Fotografija

*print*

Archyvas :: Gytis Skudžinskas: “Kelios fotografijos tiesos”

2014-09-22
 
Gytis Skudžinskas

Gytis Skudžinskas

 

Rugsėjo 26 d. (penktadienį) 18.00 val. galerijoje „si:said" (Galinio Pylimo g. 28, Klaipėda) pristatoma Gyčio Skudžinsko paroda „Kelios fotografijos tiesos".

Dažniausiai Gytis Skudžinskas savo kūriniuose nagrinėja fotografijos medijos ribines situacijas. Paprastai darbuose atsisako konkretaus vaizdo fiksavimo, o akcentuoja tai, kad problema ir sprendimo būdai slypi pasirinktos medžiagos techninėje charakteristikoje bei konvencionaliuose  suvokimo principuose. Fotografinę mediją autorius renkasi dėl jos išplitimo visuomenėje ir vis dar gajaus, nemeluojančio informacijos nešėjo, mito.

Parodoje „Kelios fotografijos tiesos" pristatomi penki kūrinių ciklai skirtingais aspektais nagrinėjantys atvaizdo suvokimo modelius, bei galimybes pervertinti ir perkurti pirminius fotografinius šaltinius. Instaliacija „Albumas" išryškina verbalinius fotografijų vertinimo aspektus, visiškoje „nežinomybėje" paliekant vizualinę informaciją. „Grand Theoty of Truth" akcentuoja medžiagišką (ar magišką) fotoatspaudo dualumą. Cikle „Retušas" demonstruojamos tik vaizdo perkonstravimo žymės. O šios ir panašios strategijos leidžia autoriui komentuoti šiandienos vizualiosios informacijos lauką iškeliant probleminius klausimus.

Gytis Skudžinskas (g. 1975) yra menininkas, grafikos dizaineris, parodų kuratorius. Pats parodose dalyvauja nuo 1999 m., o kūrybai dažniausiai renkasi fotografiją, instaliaciją ir garso meną.

Paroda veiks iki lapkričio 2 d.

 

Daugiau informacijos:

galerija „si:said"

Skaistė Marčienė

Mob. tel. 860039972

 

Paskutinį kartą atnaujinta: 2014-09-22 11:25
 
 

Komentarai (0)

Jūsų el. paštas

Rašyti komentarą

Vardas
Tekstas
Apsaugos kodas
secimg
2007 © “Lietuvos žurnalistų sąjunga” - žurnalistams, mediadarbuotojams ir visuomenei - įvykiai, analizė, kūryba.
Sprendimas: Fresh media