2024 m. kovo 29 d., Penktadienis

Tyrimų fondas

Senos interneto svetainės versijos

Dialogai apie žiniasklaidą

*print*

Archyvas :: LRT atsiskaito. Visuomeninis transliuotojas visuomenei pristato 2021 m. veiklos ataskaitą

2022-06-04
 
LRT visuomeninis transliuotojas, kuriantis prasmingą - kokybiškos žurnalistikos ir ugdančio laisvalaikio - turinį visiems Lietuvos žmonėms ir pasaulio lietuviams, kaip ir kiekvienais metais, pateikia metinę veiklos ataskaitą bei kviečia visuomenę ne tik susipažinti, bet ir pasidalinti savo nuomone apie LRT veiklą.
„2021-ieji, turėję tapti atoslūgio metais, toliau buvo kaustomi pandemijos, nežinios įnešė šalį užklupusi migrantų krizė bei karo ženklai, tačiau LRT nepaisant neprognozuojamų sąlygų ir toliau sėkmingai vykdė savo misiją. Svarbiausi darbai ir visuomeninio transliuotojo kuriama vertė nugulė į veiklos ataskaitą, su kuria ir kviečiame visus susipažinti", - teigia LRT generalinė direktorė Monika Garbačiauskaitė-Budrienė.
Jau ketvirtus metus iš eilės visuomeninio transliuotojo LRT metinė veiklos ataskaita rengiama pagal Europos transliuotojų sąjungos (EBU) „Vertės visuomenei" (angl. Contribution to society) metodiką ir yra grįsta trimis aspektais: visuomeninio transliuotojo indėliu į šalies demokratiją, indėliu į kultūrą ir švietimą, indėliu į ekonomiką ir inovacijas.
Su LRT 2021 m. veiklos ataskaita galima susipažinti LRT svetainėje. Vėliau žinias galima pasitikrinti specialioje viktorinoje LRT TESTAS. Ataskaitą visuomenei LRT pristatys ir specialioje laidoje „Auksinis protas. LRT atsiskaito" birželio 11 d., šeštadienį, 21 val. per LRT TELEVIZIJĄ ir portale LRT.lt. Esantys namuose kartu su šeštadienio dalyviais į klausimus laidos metu galės atsakinėti ir PROTOTO programėlėje. Specialią laidą ves Arūnas Valinskas kartu su LRT generalinės direktorės pavaduotoju Gyčiu Oganausku.
Visuomenės nuomonė yra pagrindinis kriterijus, padedantis rasti sprendimus, kad LRT būtų kuo arčiau Lietuvos žmonių, todėl kviečia išreikšti savo nuomonę apie Lietuvos visuomeninį transliuotoją.
Lietuvos visuomeninis transliuotojas iš viso valdo 7 žiniasklaidos kanalus: 3 radijo programas (LRT RADIJĄ, LRT KLASIKĄ, LRT OPUS), 3 televizijos programas (LRT TELEVIZIJĄ, LRT PLIUS, LRT LITUANICĄ) ir portalą LRT.lt.
Miglė Savickaitė
ATSTOVĖ RYŠIAMS SU VISUOMENE
S. Konarskio g. 49,
LT-03123 Vilnius
migle.savickaite@lrt.lt
+370 687 43201
Paskutinį kartą atnaujinta: 2022-06-04 10:21
 
 

Komentarai (0)

Jūsų el. paštas

Rašyti komentarą

Vardas
Tekstas
Apsaugos kodas
secimg
2007 © “Lietuvos žurnalistų sąjunga” - žurnalistams, mediadarbuotojams ir visuomenei - įvykiai, analizė, kūryba.
Sprendimas: Fresh media