2024 m. kovo 29 d., Penktadienis

Tyrimų fondas

Senos interneto svetainės versijos

Aktualijos

*print*

Archyvas :: Bronio Savukyno premija - savaitraščio „Literatūra ir menas“ vyriausiajam redaktoriui Kornelijui Plateliui

2013-12-10
 
Savaitraščio „Literatūra ir menas“ vyriausiasis redaktorius Kornelijus Platelis

Savaitraščio „Literatūra ir menas“ vyriausiasis redaktorius Kornelijus Platelis

 

Bronio Savukyno premiją šiemet pelnė rašytojas, savaitraščio „Literatūra ir menas" vyriausiasis redaktorius Kornelijus Platelis, įvertintas už nuoseklų darbą kultūrinės leidybos baruose, kultūrinės spaudos telkimą ir sklaidą Lietuvos visuomenėje. Premija bus įteikta gruodžio 16 d. , pirmadienį, 15 val. Kultūros ministerijos Baltojoje salėje.

Kornelijus Platelis yra ne tik poetas, eseistas, publicistas - Nacionalinės kultūros ir meno premijos laureatas, bet ir leidėjas, redaktorius, kultūros vyksmo koordinatorius ir organizatorius. K. Platelis daug metų vadovauja Lietuvos meno kūrėjų asociacijai, nuo 2001-ųjų yra savaitraščio „Literatūra ir menas" vyriausiasis redaktorius.

Lietuvių kalbininko, vertėjo, žurnalisto, redaktoriaus Bronio Savukyno (1930-2008) premija įsteigta 2010 m. Kultūros ministerijai bendradarbiaujant su Lietuvių PEN centru. Premija skiriama siekiant įvertinti publicistinių kūrinių autorius, kultūros leidinių kryptį formuojančius vyriausiuosius redaktorius už lietuvių kalbos grynumo ir taisyklingumo puoselėjimą, humanistinių vertybių, analitinės minties ir intelektualinės kultūros skleidimą periodiniuose kultūros leidiniuose. Kasmet skiriama viena 116 bazinių socialinių išmokų (BSI) dydžio premija. Laureatas skelbiamas gruodžio 16 d., minint Bronio Savukyno gimimo dieną.

2012 metais Bronio Savukyno premija įteikta žurnalo „Metai" vyriausiajam redaktoriui Danieliui Mušinskui už ilgametį kultūros puoselėjimą ir nuopelnus kultūrinės leidybos baruose.

Kultūros ministerijos inf.

Paskutinį kartą atnaujinta: 2013-12-10 17:16
 
 

Komentarai (1)

Jūsų el. paštas

Žurnalistai

2013-12-10 20:07

Sveikiname Kornelijų!

Pranešti apie netinkamą komentarą | Žymėti kaip pažeidžiantį įstatymus

Rašyti komentarą

Vardas
Tekstas
Apsaugos kodas
secimg
2007 © “Lietuvos žurnalistų sąjunga” - žurnalistams, mediadarbuotojams ir visuomenei - įvykiai, analizė, kūryba.
Sprendimas: Fresh media