2024 m. balandžio 26 d., Penktadienis

Tyrimų fondas

Senos interneto svetainės versijos

LŽS ir NŽKA renginiai

*print*

Archyvas

 

2012-05-12Rimantas Dichavičius - reikėjo atkurti valstybės simbolius (1)

LŽS Senjorų klubo susirinkimas vyko artėjant Spaudos atgavimo, kalbos ir knygos dienai. Po sukaktuvininkų apdovanojimų žodis buvo suteiktas pagrindiniam mūsų svečiui garsiam lietuvių fotomenininkui ir dailininkui Rimantui Dichavičiui. Šį kartą jis pristatė naujausią savo darbą - knygą „Laisvės paženklinti"

2012-05-08Šiaulių žurnalistai sukalė dešimtąsias „Vinis“

Profesinės dienos išvakarėse Šiaulių regiono žurnalistai susirinko į tradicinį renginį „Metų vinys", kuriame besijuokdami iš savęs išdalijo nominacijas už įvairiausias juokingas situacijas. Juoktis buvo iš ko - „Vinių" sumanytojas Šiaulių žurnalistų sąjungos narys Rolandas Parafinavičius - nenuilsdamas ant scenos kone dvi valandas skaitė atsiųstus kolegų pasakojimus, kol buvo paskelbti aštuoni nominantai.

2012-05-08Klaipėdos žurnalistai išsidalino ŽENIA apdovanojimus

Gegužės 4 d. Spaudos atgavimo, kalbos ir knygos dienos proga uostamiesčio žurnalistų bendruomenė jau 12-ą kartą išsidalino šmaikščius Žurnalisto Entuziasto Nepriklausomo Informatoriaus Apdovanojimus (ŽENIA), kuriais pagerbiami labiausiai per metus nusipelnę žurnalistai.

2012-05-03Žurnalistų poezijos knygos sutiktuvės (2)

Dienos šviesą išvydo pirmoji Lietuvos žurnalistikos istorijoje žurnalistų poezijos knyga „Šitas aidas toli girdis...". Knygos sutiktuvės įvyks gegužės 9 dieną 12 val. Lietuvos autorių teisių gynimo asociacijos agentūros (LATGA-A) salėje. Adresas J. Basanavičiaus g. 4B. Įėjimas iš Vingrių gatvelės.

2012-05-02Kviečiame žurnalistus atvykti į "ŽENIA" - Klaipėdos žurnalistų bendruomenės šventę

Šį penktadienį, gegužės 4 d. 19 val. "Anikės teatro" restorane, Teatro aikštėje įvyks "ŽENIA" - Klaipėdos žurnalistų bendruomenės šventė, kurios tema - "Jamam valdžią"! Tad meskite į šoną darbus ir atlėkite pas mus į Klaipėdą.

2012-05-02Šiaulių krašto žurnalistai jau dešimtąjį kartą kals „Metų vinis"

Priminsime, kad „Metų vinys" - tai vienintelis Lietuvoje laikraščių, televizijų ir radijo brolių bei sesių renginys, kuriame apdovanojama ne už gerus darbus ar išmintingą žodį, bet įvertinimo sulaukia įvairiausių komiškų, tragikomiškų, paradoksalių situacijų autoriai ar dalyviai. Tad gegužės 4 dieną, artėjant Spaudos dienai, 19 valandą kviečiame ir Jus: pamatysite, paklausysite, kartu pasidžiaugsite, širdžiai atgaivos sulauksite.

2012-03-22Pagerbtas Ukmergės žurnalistų patriarchas (3)

Ukmergėje gražiai ir prasmingai buvo pagerbtas kolega Julijonas Petronis, dabar švenčiantis aštuoniasdešimties metų sukaktį. Kolega Julijonas Petronis - dabar Ukmergėje yra ne tik vyriausiais amžiumi žurnalistas, bet ir labiausiai žurnalistikai nusipelnęs ukmergietis.

2012-03-14Daktaras Algirdas Matulevičius - LŽS narys! (2)

Šį kartą Senjorų klubo susirinkimas prasidėjo gera žinia - LŽS pirmininkas Dainius Radzevičius įteikė LŽS nario pažymėjimą naujam mūsų sąjungos nariui Algirdui Matulevičiui.

2012-03-12Išrinkta nauja Vilniaus skyriaus valdyba  (1)

Kovo 10 d. įvyko visuotinis LŽS Vilniaus skyriaus susirinkimas, kurio metu išklausyta skyriaus valdybos ataskaita, slaptu balsavimu išrinkta nauja skyriaus valdyba bei patvirtintas naujasis pirmininkas.

2012-03-01Kovo 10 d. - LŽS Vilniaus skyriaus visuotinis susirinkimas

Vadovaujantis LŽS Vilniaus skyriaus nuostatais, visuotinis skyriaus susirinkimas šaukiamas ne rečiau kaip kartą per trejus metus (paskutinį kartą įvyko 2009 m. vasario 7 d.). 2011 m. gruodžio 12 d. Vilniaus sk. Valdyba nutarė (protokolo Nr.13): LŽS Vilniaus skyriaus visuotinį susirinkimą organizuoti 2012 metų kovo 10 d.

2012-02-15LŽS tarybos posėdis - vasario 18 d.

2012 vasario 18 d. vyks LŽS tarybos posėdis. Pradžia - 11 00. Vieta - Lietuvos notarų rūmai, Olimpiečių g.4, Vilnius.

2012-02-14Žurnalistų svečias - Seimo narys S. Giedraitis (1)

Šį kartą Senjorų klubo nariai į savo tradicinį susirinkimą vėl surinko gausiai, nežiūrint to, kad lauke žandus kandžiojo per 20 laipsnių peršokęs šaltukas. Klubo pirmininkas Stanislovas Pleskus susirinkimą pradėjo sukaktuvininkų sveikinimais. Šį mėnesį jų buvo du: Kęstutis Demskis ir Julijonas Petronis. Ir abu šventė savo garbingus aštuoniasdešimtmečius.

2012-01-31Jono Nekrašiaus knygos "Olegas Truchanas - Lietuvos ir Australijos legenda" pristatymas

Šį penktadienį, vasario 3 dieną, 15 val. Lietuvos technikos bibliotekoje Vilniuje, Šv. Ignoto g. 6 įvyks LŽS Kelionių ir pramogų klubo nario iš Šiaulių Jono Nekrašiaus knygos "Olegas Truchanas - Lietuvos ir Australijos legenda" pristatymas.

2012-01-25Pokalbių klubas kviečia į naują susitikimą

Pokalbių klubas kviečia kolegas žurnalistus į susitikimą su abejingų nepaliekančių visuomenės veikėjų Egidijumi Kūriu. Tema: "Teisėjai ir žiniasklaida: abipusiai lūkesčiai arba Kas ir kaip kuria teisinį nihilizmą?" Renginio data ir laikas: š.m. sausio 26 d., 17:30.

2012-01-09Senjorų klube - Lietuvos teatro aktualijos ir problemos

Pirmasis šių metų Senjorų klubo susirinkimas prasidėjo tradiciniais sukaktuvininkų sveikinimais. Klubo pirmininkas Stanislovas Pleskus įteikė LŽS pirmininko Dainiaus Radzevičiaus pasirašytus Garbės raštus net keturiems kolegoms: Jonui Baziui, Edmundui Juškiui, Vladui Leipui ir Leopoldui Mykolaičiui.
2007 © “Lietuvos žurnalistų sąjunga” - žurnalistams, mediadarbuotojams ir visuomenei - įvykiai, analizė, kūryba.
Sprendimas: Fresh media