2024 m. balandžio 25 d., Ketvirtadienis

Tyrimų fondas

Senos interneto svetainės versijos

Sporto renginiai

*print*

Archyvas

 

2010-07-29Sostinėje vyks pirmasis riedutininkų maratonas „Riedėk.lt“

Rugpjūčio 22 d. 10 val. Vingio parke startuos pirmasis sostinėje riedutininkų maratonas „Riedėk.lt“. Maratoną rengia Lietuvos riedutininkų asociacija, turinti keletą tūkstančių asocijuotų narių. Pasak vienos iš renginio organizatorių, riedutininkės Neringos Laurikietytės, riedučių sostinės gatvėse vis daugėja. Tai tinkama priemonė aktyviam poilsiui, ir ją renkasi ne tik vaikai ar jaunimas, bet ir brandaus amžiaus žmonės. Į maratoną taip pat kviečiami įvairaus amžiaus riedutininkai.

2010-07-29Rugpjūčio 22-ąją Vilniuje – didžiausias dviračių maratonas

Priešpaskutinį vasaros sekmadienį, rugpjūčio 22 d., Vilniuje rengiama dviračių šventė „Velomaratonas”, planuojanti sutraukti rekordinį dalyvių skaičių tiek iš Lietuvos, tiek ir užsienio. Dviračių maratonas vyks pačiame miesto centre – tuo metu autotransportas pilnai užleis gatves dviratininkams. „Velomaratone“ gali dalyvauti bet kokio amžiaus ir pajėgumo dviratininkai. Išankstinė registracija į maratoną – iki rugpjūčio 20 d. oficialiame „Velomaratono“ tinklalapyje http://www.velomaratonas.lt .

2010-07-22„Siemens“ arenoje – iškilmingas Europos jaunių krepšinio čempionato atidarymas

Šiandien, liepos 22 d., 18 val. Vilniaus „Siemens“ arenoje (Ozo g. 14) vyks Europos jaunių krepšinio čempionato iškilmingas atidarymas. Čempionato dalyvius pasveikins FIBA, Lietuvos krepšinio federacijos atstovai, taip pat Vilniaus meras Vilius Navickas. Vakaro metu sportininkams skambės čempionato himnas, specialiai renginiui parašytas maršas, choras atliks Lietuvos tautinę giesmę koncertuos, komandas pagerbs muzikinė grupė „Kastaneda“, šoks šokėjų trupė.

2010-07-15Iki Žalgirio jubiliejui skirto dviračių žygio liko 2 dienos

Liepos 18-23 d. vyks dviračių žygis „Žalgirio mūšio 600-osioms metinėms paminėti“. Šį dviračių žygį rengianti Karo prievolės administravimo tarnyba prie KAM ragina registruotis ir prisijungti prie žygio dalyvių. Užsiregistravusieji iki liepos 16 d. 14 val. dar galės patekti į „nemokamą traukinį“: kartu su kariškiais jų transportu šeštadienį keliauti iki Klaipėdos, kur žygio organizatoriai patys ketina pasirūpinti ir nakvyne, ir maitinimu. Šis žygis yra ir puiki galimybė jo dalyviams išbandyti savo fizinį ir psichologinį pasirengimą ekstremaliomis sąlygomis.

2010-07-14Vilniuje - tarptautinės „Žalgirio Didžiojo Prizo“ skrendančių taikinių šaudymo varžybos

Liepos 17-18 d. Vilniuje, Lietuvos policijos mokyklos šaudykloje (S.Batoro g. 90 A), vyks tradicinės, jau tryliktosios, “Žalgirio Didžiojo Prizo - 2010” tarptautinės skrendančių taikinių šaudymo varžybos. Varžybų atidarymas ir pradžia - liepos 17 d. 10 val. Varžybų finalai planuojami liepos 18 d. 14.30 ir 15 val. Finalams bus naudojamos specialios „dūminės“ lėkštės, kurios suteikia varžyboms ypatingą vizualinį įspūdį. Šiais metais pirmą kartą varžybos buvo įtrauktos į Tarptautinės šaudymo sporto federacijos oficialų kalendorių.

2010-07-14Liepos 16 d. startuoja senovinių automobilių ralis „Žalgirio mūšis - 600”

Liepos 16-17 d. rengiamas dar vienas iš jau tradiciniu tapusių žygių senoviniais automobiliais po Lietuvą. Žygį, skirtą istorinio Žalgirio mūšio 600-mečiui pagerbti, įprasmins išskirtiniai renginiai Vilniuje, Trakuose ir Kaune. Ralio dalyviai rinksis liepos 16 d., penktadienį, 11.30 val. Vilniaus Daukanto aikštėje, iš kur ir bus startuojama. Renginio organizatoriai kviečia miesto žmones ir svečius nepraleisti istorinio senovinių automobilių ralio dalyvių išlydėtuvių.

2010-07-14Šiandien vilniečiai į pagarbos bėgimą „Griunvaldas-Vilnius“ išlydi bėgikus

Šiandien, liepos 14-ąją, 12 val. Vilniuje, Katedros aikštėje, bus duotas simbolinis startas 23 bėgikams, kurie šį lygiai po paros startuos Žalgirio mūšio lauke ir įveikę 500 kilometrų pasieks finišą prie Karaliaus Mindaugo paminklo Vilniuje. Šis istorinis pagarbos bėgimas „Griunvaldas-Vilnius“ skiriamas Žalgirio mūšio 600-osioms metinėms paminėti. Iki paskutinės dienos organizaciniais rūpesčiais užsivertęs R.Bernotas vakar labiausiai baiminosi dėl sinoptikų prognozių. Bėgti Lenkijos keliais per tokią kaitrą reikia labai didelės ištvermės ir geros sveikatos.

2010-07-10Išmėginkite save dviračių žygyje „Žalgirio mūšio 600-osioms metinėms paminėti“

Liepos 18-23 d. vyks dviračių žygis „Žalgirio mūšio 600-osioms metinėms paminėti“. Šį dviračių žygį rengia Karo prievolės administravimo tarnyba prie Krašto apsaugos ministerijos. Karo prievolės administravimo tarnybos teritorinio Vilniaus skyriaus vedėjo kapitono Remigijaus Jakučionio teigimu, šis žygis yra ir puiki galimybė jo dalyviams išbandyti savo fizinį ir psichologinį pasirengimą ekstremaliomis sąlygomis. Vilniaus miesto savivaldybės Kultūros, sporto ir turizmo departamentas ragina prie žygeivių prisijungti vilniečius dviračių sporto entuziastus, keliautojus.

2010-07-09Žurnalistai kviečiami į sporto renginių miestą Šiaulius

Lietuvos žurnalistų sąjunga gavo kvietimą, kuriame žurnalistai raginami tapti svarbaus sportinio renginio ambasadoriais. Tai galimybė pirmiesiems gauti visą informaciją ir paskleisti žinią visuomenei apie pasaulines TAFISA ("Sportas visiems") žaidynes, kurios vyks Šiauliuose 2012 m. Kartu tai gera proga žurnalistų bendruomenei atidžiau pažvelgti į vieną iš didžiųjų šalies miestų – Šiaulius, kur jau kitąmet vyks ir kitas svarbus sportinis renginys – vyrų krepšinio čempionatas “EuroBasket 2011”.

2010-07-09Lietuvos ir Škotijos futbolo rinktinių dvikova vyks Kaune

Lietuvos nacionalinė futbolo rinktinė pirmąsias 2012 metų Europos čempionato atrankos rungtynes su Škotija žais Kauno S.Dariaus ir S.Girėno sporto centro stadione. Šiemet UEFA patikslintose stadionų taisyklėse nurodoma, jog oficialios nacionalinių rinktinių varžybos gali vykti tik ne žemesnį nei 3 UEFA kategorijos statusą turinčiuose stadionuose.Rungtynės Lietuva-Škotija rugsėjo 3-ąją prasidės 21 valandą 15 minučių. Bilietus į šias rungtynes bus galima įsigyti rugpjūčio pradžioje, o artimiausiu metu prekyboje pasirodys abonementai į Lietuvos nacionalinės rinktinės namų rungtynes.

2010-07-09Liepos 14-ąją – kitoks Žalgirio mūšis futbolo aikštėje

„Jei futbolo kamuolys būtų buvęs išrastas 600 metų anksčiau, ko gero, Žalgirio mūšis nebūtų įvykęs,“- tokią žinią visuomenei siunčia Vilniaus „Žalgiris“ ir Vilniaus miesto futbolo draugija „Žalgiris“, liepos 14-ąją sostinėje rengianti šventę futbolo aistruoliams ir miesto visuomenei. Žalgirio mūšio 600-ąsias metines žalgiriečiai paminės futbolo aikštėje žaisdami draugiškas rungtynes su Gdansko „Lechia“ ekipa. Ar futbolininkai rungtyniaus vilkėdami šarvais, pamatys visi, ateinantį šeštadienį atėję į „Žalgirio“ stadioną. Bet šarvų šventėje tikrai bus.

2010-06-11Birželio 13 d. Vilniuje vyks dviračių maratonas

Birželio 13 d. Všį "Instinktas" organizuoja dviračių maratoną Vilniuje. Tai bus tikras dviračių maratonas ne tik sportininkams, bet ir visiems šios dviratės susisiekimo priemonės mėgėjams. Šiais metais prognozuojama, kad maratonas bus dar masiškesnis nei pernai, tikimės sulaukti per 700 dalyvių ir didelio būrio žiūrovų bei sirgalių. Dviračių maratonas vyks Aukštagirio miške.

2010-06-04Šeštadienį Palangoje – paplūdimio futbolo sezono atidarymas

Prasidėjus vasarai futbolas keliasi ir į pajūrį. Jau šeštadienį Palangoje sezono pradžia bus pažymėta tradiciniu turnyru, kuris bus kaip įžanga prieš būsimas Lietuvos čempionato varžybas. Paplūdimio futbolas – viena sparčiausiai populiarėjančių futbolo rūšių pasaulyje, oficialiai jų varžybos vyksta jau beveik du dešimtmečius.

2010-06-04Futbolo bumas su LRT

LRT, oficialus 2010 m. FIFA Pasaulio futbolo čempionato transliuotojas, žiūrovus ir klausytojus kviečia dalyvauti žaidimuose ir laimėti su futbolu susijusių prizų: nacionalinės Lietuvos futbolo rinktinės sportinį kostiumą, varžybų marškinėlius su pasirinktu vardu ir numeriu ar Lietuvos futbolo rinktinės sirgalių šaliką.

2010-04-22Diplomatai ir valdininkai – futbolo turnyre

Balandžio 24 d. 9.45 val. sporto arenoje „Sportima“ (Ąžuolyno g. 5, Vilnius) įvyks mini-futbolo tarptautinis turnyras „Taurė Euro 2012“, kuriame varžysis diplomatinių atstovybių bei Lietuvos valdžios institucijų komandos.
2007 © “Lietuvos žurnalistų sąjunga” - žurnalistams, mediadarbuotojams ir visuomenei - įvykiai, analizė, kūryba.
Sprendimas: Fresh media