2024 m. balandžio 24 d., Treciadienis

Tyrimų fondas

Senos interneto svetainės versijos

Sporto renginiai

*print*

Archyvas :: Žurnalistai ir medikai skatina daugiau sportuoti

2013-10-11
 
Žurnalistų ir medikų futbolo rungtynės

Žurnalistų ir medikų futbolo rungtynės

 

Lietuvos sporto žurnalistų ir medikų rinktinės savo pavyzdžiu skatina vaikus ir jaunimą daugiau sportuoti. Šį šeštadienį sporto žurnalistai ir medikai susitiks futbolo aikštėje. Rungtynės prasidės 11 val. LFF stadione Vilniuje, 13 val. ten pat prasidės šeimų futbolo turnyras. Per renginį bus tikrinama visų norinčių sveikata, mokoma suteikti pirmą medicinos pagalbą.

„Sporto žurnalistų susitikimai futbolo aikštėje su medikais jau tapo tradicija. Siekiame atkreipti dėmesį į vis labiau mažėjantį sportuojančių vaikų ir jaunimo skaičių. Manome, kad tokios akcijos sulauks suaugusiųjų dėmesio ir privers labiau susimąstyti apie savo ir vaikų sveikatą, didesnį šeimos fizinį aktyvumą ir sveiką mitybą. Norime atkreipti ir valdžios atstovų dėmesį, nes sporto aikštelių, kuriose vaikai galėtų praleisti savo laisvalaikį, trūkumas yra didžiulis", - sako sporto žurnalistų klubo „Press‘as" pirmininkas Tautvydas Vencevičius.

Pasaulinės sveikatos organizacijos duomenimis, net 70 procentų mūsų sveikatos priklauso nuo mūsų pačių - reikia daugiau mankštintis, išlaikyti normalų kūno svorį, nerūkyti ir vengti prirūkytų patalpų, riboti alkoholio vartojimą ir kitaip save saugoti. 20 procentų mūsų sveikatos priklauso nuo genetikos ir tik 10 procentų nuo medicinos.

„Šiais metais vien futbolo rungtynėmis neapsiribosime. Specialiai įrengtoje palapinėje stadione, tikrinsime kūno masės indeksą. Svorio reguliavimas - viena svarbiausių sveikatos prevencijos priemonių, nes nuo viršsvorio išauga galimybė susirgti širdies veiklos sutrikimų ir onkologinėmis ligomis. Sportas ir tinkama mityba - geriausios priemonės kontroliuoti savo svorį ir sveikai gyventi", - teigia Sveikatos mokymo ir ligų prevencijos centro direktorius ir Lietuvos medikų futbolo rinktinės vadovas Romas Sabaliauskas.

Tyrimus atlikę mokslininkai nustatė, kad prieš 100 metų fizinis darbas sudarė apie 95 procentus viso žmogaus darbo, o pastaruoju metu - vos 1 proc. Todėl rekomenduojama daugiau judėti laisvalaikiu, nes nejudrus sėdimas darbas gali pridaryti daug žalos sveikatai.

Sporto žurnalistų klubo „Press‘as" informacija

Paskutinį kartą atnaujinta: 2013-10-12 09:40
 
 

Komentarai (0)

Jūsų el. paštas

Rašyti komentarą

Vardas
Tekstas
Apsaugos kodas
secimg
2007 © “Lietuvos žurnalistų sąjunga” - žurnalistams, mediadarbuotojams ir visuomenei - įvykiai, analizė, kūryba.
Sprendimas: Fresh media