2024 m. kovo 29 d., Penktadienis

Tyrimų fondas

Senos interneto svetainės versijos

Aktualijos

*print*

Archyvas :: Lietuvos informacinei erdvei ir tautinių bendrijų žiniasklaidai stiprinti skirta 500 tūkst. eurų

2022-06-16
 
Ramūnas Korsakas,
Lietuvos Respublikos kultūros ministerija

 

Vyriausybė pritarė Kultūros ministerijos prašymui dar šiais metais iš Vyriausybės rezervo papildomai skirti 500 tūkst. eurų Lietuvos informacinei erdvei ir šalies žiniasklaidos tautinių mažumų kalbomis pajėgumams stiprinti.
Lietuvos bei ES institucijoms dėl Rusijos karo veiksmų Ukrainoje apribojus tam tikrų informacijos sklaidos kanalų rusų kalba prieinamumą, ypač išaugo poreikis gauti aktualią informaciją Lietuvoje gyvenančių tautinių mažumų kalbomis.
„Karo akivaizdoje dar kartą įsitikinome, kokį didžiulį vaidmenį šiandien atlieka informacija, kaip lengvai ja manipuliuoja bei ją klastoja agresorius ir kaip svarbu tam sukurti patikimą atsvarą. Turime stiprinti Lietuvos informacinę erdvę ir žiniasklaidą tautinių mažumų kalbomis galvodami apie Lietuvoje prieglobstį randančius karo pabėgėlius iš Ukrainos, savo veiklas čia perkeliančius Rusijos ir Baltarusijos režimo oponentus, taip pat - ir apie nuo seno mūsų šalyje gyvenančius tautinių mažumų atstovus, kuriems irgi ypač svarbi prieiga prie patikimos informacijos. Augantis rusakalbių skaitytojų srautas Lietuvos naujienų portaluose tai tik patvirtina", - sako kultūros ministras Simonas Kairys.
Atskiro dėmesio reikalauja ir informacinės erdvės stiprinimas Lietuvos pasienio teritorijose, kuriose sudėtinga apriboti televizijos programų, perduodamų iš Rusijos Federacijos ir Baltarusijos radijo stočių, priėmimą. Siekiant mažinti minėtu būdu skleidžiamos informacijos neigiamą įtaką pasienio gyventojams, čia taip pat reikalingos atitinkamos priemonės, pavyzdžiui, alternatyvių informacijos šaltinių rusų ir kitomis tautinių bendrijų kalbomis pasiūla.
Vyriausybės sprendimu skirta 500 tūkst. eurų valstybės finansinė parama bus teikiama per Spaudos, radijo ir televizijos rėmimo fondą tam rengiant atskirą konkursą.

 

Paskutinį kartą atnaujinta: 2022-06-16 09:48
 
 

Komentarai (0)

Jūsų el. paštas

Rašyti komentarą

Vardas
Tekstas
Apsaugos kodas
secimg
2007 © “Lietuvos žurnalistų sąjunga” - žurnalistams, mediadarbuotojams ir visuomenei - įvykiai, analizė, kūryba.
Sprendimas: Fresh media