2024 m. kovo 28 d., Ketvirtadienis

Tyrimų fondas

Senos interneto svetainės versijos

Aktualijos

*print*

Archyvas :: Žiniasklaidos atstovai kviečiami dalyvauti konkurse „Už tarpkultūrinio dialogo skatinimą“

2022-09-29
 
Tautinių mažumų departamentas prie Lietuvos Respublikos Vyriausybės, siekdamas paskatinti įvairių tautybių Lietuvos gyventojų tarpkultūrinį dialogą, pasikeitimą gerąja patirtimi bei kultūriniu paveldu, tęsia tradiciją apdovanoti asmenis, labiausiai prisidėjusius prie tautinės tolerancijos, tarpkultūrinio dialogo skatinimo visuomenės informavimo priemonėse.
Į premiją „Už tarpkultūrinio dialogo skatinimą" gali pretenduoti straipsnio, radijo arba televizijos laidos, skatinančios tarpkultūrinį dialogą autorius arba autorių kolektyvas, savo darbą publikavęs spaudoje arba elektroninėje žiniasklaidoje, skelbęs per radiją arba televiziją nuo praėjusių metų spalio 15 d. iki einamųjų metų spalio 14 d. imtinai.
Konkursiniai darbai iki spalio 21 d. teikiami per Departamento elektroninę paraiškų teikimo sistemą adresu https://paraiskos.pantera.dev.
Per keturiolika metų premijas ar nominacijas už savo reportažus, laidas ir publikacijas apie tautines mažumas yra gavę: žurnalistai Virginijus Savukynas, Olegas Kurdiukovas, Inga Liutkevičienė, Dainius Radzevičius, Natalija Zverko, Mindaugas Jackevičius, Indrė Valantinaitė, Justina Lasauskaitė, Goda Ambrazas, Vitalijus Karakorskis ir kt.
2021 m. pagrindinė premija, siekianti 1 160 Eur, atiteko Teresos Rožanovskos, Maksimo Miltos ir Martinos Jablonskytės-Gelucevičienės autorių kolektyvui už LRT televizijos laidų ciklą „Talaka - TV apybraižų ciklas".
Tokio pat dydžio specialiąją premiją pasidalino LRT žurnalistas Olegas Kurdiukovas - „Už istorinių naratyvų įprasminimą, skatinant tarpkultūrinį pažinimą" bei Inos Šilinos ir Artūro Morozovo autorių kolektyvas - „Už išskirtinę išliekamąją vertę turintį žurnalistinį darbą".
Vertinimo komisijos siūlymu „Elektrėnų kronikos" žurnalistė Daiva Červokienė bei LRT žurnalistai Benas Gerdžiūnas ir Ieva Balsiūnaitė buvo apdovanoti atminimo dovanomis - Tautinių mažumų departamento prie Lietuvos Respublikos Vyriausybės vardiniais laikrodžiais.
Iš viso konkursui pernai buvo pateikta 10 paraiškų, kurias sudarė straipsniai, televizijos ir radijo laidos, multimedijos projektai.
Pastebėti kitas kultūras, geruosius pavyzdžius, mūsų bendro sugyvenimo teikiamas galimybes ir sugebėti tai įdomiai, naudingai pateikti skaitytojui, žiūrovui ar klausytojai yra nelengva ir dažnai būna užgožiama noro greitai pasiekti kuo didesnę auditoriją, siūlant jiems populiarią, bet ne visuomet turiningą informaciją. Todėl džiaugsimės galėdami pagerbti žurnalistus, dėmesį savo publikacijose skiriantiems įdomiai, bet drauge ir labai jautriai temai - tolerancijai, daugiakultūriškumui - mūsų šalies tautinėms bendruomenėms.
Susipažinti su premijos nuostatais galite Tautinių mažumų departamento interneto puslapyje http://tmde.lrv.lt/lt/veikla/premija-uz-tarpkulturinio-dialogo-skatinima.
Paskutinį kartą atnaujinta: 2022-09-29 10:55
 
 

Komentarai (0)

Jūsų el. paštas

Rašyti komentarą

Vardas
Tekstas
Apsaugos kodas
secimg
2007 © “Lietuvos žurnalistų sąjunga” - žurnalistams, mediadarbuotojams ir visuomenei - įvykiai, analizė, kūryba.
Sprendimas: Fresh media