2024 m. balandžio 26 d., Penktadienis

Tyrimų fondas

Senos interneto svetainės versijos

Fotografija

*print*

Archyvas :: Kviečiame į parodos „Slinktys“ katalogo pristatymą „Prospekto“ fotografijos galerijoje

2015-01-05
 
 

2015 m. sausio 8 d. (ketvirtadienį) 17.30 val. maloniai kviečiame į parodos „Slinktys" katalogo pristatymą „Prospekto" fotografijos galerijoje (Gedimino pr. 43, Vlnius).

Dalyvauja parodos kuratoriai Gytis Skudžinskas ir Vilma Samulionytė, menotyrininkė ir kuratorė Laima Kreivytė, menotyrininkas ir įvadinio straipsnio autorius Vidas Poškus bei autoriai.

Nors parodoje ir demonstruojama pati tikriausia fotografija, neretai dar ir dvelkianti klasikinių ryškalų ir fiksažo aromatu, joje dalyvaujantys autoriai nėra identifikuojami kaip fotomenininkai, dažniau kaip dailės ar šiuolaikinio meno atstovai. O menotyrininkas Vidas Poškus katalogo įvade teigia: „Vos tik Niepce‘as, Daguerre‘as ar Talbotas pabandė pagauti, užfiksuoti ir padauginti šviesą, konfliktas, kaip banalu bebūtų tai sakyti, tarp fotografijos ir tapybos buvo iš anksto užprogramuotas".

Katalogas sumanytas kaip dailininko eskizų bloknotas, tačiau į visus pateikiamus kūrinius galime žvelgti kaip į savarankiškas fotografijos serijas.

Kataloge pristatomi autoriai:

Žygimantas Augustinas, Jonas Gasiūnas, Kęstutis Grigaliūnas, Algis Griškevičius, Evaldas Jansas, Agnė Jonkutė, Eglė Karpavičiūtė, Jolanta Kyzikaitė, Rolandas Marčius, Audrius Puipa, Marija Teresė Rožanskaitė, Laisvydė Šalčiūtė.

Parodą Prospekto galerijoje galima aplankytis iki 2015 sausio 17 d.

Galerijos darbo laikas II-V 12.00 -18.00 val., VI 12.00 - 16.00 val.

Paskutinį kartą atnaujinta: 2015-01-05 15:48
 
 

Komentarai (0)

Jūsų el. paštas

Rašyti komentarą

Vardas
Tekstas
Apsaugos kodas
secimg
2007 © “Lietuvos žurnalistų sąjunga” - žurnalistams, mediadarbuotojams ir visuomenei - įvykiai, analizė, kūryba.
Sprendimas: Fresh media