2024 m. balandžio 19 d., Penktadienis

Tyrimų fondas

Senos interneto svetainės versijos

Fotografija

*print*

Archyvas :: Algimanto Žižiūno fotografijų paroda

2015-04-08
 
Algimantas Žižiūnas

Algimantas Žižiūnas

 

2015 m. balandžio 10 d. (penktadienį) 17.00 val. maloniai kviečiame į sausio mėnesį 75-ąjį gimtadienį atšventusio Algimanto Žižiūno fotografijų parodos atidarymą „Prospekto" fotografijos galerijoje (Gedimino pr. 43, Vilnius).

Paroda pradedama eksponuoti nuo balandžio 8 dienos.

http://www.photography.lt/lt.php/Parodos?id=621

Algimantas Žižiūnas turi vieną gausiausių fotografijos portretų kolekcijų. Daugelį metų jis fotografavo žinomus kultūros žmones iš Lietuvos ir užsienio. Beveik visos fotografijos yra pasirašytos pačių portretuojamųjų. Tai netradicinė, įmantri, savita ir autentiška kolekcija, susidedanti iš meninio portreto ir portretuojamojo parašo, bei to momento impresijos, polėkio dokumentacijos.

Šios fotografijos - tai savotiška kultūros istorijos bei fotografijos meno samplaika. Autorius niekad nesivaikė vienadienių žvaigždžių, tačiau jo kolekcijoje sutinkame platų spektrą veikėjų nuo kultūros iki politikos ir visuomenės veikėjų. Fotografinė serija nėra daug ar dažnai rodyta. Jos mastas, įvairovė bei nuoseklumas kelia smalsumą. Taip pat ji gali būti vertinama kaip savotiškas besikeičiančių santvarkų dokumentas, rodantis susidomėjimo Lietuva, jos kultūra bei kalba lygį.

Fotografijų seriją autorius pradėjo kurti 1977 m.

2009 m. autorius kolekciją padovanojo Lietuvos centriniam archyvui, kai pablogėjo sveikata ir jo kūrybinėse dirbtuvėse įvyko kanalizacijos avarija.

Ši paroda yra organizuota bendradarbiaujant su Lietuvos centriniu archyvu ir autoriaus šeima.

Projektas iš dalies finansuojamas Lietuvos kultūros tarybos.

Fotomenininkas ALGIMANTAS ŽIŽIŪNAS gimė 1940 m. sausio 10 d. Kaune. 1963 m. baigė Kauno maisto pramonės technikumą, o 1965 m. įstojęs į Vilniaus universitetą studijuoti žurnalistiką, pradėjo dirbti Anykščių rajono laikraščio redakcijoje. 1970 m. persikėlė gyventi į Vilnių, dirbo įvairiose redakcijose ir leidyklose. Netrukus buvo priimtas į įsikūrusią Fotomenininkų, o vėliau ir į Žurnalistų sąjungą.

Iki 2007 m. aktyviai dalyvavo žurnalistinėje veikloje, taip pat kaip fotomeno kūrėjas. 2005 m. suteiktas meno kūrėjo statusas. 2014 m. Algimantui Žižiūnui suteiktas Lietuvos fotomenininkų sąjungos garbės nario vardas.

Algimanto Žižiūno fotografijų paroda Prospekto fotografijos galerijoje veiks iki gegužės 2 dienos.

 

Prospekto fotografijos galerija, Gedimino pr. 43, Vilnius.

Darbo laikas: II-V 12-18 val., VI 12-16 val. Tel: +370 5 2618338

 

Paskutinį kartą atnaujinta: 2015-04-08 14:50
 
 

Komentarai (0)

Jūsų el. paštas

Rašyti komentarą

Vardas
Tekstas
Apsaugos kodas
secimg
2007 © “Lietuvos žurnalistų sąjunga” - žurnalistams, mediadarbuotojams ir visuomenei - įvykiai, analizė, kūryba.
Sprendimas: Fresh media