2024 m. balandžio 29 d., Pirmadienis

Tyrimų fondas

Senos interneto svetainės versijos

Aktuali informacija

*print*

Archyvas :: Žurnalistai kviečiami į išskirtinį G. Zujaus projektą: lietuviška sutartinė apskries pasaulį

2016-08-21
 
Gediminas Zujus. Ryčio Šeškausko nuotr.

Gediminas Zujus. Ryčio Šeškausko nuotr.

 

Rugpjūčio 22 d., pirmadienį, 19 val. ((žurnalistai kviečiami atvykti 18,45 val.), novatoriškų idėjų nestokojantis muzikos prodiuseris Gediminas Zujus kviečia į išskirtinį projektą - virtualų renginį „Baltijos sutartinė aplink pasaulį" („Baltic Song Around The Globe"), skirtą Juodojo kaspino (Baltijos kelio) dienai paminėti.

Unikaliame renginyje, padėsiančiame sujungti įvairiose šalyse gyvenančius lietuvių kilmės atlikėjus ir muzikantus, dainuos ir gros žinomi Lietuvos, Latvijos ir Estijos bei šių šalių išeivijos atlikėjai, o jį vainikuos lietuviška sutartinė, realiu laiku atliekama Vilniuje, Los Andžele, Čikagoje, Vašingtone ir Melburne. Planuojama, kad sutartinė skambės trimis kalbomis - lietuvių, latvių ir estų.

Pagrindinėje renginio būstinėje - Vilniaus technologijų ir dizaino kolegijos filmavimo studijoje (Olandų g.16) - bus įrengti 5 ekranai, kuriuose bus matomi dalyviai iš skirtingų pasaulio vietų. Tuo pačiu metu, nugalėję laiko skirtumus ir vėlavimą, iš skirtingų pasaulio miestų ir net kontinentų atsklis ir į vieną visumą susijungs dainininkų balsai bei muzikantų atliekamos partijos.

G. Zujaus teigimu, tai padaryti nėra taip paprasta net ir turint šiandienos technologijas, nes signalas dėl vienokių ar kitokių priežasčių vėluoja. Šį trūkumą prodiuseris mėgins ištaisyti ritmo tempą sinchronizuodamas su TAI (International Atomic Time) arba UTC (Universal Time) laiku.

Žinomas prodiuseris akcentuoja, kad bandymų surengti tokius virtualius pasirodymus jau būta. Tačiau dažniausiai nueinama lengvesniu keliu - balsai ar instrumentai būna įrašomi, o tik paskui sujungiami į vieną kūrinį. „Mūsų atveju atlikėjų ir muzikantų balsai skambės realiu laiku", - pasakoja G. Zujus.

Dalyvauti šiame unikaliame projekte pakviesti Veronika Povilionienė, Petras Vyšniauskas, Dominykas Vyšniauskas, Jurgis Didžiulis, Australijos kolektyvas „Pamesta klumpė", Los Andželo K. Daugirdo vadovaujama vyrų vokalinė grupė, jauna, bet jau Amerikoje žinoma dainininkė Agnė Giedraitytė iš Čikagos. Latvijai atstovaus dainininkė Baiba Skurstenė-Serdiukė, o Estijai - žymioji Sofia Rubin.

Kadangi renginys skirtas paminėti Juodojo kaspino dienai, kuri neoficialiai dar vadinama ir Baltijos kelio diena, jame bus prisiminti ir skausmingi istoriniai įvykiai. Tarp kitų garbių svečių žada dalyvauti visuomenės ir politikos veikėja Angelė Nelsas iš Los Andželo, buvęs JAV ambasadorius Žygimantas Povilionis, Pasaulio lietuvių bendruomenės (PLB) pirmininkė Dalia Henkė, PLB atstovė Lietuvoje Vida Bandis, Latvijos lietuvių bendruomenės pirmininkas Rolandas Žalnierius, Latvijos, Estijos išeivių bendruomenių, ambasadų atstovai.

Tiesioginės transliacijos laikas - rugpjūčio 22 d., 19 val. (žurnalistai kviečiami atvykti 18,45 val.)  

Renginio vieta - Vilniaus technologijų ir dizaino kolegijos filmavimo studija (158 auditorija), Olandų g.16, Vilnius

Kontaktinis asmuo

Elena Dumpienė

Ryšių su visuomene projektų vadovė

UAB „VIP Viešosios informacijos partneriai"

M. +370 685 535 77

elena@vipcommunications.lt

Paskutinį kartą atnaujinta: 2016-08-24 08:18
 
 

Komentarai (0)

Jūsų el. paštas

Rašyti komentarą

Vardas
Tekstas
Apsaugos kodas
secimg
2007 © “Lietuvos žurnalistų sąjunga” - žurnalistams, mediadarbuotojams ir visuomenei - įvykiai, analizė, kūryba.
Sprendimas: Fresh media