2024 m. kovo 28 d., Ketvirtadienis

Tyrimų fondas

Senos interneto svetainės versijos

Fotografija

*print*

Archyvas :: Fotomenininko Roberto Misiukonio paroda

2015-04-21
 
Robertas Misiukonis

Robertas Misiukonis

Panevėžio fotografijos galerijoje veikia kauniečio fotomenininko Roberto Misiukonio paroda "JAI arba Gyvenimo verpetas".

 "Niekuomet negalėtume sakyti, kad gyvenimas įrėmintas laike. Viskas anaiptol nestovi vietoje. Visi pakilimai ar nuosmukiai pagyvina mūsų gyvenimą, kuris sukasi lyg verpetai. Juk žmogus niekuomet nesugrįš ir nepakartos įvykio antrą ar trečią kartą, skirsis laikas, emocijos, reakcija, veiksmai. Visas gyvenimo kelias tarsi susivijusi spiralė, kurią, kad ir kaip norėtume ištiesti, negalime", - sako parodos autorius.

 "JAI arba Gyvenimo verpetas" - tai fotografijų paroda, kurioje tapyba primenančia vaizdo plastika, subtiliomis detalėmis pasakojama žmogaus istorija. Autorius tikisi, kad žiūrovai atras fotografijas, kuriose pažins ir save. Tarp portretų, formų atpažins ir persikūnijusį autorių.

Parodos išskirtinumas - atlikimo technika cianotipija. Tai viena iš analoginės fotografijos technikų, kurią šiandien atgaivina entuziastai, ieškantys alternatyvos skaitmeninei fotografijai. Pasak R.Misiukonio, šis fotografijos būdas reikalauja ne tik kūrybiškumo, bet ir proto galios bei didžiulio susikaupimo, nes kiekviena sekundė, kiekvienas netinkamas prisilietimas, potėpis gali darbą sugadinti arba pagerinti.

Robertas Misiukonis (g. 1958 m.) pradėjo fotografuoti dar mokydamasis mokykloje. 1976 metais Kauno politechnikos institute (dabartinis Kauno technologijos universitetas) jis įkūrė fotografijos klubą ir apie trisdešimt metų jam vadovavo.  R.Misiukonis buvo ne vienos dešimties  studentų parodų KTU ir kitose aukštosiose mokyklose kuratorius.

Fotomenininkas rengia savo autorines parodas ir dalyvauja jungtiniuose projektuose, taip pat užsiima aktyvia fotožurnalisto veikla šalies žiniasklaidoje.

 

Panevėžio miesto dailės galerijos inf.

 

Paskutinį kartą atnaujinta: 2015-04-28 15:37
 
 

Komentarai (0)

Jūsų el. paštas

Rašyti komentarą

Vardas
Tekstas
Apsaugos kodas
secimg
2007 © “Lietuvos žurnalistų sąjunga” - žurnalistams, mediadarbuotojams ir visuomenei - įvykiai, analizė, kūryba.
Sprendimas: Fresh media