2024 m. balandžio 19 d., Penktadienis

Tyrimų fondas

Senos interneto svetainės versijos

Aktuali informacija

*print*

Archyvas :: Kaune lankysis avangardinio kino „krikštatėvis“ Jonas Mekas

2013-09-17
 
Avangardinio kino „krikštatėvis“, poetas ir filmininkas Jonas Mekas

Avangardinio kino „krikštatėvis“, poetas ir filmininkas Jonas Mekas

 

Jurgita Perskaudienė

Vytauto Didžiojo universitetas

 

Rugsėjo 18 d., trečiadienį, 15 val. Vytauto Didžiojo universiteto menų galerijoje „101" (Laisvės al. 53, Kaunas) lankysis avangardinio kino „krikštatėvis", poetas ir filmininkas Jonas Mekas. Garsusis lietuvių kilmės JAV menininkas susitikimo su visuomene metu pristatys naujausios savo kūrybos fragmentus, atsakys į susirinkusiųjų klausimus.

Paskutinį kartą poetas ir filmininkas J. Mekas VDU lankėsi prieš 15 metų, 1997-ųjų spalio 30 d. - tuomet jam buvo įteiktos VDU garbės daktaro regalijos. Šia proga menininkas sakė įspūdingą inauguracijos kalbą ir surengė poezijos rinkinio „Semeniškių idilės" skaitymus.

Jonas Mekas yra Lietuvos nacionalinės kultūros ir meno premijos laureatas, įvertintas ordino „Už nuopelnus Lietuvai" Didžiuoju kryžiumi, gausybe tarptautinių kino, literatūros ir kultūros apdovanojimų. Filmininkas vienas pirmųjų pasaulyje išplėtojo dokumentinio kino dienoraščio žanrą. J. Meko kūryba ir veikla padarė didelę įtaką pasaulio kultūros ir kino istorijai bei šiuolaikinei raidai.

Praėjusių metų pabaigoje J. Mekas minėjo savo jubiliejinį 90-ąjį gimtadienį, surengdamas tarptautinio masto parodas Londone ir Paryžiuje. Iškart po viešnagės Kaune filmininkas vyks į Sankt Peterburgą atidaryti grandiozinę „Fluxus" judėjimui skirtą parodą.

 

Paskutinį kartą atnaujinta: 2013-09-26 08:32
 
 

Komentarai (0)

Jūsų el. paštas

Rašyti komentarą

Vardas
Tekstas
Apsaugos kodas
secimg
2007 © “Lietuvos žurnalistų sąjunga” - žurnalistams, mediadarbuotojams ir visuomenei - įvykiai, analizė, kūryba.
Sprendimas: Fresh media