2024 m. rugsejo 8 d., Sekmadienis

Tyrimų fondas

Senos interneto svetainės versijos

LŽS ir NŽKA renginiai

*print*

Archyvas

 

2021-07-17Alytaus žurnalistų „Auksinė plunksna“ – medikui

Šįmet LŽS Alytaus skyrius, 27-ą kartą rinkdamas Metų žmogų, siekė pandemijos dėl koronaviruso laikotarpiu pagerbti medikus, savanorius, kovojančius už mūsų visų gyvybes. Todėl skyriaus visuotiniame susirinkime nuspręsta Alytaus žurnalistų apdovanojimą – simbolinę „Ausinę plunksną“ – skirti kaip padėkos ženklą visai medikų bendruomenei ją įteikiant vienam asmeniui. Tai Alytaus apskrities S,Kudirkos ligoninės Priėmimo-skubiosios pagalbos skyriaus slaugytojo padėjėjui Valdui Marcinkevičiui, kuris vienintelis šioje gydymo įstaigoje net du mėnesius išbuvo komos būklės dėl užsikrėtimo koronavirusu darbe ir iki šiol vis dar kovoja su infekcija, tačiau nepraranda optimizmo bei vilties sugrįžti į darbą. V.Marcinkevičiui „Auksinė plunksna“ įteikta tik dabar, kai jis baigė gydymą ligoninėse.

2021-07-08Konkursas žurnalistams „Religijos ir įsitikinimų laisvė Lietuvoje“. Skelbiami straipsnių konkurso nugalėtojai (2)

Komisija nusprendė I vietą konkurse skirti klaipėdietei žurnalistei Jolantai Beniušytei už straipsnį „Žurnalistų diskusijos apie religijų ir įsitikinimų laisvę Lietuvoje“ (publikuotas almanache „Žurnalistika“ 2021 (I)), II vietą - vilnietei žurnalistei Daivai Červokienei už straipsnį „Ar pajus Totorių metus?“ (publikuotas laikraštyje „XXI amžius“) ir kėdainietei žurnalistei Rasai Jakubauskienei už straipsnį „Kėdainiai – (ne) draugiškas miestas religinės mažumoms?“ (publikuotas www. rinkosaikste.lt, www.15 min.lt)

2021-07-01Sveikiname LŽS Senjorų klubo narius, gimusius liepos mėnesį! (14)

LŽS Senjorų klubo Taryba nuoširdžiai sveikina klubo narius, gimusius liepos mėnesį!

2021-06-29Kviečiame teikti kandidatus A. Macijausko premijai

Antano Macijausko premija skiriama žurnalistui už geriausius žurnalistikos darbus (straipsnius, publikacijas, fotografijų ciklus, publicistinius leidinius, televizijos ir radijo laidas, paskelbtas visuomenės informavimo priemonėse per kalendorinius metus) arba iniciatyvas (įvykdytas per kalendorinius metus), atskleidžiančias žmogiškąjį orumą, švietėjiškos veiklos įprasminimą, ugdančias pilietinį patriotizmą, nacionalinio pasididžiavimo jausmą, meilę valstybinei kalbai ir nacionalinei kultūrai, pilietinės visuomenės ugdymą, valstybingumo ir tautinio identiteto įprasminimą (ugdymą), žodžio laisvės įtvirtinimą.

2021-06-20Petrui Palilioniui - LŽS Kauno apskrities skyriaus Garbės ordinas (1)

Rašytojas, Kauno meno kūrėjų asociacijos pirmininkas Petras PALILIONIS, LRT radijo, kuriame daug metų yra dirbęs, 95-mečio ir asmeninio jubiliejaus proga, apdovanotas Lietuvos žurnalistų sąjungos Kauno apskrities skyriaus Garbės ordinu. Sveikiname!

2021-05-30Sveikiname kolegas senjorus gimusius birželio mėnesį! (12)

LŽS Senjorų klubo Tarybos vardu nuoširdžiai sveikinu kolegas, žinomus žurnalistus, aktyvius klubo narius, birželio mėnesį švenčiančius savo gimtadienius.

2021-05-27Mato Šalčiaus premijos konkurso nugalėtojas - Vytautas Kandrotas (1)

Žymaus Lietuvos visuomenės veikėjo, rašytojo, žurnalisto, keliautojo ir idealisto, kraštiečio Mato Šalčiaus premijos steigėja yra Prienų rajono savivaldybė. Konkursas ir apdovanojimo renginys rengiami kartu su Lietuvos žurnalistų sąjunga. Šiemet komisijos sprendimu Mato Šalčiaus premijos konkurso nugalėtoju tapo Vytautas Kandrotas, keliautojas, VšĮ „Terra publica“ steigėjas ir vadovas.

2021-05-25Kviečiame į konkurso "Lietuvos spaudos fotografija 2021" nugalėtojų apdovanojimo ceremoniją

Kviečiame jus į šventinę dvidešimtojo konkurso "Lietuvos spaudos fotografija" "Auksinių kadrų" apdovanojimų ceremoniją, kuri vyks šį penktadienį, gegužės 28 d. 19 val. Vilniaus Rotušės aikštėje.

2021-05-18Baigiama rengti leidybai nauja knyga „Žurnalistai senjorai“ (5)

Knyga „Žurnalistai senjorai" bus informacinis - pažintinis leidinys, skirtas LŽS Senjorų klubo nariams. Kiekvienas kolega knygoje galės prisistatyti pats, tai yra parašyti tekstą apie save, savo darbus, kūrybą ir pateikti prie šio teksto nuotraukų ar kitokių iliustracijų. Tik šį kartą kiekvienam bus skirta ne po vieną, kaip buvo kolegos Jono Vėlyvio 2009 metais išleistoje „Senjorų" knygoje, bet po du knygos puslapius.

2021-05-04Vilniaus rotušėje paroda LIETUVOS SPAUDOS FOTOGRAFIJA 2021 (5)

Šiemet konkursas „Lietuvos spaudos fotografija 2021“ švenčia savo dvidešimtmetį. Nepaisant to, jog praeitais metais nemaža mūsų gyvenimo dalis buvo surakinta pandemijos, konkurse dalyvavo per 110 šalies fotografų, kurie tarptautinei vertinimo komisijai pateikė arti 3200 nuotraukų. Parodą “Lietuvos spaudos fotografija 2021” galima aplankyti gegužės 4–29 dienomis Vilniaus rotušės antrame aukšte.

2021-05-01Sveikiname LŽS Senjorų klubo narius, gimusius gegužės mėnesį! (15)

"LŽS Senjorų klubo Tarybos vardu nuoširdžiai sveikinu kolegas žinomus žurnalistus, aktyvius klubo narius, gegužės mėnesį švenčiančius savo gimtadienius. Linkiu stiprios sveikatos, prasmingų gyvenimo metų, kūrybinės ir visokeriopos sėkmės, - sako LŽS Senjorų klubo pirmininkas Ipolitas Skridla.

2021-04-13Tradicinis konkursas „Lietuvos spaudos fotografija 2021“ švenčia savo dvidešimtmetį (5)

Šiemet tradicinis konkursas „Lietuvos spaudos fotografija 2021“ įvyko jau dvidešimtąjį kartą. Nepaisant to, jog praeitais metais nemaža mūsų gyvenimo dalis buvo surakinta pandemijos, konkurse dalyvavo per 110 šalies fotografų, kurie pateikė arti 3200 nuotraukų. Žinoma, kovos su pandemija ir gyvenimo karantino sąlygomis temos buvo plačiai nagrinėjamos konkursui pateiktuose darbuose. Tačiau ne mažiau svarbūs kadrai rodė ir įprastą kultūros, politikos, sporto, kariuomenės gyvenimo ritmą, mūsų santykį su gamta bei nepalaužiamą norą gyventi pilnavertį gyvenimą.

2021-04-08Alytuje įdomi paroda “Lietuvos spaudos fotografija 2020”

Norime priminti, jog Alytaus kultūros centre iki balandžio 11 d. dar galima aplankyti 2020 m. jau devynioliktąjį kartą vykusio nacionalinio fotografijų konkurso „Lietuvos spaudos fotografija 2020” finalininkų darbų parodą. Organizatoriai: Lietuvos žurnalistų sąjunga; Lietuvos spaudos fotografų klubas; Alytaus dailės galerija.

2021-04-01Sveikiname LŽS Senjorų klubo narius, gimusius balandžio mėnesį! (1)

"LŽS Senjorų klubo Tarybos vardu nuoširdžiai sveikinu kolegas žinomus žurnalistus, aktyvius klubo narius, balandžio mėnesį švenčiančius savo gimtadienius. Linkiu stiprios sveikatos, prasmingų gyvenimo metų, kūrybinės ir visokeriopos sėkmės, - sako LŽS Senjorų klubo pirmininkas Ipolitas Skridla.

2021-03-22LŽS nariams nemokami nuotoliniai anglų kalbos mokymai. Registruokitės! (3)

Lietuvos profesinių sąjungų konfederacija, į kurią įeina ir LŽS, rengia nuotolinius anglų klabos mokymus. Juos organizuos ETUI (European Trade Union Institute) su mokymo programa „Nuotolinis anglų kalbos mokymas profesinių sąjungų atstovams – vidutinis lygis“. Mokymai vyks 12 savaičių, nuo balandžio 26 iki liepos 16 dienos. Prašome registruotis į seminarą iki balandžio 19 d.
2007 © “Lietuvos žurnalistų sąjunga” - žurnalistams, mediadarbuotojams ir visuomenei - įvykiai, analizė, kūryba.
Sprendimas: Fresh media