2024 m. kovo 29 d., Penktadienis

Tyrimų fondas

Senos interneto svetainės versijos

Fotografija

*print*

Archyvas :: Tarptautinės paroda „reStart“ „Prospekto“ fotografijos galerijoje

2020-07-24
 
Justyna Górniak. Haytarma_ 2019  m.

Justyna Górniak. Haytarma_ 2019 m.

Liepos 29 d., trečiadienį, 17.30 val. „Prospekto" galerijoje (Gedimino pr. 43, Vilnius) atidaroma kolektyvinė paroda „reStart".

Paroda „reStart" iš dalies tęsia pastaruoju metu Lietuvos fotomenininkų sąjungos rengtos parodos-konkurso „Debiutas" tradiciją. Siekiama atskleisti šiandienos fotografų žvilgsnį į nūdienos aktualijas, problematiką ir fotografinės kūrybos tendencijas. Jau keletą pastarųjų metų paroda rengiama kaip tarptautinis šiuolaikinės fotografijos forumas, kuriame darbus pristato viso pasaulio menininkai. Kintantis pavadinimas „reStart" nurodo, kad paroda nėra orientuota tik į debiutuojančius autorius, bet galimos ir pačios įvairiausios atsinaujinimo, kūrybinės veiklos ar fotografijos medijos permąstymo strategijos.

Parodai atrinktose darbų serijose išryškėja šiandienos pasaulyje aktualios temos ir problemos. Parodoje demonstruojama ir konceptualiai nagrinėjama islamiškosios ir krikščioniškosios tradicijos akistata, už normalios visuomenės ribų išstumti kasdienybės scenovaizdžiai, poetinės atminties rekonstrukcijos, postinternetinės sąmonės ir atvaizdų srautai. Vis tik pagrindinis parodos siekis - parodyti fotografinės raiškos galimybių takumą bei permanentinį atsinaujinimą - išlieka. Taip pat ši paroda nužymi ir vieną iš Lietuvos fotomenininkų sąjungos krypčių artimiausiu metu. Trys grupinės parodos autoriai 2021 m. turės galimybę Vilniuje surengti savo personalines parodas .

Parodai „reStart" darbus atrinko Dovilė Dagienė, Milda Kiaušaitė, Vilma Samulionytė, Donatas Stankevičius, Arturas Valiauga, Gytis Skudžinskas.

Parodos autoriai: Oskar Alvarado (Ispanija), Donata Buivydė (Lietuva), Alex Delapena (JAV), Justyna Górniak (Lenkija), Pedro Gossler (Brazilija / Lietuva), Poline Harbali (Sirija / Prancūzija / Kanada), Alan Knox (Didžioji Britanija), Lei Lei (Kinija / JAV), Anna Reznikov (Izraelis), Lee-Marie Sadek (Libanas / Pranūzija).

 

Paroda „reStart" veiks iki rugpjūčio 29 d.
Parodą finansuoja Lietuvos kultūros taryba

 

Paskutinį kartą atnaujinta: 2020-07-24 19:14
 
 

Komentarai (0)

Jūsų el. paštas

Rašyti komentarą

Vardas
Tekstas
Apsaugos kodas
secimg
2007 © “Lietuvos žurnalistų sąjunga” - žurnalistams, mediadarbuotojams ir visuomenei - įvykiai, analizė, kūryba.
Sprendimas: Fresh media