2024 m. balandžio 26 d., Penktadienis

Tyrimų fondas

Senos interneto svetainės versijos

Aktualijos

*print*

Archyvas :: Prezidentė paskyrė naują LRT tarybos narę - Dianą Vilytę

2014-04-01
 
Diana Vilytė

Diana Vilytė

 

Lietuvos Respublikos Prezidentė Dalia Grybauskaitė, vadovaudamasi Konstitucija ir Lietuvos nacionalinio radijo ir televizijos įstatymu, šiandien pasirašė dekretą, kuriuo paskyrė naują LRT tarybos narę Dianą Vilytę.

Diana Vilytė gimė Vilniuje. 1986 m. ji baigė Vilniaus universiteto Ekonominės kibernetikos ir finansų fakultetą, kur įgijo ekonomistės kvalifikaciją. Vėliau studijavo psichologiją Vilniaus universitete ir verslo vadybą Baltijos vadybos institute (Baltic Management Institute).

 1991 -1997 m. Diana Vilytė dirbo  Atviros Lietuvos fondo finansų direktore, o nuo 1997 iki 2006 m. - jam vadovavo.

 2000-2007 m. Lietuvos Respublikos Prezidento ji buvo deleguota į Lietuvos nacionalinio radijo ir televizijos (LRT) tarybą, o 2003 m.  - išrinkta LRT tarybos pirmininko pavaduotoja.

 2001-2006 m. bei 2008 -2009 m. Diana Vilytė buvo Vytauto Didžiojo Universiteto tarybos narė.

 Diana Vilytė yra prisidėjusi prie daugelio nevyriausybinių institucijų susikūrimo ir veiklos. Partijų veikloje ji nedalyvauja. Šiuo metu ji yra VŠĮ "Transparency International" Lietuvos skyriaus bei VšĮ „Pilietinės visuomenės instituto" valdybų narė, viena iš iniciatyvos „Baltoji banga" pradininkių.

 Paklausta apie savo gyvenimo kredo, Diana Vilytė cituoja filosofą Karlą Poperį: "Racionalizmas yra nusiteikimas įsiklausyti į kritinius argumentus ir mokytis iš patyrimo. Iš esmės, tai nusiteikimas tarti, kad aš galiu klysti, o tu gali būti teisus, ir bendromis pastangomis mes galime priartėti prie tiesos".

Diana Vilytė nuo 2010 metų yra Lietuvos verslo paramos agentūros direktorė.

http://www.lzs.lt/ inf

Paskutinį kartą atnaujinta: 2014-04-08 12:28
 
 

Komentarai (0)

Jūsų el. paštas

Rašyti komentarą

Vardas
Tekstas
Apsaugos kodas
secimg
2007 © “Lietuvos žurnalistų sąjunga” - žurnalistams, mediadarbuotojams ir visuomenei - įvykiai, analizė, kūryba.
Sprendimas: Fresh media