2024 m. balandžio 29 d., Pirmadienis

Tyrimų fondas

Senos interneto svetainės versijos

Aktuali informacija

*print*

Archyvas :: Vilniuje, Žurnalistų namuose bus paskelbti geriausi metų keliautojai, konkurso „Kolumbas LT‘15“ nugalėtojai

2015-07-08
 
 

Gerimantas Statinis

 

Antrą kartą Lietuvoje buvo paskelbtas nacionalinis geriausių keliautojų konkursas „Kolumbas LT". Tai autorinis kelionių žurnalistikos žanro konkursas, skirtas pagerbti Lietuvos žmones, entuziastus, kurie keliaudami užfiksuoja rašydami, filmuodami ar fotografuodami įdomias patirtis ir jomis dalinasi su kitais. Konkurso metu buvo išaiškinti labiausiai motyvuoti keliaujantys žmonės, nebijantys iššūkių ir atradimų, kaupiantys dvasines vertybes ir ieškantys tikslingo pasaulio pažinimo. Konkurse dalyvavo 31 dalyvis, atsiuntęs 54 darbus. Apdovanojimai įvyks liepos 9 d. 16 val. Vilniuje, Žurnalistų namuose (Jogailos g. 11).

 

Vertinimo komisiją sudarė: žurnalistas ir keliautojas Algimantas Čekuolis (komisijos pirmininkas), „Lietuvos Magelanas'06" laureatas Dainius Kinderis, Lietuvos geografų draugijos prezidentė prof. dr. Dovilė Krupickaitė, kelionių rašytoja Kristina Stalnionytė, LRT televizijos režisierė Miglė Greičiuvienė, „National Geographic Lietuva" vyriausiasis redaktorius Frederikas Jansonas, konkurso „Kolumbas LT‘14" laureatas Gytis Juodpusis, interneto žiniasklaidos asociacijos pirmininkė Aistė Žilinskienė ir LŽS Kelionių ir pramogų klubo pirmininkas Gerimantas Statinis.

 

Visą mėnesį, iki birželio 29 d. ši komisija kruopščiai dirbo, vertindama kiekvieną darbą 100 balų sistemoje ir taip atrinkdama geriausius darbus kiekvienoje nominacijoje. Dalyviai, patekę į finalą, buvo atrenkami komisijos balsavimo principu. Daugiausia surinkę komisijos narių balsų buvo įvardinti, vienu iš šešių, nominacijų nugalėtojais.  

  

Nacionalinio geriausių keliautojų konkurso „Kolumbas LT‘15" nugalėtojai buvo renkami šešiose nominacijose:

1. Metų kelionės istorija

2. Metų kelionės fotografija

3. Metų vaizdo filmukas iš kelionės

4. Metų kelionė po Lietuvą

5. Metų šeimos kelionė

6. Metų keliautojas

 

Pagrindiniams nugalėtojams kiekvienoje nominacijoje atiteks 500 eurų vertės kuponai apsipirkti aktyvaus laisvalaikio aprangos „Hiatus Columbia" parduotuvėje.

 

Nors šiemet konkurso dalyvių buvo mažesnis skaičius, komisija buvo maloniai nustebinta darbų įvairumu, jų kokybė ženkliai pagerėjo. Paskatinamuosius konkurso „Kolumbas LT" prizus, įsteigtus Lietuvos geografų draugijos, fotomenininko Zino Kazėno ir žurnalo „National Geographic Lietuva" metinę prenumeratą pelnė dar keturi dalyviai.

 

Paskutinį kartą atnaujinta: 2015-07-08 20:08
 
 

Komentarai (0)

Jūsų el. paštas

Rašyti komentarą

Vardas
Tekstas
Apsaugos kodas
secimg
2007 © “Lietuvos žurnalistų sąjunga” - žurnalistams, mediadarbuotojams ir visuomenei - įvykiai, analizė, kūryba.
Sprendimas: Fresh media