2024 m. balandžio 20 d., Šeštadienis

Tyrimų fondas

Senos interneto svetainės versijos

LŽS ir NŽKA renginiai

*print*

Archyvas

 

2020-12-28LŽS Senjorų klubo taryba: Sveikiname kolegas, gimusius sausio mėnesį! (4)

LŽS Senjorų klubo Taryba nuoširdžiai sveikina kolegas, žinomus žurnalistus, švenčiančius savo gimtadienį 2021 metų sausio mėnesį.

2020-12-22Kūrybinio konkurso „Žmogus ir aplinka“ laurai – žurnalistei Vaidai Pilibaitytei (1)

Žurnalistų kūrybinio konkurso „Žmogus ir aplinka“, kurį Aplinkos ministerija ir Lietuvos žurnalistų sąjunga (LŽS) surengė jau aštuonioliktąjį kartą, laurų vainiką pelnė LRT žurnalistė Vaida Pilibaitytė. Ji laimėjo pirmąją vietą už radijo laidą „Medžio pusėn stojęs žmogus“, transliuotą per LRT radiją.

2020-12-17Kviečiame dalyvauti fotografijų konkurse „Kolegos objektyvo sūkury“

Nacionalinė žurnalistų kūrėjų asociacija ir Lietuvos žurnalistų sąjungos Spaudos fotografų skyrius kviečia visus dirbančius šalies žiniasklaidoje dalyvauti fotografijų konkurse „Kolegos objektyvo sūkury“. Konkursui galima teikti 2016–2020 m. skelbtas arba niekur nepublikuotas fotografijas „Kolegos objektyvo sūkury“ tema.

2020-12-15LŽS ir Debunk EU kviečia dalyvauti nuotolinėje diskusijoje „Dezinformacijos tendencijos Baltijos šalyse ir Lietuvos specifika“

Laba diena, mieli kolegos! Maloniai kviečiame dalyvauti nuotolinėje Lietuvos žurnalistų sąjungos ir Debunk EU diskusijoje apie su koronaviruso plitimu stiprėjančią dezinformacijos plėtrą Baltijos šalyse, aptarti pagrindines tendencijas bei atvejus. Taip pat pasidalinti aktualia informacija apie situaciją Lietuvos regionuose. Nuotolinis pristatymas ir diskusija „Dezinformacijos tendencijos Baltijos šalyse ir Lietuvos specifika“, skirta regioninės žiniasklaidos atstovams, vyks gruodžio 18 d. (penktadienį), 15.00 val. „Google meet“ platformoje.

2020-12-11Kviečiame kolegas į apklausą: VALSTYBĖS PRIPAŽINTO MENO KŪRĖJO IR MENO KŪRĖJŲ ORGANIZACIJOS STATUSAS. KĄ APIE TAI ŽINOTE?

Kviečiame kolegas į apklausą: VALSTYBĖS PRIPAŽINTO MENO KŪRĖJO IR MENO KŪRĖJŲ ORGANIZACIJOS STATUSAS. KĄ APIE TAI ŽINOTE? Atsakymus prašome atsiųsti iki gruodžio 16 dienos. Anketas siųsti į LŽS būstinę E.p. info@lzs.lt

2020-12-01LŽS Senjorų klubo taryba: Sveikiname Kolegas, gimusius gruodyje (1)

LŽS Senjorų klubo taryba: Nuoširdžiai, linkėdami nuostabios sveikatos ir puikios nuotaikos, sveikiname Kolegas, gimusius gruodžio mėn. O kolegė Marija Valuckienė atsiuntė ir eiliuotą sveikinimą.

2020-11-30Alytaus miesto teatre bus atidaryta 19-ojo nacionalinio fotografijų konkurso „Lietuvos spaudos fotografija 2020“ paroda

2021 m. kovo 11 d. paroda „Lietuvos spaudos fotografija 2020” bus atidaryta Alytaus miesto teatre, kur bus eksponuojama iki balandžio 7 dienos. (data gali būti tikslinama pagal Vyriausybės sprendimus karantino laikotarpiu).

2020-10-31Klaipėdos žurnalistų šventei ŽENIA – dvidešimt! (3)

„Korona ar tvanas, ŽENIA vis tiek bus! Karantinas sutrukdė žurnalistų profesinę šventę - Spaudos atgavimo, kalbos ir knygos dieną - atšvęsti baltais žiedais apsipylusią gegužę, atšvęsime ją spalvotą spalį!“- taip šiemet kreipėsi šventės organizatoriai į uostamiesčio žurnalistų bendruomenę, kviesdami susirinkti į kasmetinius klaipėdietiškos žiniasklaidos „atlaidus“. Ir proga buvo neeilinė – ŽENIA šventei šiemet sukako 20 metų. Iš jų pastaruosius vienuolika metų šventę rengia Lietuvos žurnalistų sąjungos Klaipėdos apskrities skyriaus komanda.

2020-10-21Klaipėdietėms žurnalistėms Jelenai Listopad ir Romualdai Laimienei – LŽS medaliai

Klaipėdos žurnalistų bendruomenės šventėje Lietuvos žurnalistų sąjungos medaliais "Už nuopelnus žurnalistikai" apdovanotos LŽS Klaipėdos apskrities skyriaus ilgametės narės, žurnalistikai skyrusios po kelis dešimtmečius - Jelena Listopad ir Romualda Laimienė. Medalius už žurnalisto profesinio vardo stiprinimą ir garsinimą asmeniniu pavyzdžiu, už pastangas stiprinant LŽS veiklą kolegėms įteikė LŽS pirmininkas Dainius Radzevičius ir LŽS Klaipėdos apskrities skyriaus pirmininkė Jolanta Beniušytė.

2020-10-19Klaipėdos žurnalistams - J. F. Kelkio vardo medaliai

2020 m. spalio 16 dieną Klaipėdos žurnalistų bendruomenės renginyje pirmą kartą įteikti Lietuvos žurnalistų sąjungos Klaipėdos apskrities skyriaus vardiniai apdovanojimai - lietuviškosios žurnalistikos pradininko Johano Ferdinando Kelkio medaliai, nulieti iš bronzos (skulptorius Robertas Guoba). Jais apdovanoti fotografas, publicistas, Mažosios Lietuvos paveldo puoselėtojas Bernardas Aleknavičius (bus įteiktas vėliau), "Vakarų ekspreso" žurnalistė Gražina Juodytė ir "Lalunos" radijo stoties žurnalistas Žydrūnas Naujokas. Medalius įteikė LŽS Klaipėdos apskrities skyriaus pirmininkė Jolanta Beniušytė ir Lietuvos žurnalistų sąjungos pirmininkas Dainius Radzevičius.

2020-10-11J. F. Kelkio medalis – už nuopelnus Klaipėdos krašto žurnalistikai

Lietuvos žurnalistų sąjungos Klaipėdos apskrities skyrius įsteigė Johano Ferdinando Kelkio, lietuviškosios žurnalistikos pradininko (1801-1877 ) vardo medalį. Šio apdovanojimo iniciatorių nuomone, J.F. Kelkio vardo medalis bus tinkamas pagarbos ir padėkos ženklas Klaipėdos krašto žurnalistikai nusipelniusiems asmenims, kartu primins ir įprasmins lietuviškosios spaudos ištakas. Medalis bus teikiamas profesionaliems spaudos, TV, radijo, interneto portalų žurnalistams už ryškius nuopelnus ir kūrybinius darbus. Medalis taip pat gali būti teikiamas ir kitų profesijų atstovams už išskirtinius nuopelnus žurnalistikai. Iš pasiūlytų kandidatų apdovanojamuosius atrenka LŽS Klaipėdos apskrities skyriaus taryba.

2020-10-08Išrinkti žurnalistų kūrybinio konkurso „Organų donorystei – taip!“ konkurso nugalėtojai

2020 m. spalio 7 d. baigėsi kelis mėnesius vykęs Nacionalinio transplantacijos biuro prie Sveikatos apsaugos ministerijos, Lietuvos žurnalistų sąjungos ir Nacionalinės žurnalistų kūrėjų asociacijos organizuotas žurnalistų kūrybinis konkursas „Organų donorystei – taip!“ Išrinkti ir apdovanoti konkurso nugalėtojai. Susumavus rezultatus, vertinimo komisija konkurso nugalėtoja paskelbė Vaidą Milkovą („Kauno diena“), antroji vieta skirta Kristinai Čepukaitytei („15min“), trečioji – Daivai Červokienei („XXI amžius“). Joms įteikti NTB įsteigti piniginiai prizai.

2020-10-01LŽS Senjorų klubo narių susirinkimas... Trakuose (3)

Šį kartą tradicinį trečiadienį LŽS Senjorų klubo narių susirinkimas įvyko ne kaip įprasta, Teatro sąjungos salėje, bet... Trakuose. Klubo pirmininkas Ipolitas Skridla, pasinaudojęs gražiai užsitęsusia „bobų vasara“, pakvietę kolegas ne tik pasidairyti po rudenėjančius Trakus, bet ir pasiūlė įdomią pažintinę programą.

2020-09-22Gerbiami Kolegos, kviečiame dalyvauti ekskursijoje į Trakus

Mielos Kolegės, ir gerbiami Kolegos, LŽS Senjorų klubo Taryba rugsėjo 30 d., trečiadienį rengia ekskursiją į Trakus. Išvažiuotume traukiniu iš Vilniaus 12.40 val. Renkamės Vilniaus geležinkelio stotyje 12.15 val. Aplankytume įdomiausias Trakų vietas, pabendrautume prie kavos puodelio ir aptartume įvykius nuo tos dienos, kai nesimatėme. Vykstantieji iki rugsėjo 26 d. (šeštadienio) informuoja I. Skridlą tel. 8604 06094 ir 8674 66765 arba A. Kairį tel. 8683 42336.

2020-09-13Lietuvos žurnalistų futbolo čempionate – naujas nugalėtojas

Savaitgalį Druskininkuose tryliktus metus iš eilės surengtas Lietuvos žurnalistų futbolo čempionatas, kurio nugalėtoju pirmą kartą istorijoje tapo 15min.lt kolektyvas.
2007 © “Lietuvos žurnalistų sąjunga” - žurnalistams, mediadarbuotojams ir visuomenei - įvykiai, analizė, kūryba.
Sprendimas: Fresh media