2024 m. kovo 28 d., Ketvirtadienis

Tyrimų fondas

Senos interneto svetainės versijos

Aktualijos

*print*

Archyvas :: Dainius Radzevičius: šiandien mes turime daugiau galimybių ir tuo pačiu įsipareigojimų

2012-05-07
 
Mieli kolegos žurnalistai,
 

šiandien mes turime daugiau galimybių ir tuo pačiu įsipareigojimų nei kada nors istorijoje. Iš mūsų tikimasi ypatingos misijos - tiesos sakymo, atsakymų į sudėtingus klausimus, kultūros sklaidos, kokybiškos pramogos ir t.t. Tikimasi misijos, kurią vykdyti net ir kūrybiškiausiam žmogui sunkiomis ekonominėmis sąlygomis, atrodo, beveik neįmanoma. Juolab, kad mūsų darbą dažniau vertina kritiškai nei teigiamai.

 

Tačiau mes tikrai turime kuo didžiuotis ir džiaugtis. Turime ypatingą profesiją ir ypatingas galimybes. Ir visada turime ko siekti.

 

Nuoširdžiai tikiu, kad nauji iššūkiai žurnalistų bendruomenei leidžia iš naujo atrasti ne tik kūrybinės veiklos džiaugsmą, kolegiško solidarumo jausmą ir garbingo elgesio vertę. Iššūkiai mums leidžia, visų pirma, iš naujo atrasti ir savo dar nepanaudotas galimybes.

 

Todėl simboliška, tačiau šią dieną noriu pasidalinti vienos Lietuvos moksleivės, siekiančios tapti žurnaliste, mintimis iš jos rašinio „Jei aš būčiau žurnalistė":

 

„Jei aš būčiau žurnalistė, pakeisčiau pasaulį. Skamba it utopija, sapnas, ar politinė propoganda prieš kitų metų Seimo rinkimus. Tačiau aš žinau, kad nė kiek neperdedu. Aš tikiu, kad dirbant savo darbą nuoširdžiai, atsidavus širdžiai mielai ir artimai, mėgstamai veiklai, galima keisti pasaulį. Po truputėlį, po žingsnelį, tačiau, kad nuveiktume didelius darbus, veikti visuomet turime pradėti mes patys, neatsigręždami į kitus, siekdami savo tikslų."

 

Su švente, mieli kolegos,

Dainius Radzevičius
Lietuvos žurnalistų sąjungos ir Nacionalinės žurnalistų kūrėjų asociacijos pirmininkas

Paskutinį kartą atnaujinta: 2012-05-07 09:34
 
 

Komentarai (0)

Jūsų el. paštas

Rašyti komentarą

Vardas
Tekstas
Apsaugos kodas
secimg
2007 © “Lietuvos žurnalistų sąjunga” - žurnalistams, mediadarbuotojams ir visuomenei - įvykiai, analizė, kūryba.
Sprendimas: Fresh media