2024 m. balandžio 29 d., Pirmadienis

Tyrimų fondas

Senos interneto svetainės versijos

Aktuali informacija

*print*

Archyvas :: Žurnalistus kviečiame pabendrauti su SOS vaikų kaime užaugusiais vaikais

2015-06-17
 
 

Žurnalistus kviečiame į Vilniaus SOS vaikų kaimą priešpiečių, kurie vyks birželio 18 d., ketvirtadienį, 12 val. 30 min., Vilniaus SOS vaikų kaime (Ozo g.37).

Minėdami savo veiklos 20-metį SOS vaikų kaimai Lietuvoje kviečia žurnalistus susipažinti su šiuose globos namuose užaugusiais vaikais, vaikus globojančia SOS mama Irena, kitais SOS vaikų kaimų Lietuvoje darbuotojais.

Priešpiečių dalyviai - pilnamečiai SOS vaikų kaimo gyventojai pasidalins savo mintimis apie visuomenės stereotipus dėl globos namuose augančių vaikų, palygins tėvų globos netekusių vaikų gyvenimo sąlygas valdiškuose globos namuose ir SOS vaikų kaime, kur vaikai globojami sukuriant  jiems artimiausią šeimai aplinką.

Birželio 1-ąją, Tarptautinę vaikų gynimo dieną Vilniaus SOS vaikų kaime apsilankiusi ir su globojamais vaikais bei SOS mamomis pabendravusi prezidentė Dalia Grybauskaitė sako, kad SOS vaikų kaimai yra vienas pavyzdžių kaip kurti alternatyvą institucinei globai. Vilniaus SOS vaikų kaime gyvena 12 šeimų, kuriose globojami vaikai sulaukia individualaus dėmesio, o tais, kurie kenčia dėl elgesio ir emocijų sutrikimų, rūpinasi specialaus korekcijos centro specialistai. Kartu veikia Jaunimo namai, kuriuose pilnamečiai jaunuoliai dalyvauja savarankiško gyvenimo programose ir gyvena tol, kol geba patys save išlaikyti. SOS vaikų kaimai taip pat teikia mokymo paslaugas socialinės rizikos ir sunkumus patiriančioms šeimoms, užsiima tiriamuoju darbu. Pasak prezidentės, panašiais principais savo veikloje galėtų remtis ir naujai kuriamos nedidelės vaikų globos namus pakeisiančios įstaigos.

Kadangi priešpiečių dalyviai yra pilnamečiai, žurnalistai kviečiami fotografuoti autentiškas šių jaunuolių nuotraukas SOS vaikų kaime.

Žurnalistai, norintys dalyvauti priešpiečiuose, kviečiami registruotis SOS vaikų kaimų Lietuvoje Lėšų paieškos ir komunikacijos skyriuje telefonu: 8 616 40419  arba  el. paštu: aiste.lacite@sos-org.lt  Kontaktinis asmuo - Aiste Lacite.

Kontaktinis asmuo

Aistė Lacitė

Lėšų pritraukimo ir komunikacijos padalinio vadovė

SOS vaikų kaimų Lietuvoje draugija

(+370) 616 404 19

aiste.lacite@sos-org.lt

Paskutinį kartą atnaujinta: 2015-06-17 14:29
 
 

Komentarai (0)

Jūsų el. paštas

Rašyti komentarą

Vardas
Tekstas
Apsaugos kodas
secimg
2007 © “Lietuvos žurnalistų sąjunga” - žurnalistams, mediadarbuotojams ir visuomenei - įvykiai, analizė, kūryba.
Sprendimas: Fresh media