2024 m. kovo 29 d., Penktadienis

Tyrimų fondas

Senos interneto svetainės versijos

Fotografija

*print*

Archyvas :: Virginijus Kinčinaitis, „Fotoregos pratimai“

2015-02-12
 

 

2015 m. vasario 13 d. (penktadienį) 17.00 val. maloniai kviečiame į menotyrininko Virginijaus Kinčinaičio knygos „Fotoregos pratimai" pristatymą ir susitikimą su autoriumi „Prospekto" fotografijos galerijoje (Gedimino pr. 43, Vilnius).

Knygos pristatyme taip pat dalyvaus: Algimantas Aleksandravičius, Jurijus Dobriakovas, Agnė Narušytė, Gytis Skudžinskas, Stanislovas Žvirgždas.

*******

Subjektyvus laikas jau negrįžtamai supainiotas su fotografiniu laiku, privati atmintis užleidžia vietą kolektyvinei fotografinių vaizdų atminčiai. Palaipsniui vaizdai išstumia mūsų gyvenimus. Siekiant šių procesų ir sąveikų aiškumo, tenka nuolat grįžti į talpius, neišsemiamus šeimyninių, meninių, socialinių, politinių fotografijų archyvus. Tenka veltis į atsinaujinančias šių vaizdų kovas, brėžti jų ateities scenarijus. Tai nesibaigiantys fotoregos pratimai, kuriais prasideda nauja diena. Vieni iš mūsų rašo detektyvinę fotografinio vaizdo istoriją, kiti prie krūtinės glaudžia fotoaparatą, kažkas rūšiuoja nebesuvaldomą savo asmenukių kolekciją,dar kitas smulkiai plėšo senas savo jaunystės fotografijas.

Virginijus Kinčinaitis

Paskutinį kartą atnaujinta: 2015-02-14 08:30
 
 

Komentarai (0)

Jūsų el. paštas

Rašyti komentarą

Vardas
Tekstas
Apsaugos kodas
secimg
2007 © “Lietuvos žurnalistų sąjunga” - žurnalistams, mediadarbuotojams ir visuomenei - įvykiai, analizė, kūryba.
Sprendimas: Fresh media