2024 m. gegužes 3 d., Penktadienis

Tyrimų fondas

Senos interneto svetainės versijos

Kultūros renginiai

*print*

Archyvas

 

2021-09-01Nacionaliniame operos ir baleto teatre premjera - Richardo Strausso opera „Rožės kavalierius“

Nacionaliniame operos ir baleto teatre įvyko spaudos konferencija. Ji vyko neįprastoje, bet jaukioje, kompaktiškoje, geroje akustinėje erdvėje – prieš pradedant kopti didžiaisiais laiptais, tarsi atvesdama žiūrovus į salę. Pandemija privertė atsižvelgti į besiklostančias aplinkybes, ir tai lėmė, kad tarptautinio „Rožės kavalieriaus“ pastatymo pirmoji premjera įvyks Vilniuje, o ne Briuselio teatre „La Monnaie – De Munt“, kaip buvo numatyta anksčiau. Tai garbė mūsų teatrui!

2021-08-30Startuoja kampanija „Jokio skirtumo“, kviečianti kalbėtis ne apie negalią, o gyvenimiškus dalykus

Rugpjūčio 30 d. 14 val. MO muziejuje startuoja unikali visuomenės švietimo ir informavimo kampanija „Jokio skirtumo“. Jos tikslas parodyti, kad visi žmonės, nesvarbu – su negalia ar be jos, nori įdomiai gyventi, kurti, dirbti, studijuoti, keliauti, auginti vaikus ir bendrauti įvairiausiomis temomis. Prie kampanijos „Jokio skirtumo“ kviečiama jungtis ir šalies žiniasklaida – skirti daugiau dėmesio negalią turinčių žmonių įtraukties temoms. O jų tikrai daug: nuo negalią turinčių vaikų įtraukties į bendrojo ugdymo klases 2024 m. iki Stambulo konvencijos nuostatų.

2021-08-24Vilniuje – II baltarusių tautosakos festivalis „Senoji Baltarusija“. Kviečiame!

Rugpjūčio 29 dieną 14 val. Naujosios Vilnios kultūros centre (Gerovės g. 1, Vilnius) įvyks II baltarusių tautosakos festivalis „Senoji Baltarusija“. Kviečiame! Dalyvauja: meno saviveiklos kolektyvai “Žemerva” (Lenkija), “Asočniki” (Lenkija), “Jieznelė” (Lietuva), “Turgelianka” (Lietuva). Veiks senovės baltarusių amatų kiemelis. Bus galima įsigyti baltarusiškų knygų.

2021-08-16Bažnytinio paveldo muziejus: paroda „Šv. Dominykas ir šv. Hiacintas Lietuvoje: aštuoni atminties šimtmečiai“

Rugpjūčio 17 d., antradienį, 17 val. Bažnytinio paveldo muziejuje (Šv. Mykolo g. 9, Vilnius) vyks parodos „Šv. Dominykas ir šv. Hiacintas Lietuvoje: aštuoni atminties šimtmečiai“ pristatymas.

2021-08-01Vilniuje Festivalis SALVE! Kviečiame!

Kviečiame į artistinių iniciatyvų festivalio „SALVE!“ renginius, kurie vyks tris dienas – rugpjūčio 20–22 d. – Marijos ir Jurgio Šlapelių muziejuje, jo kiemelyje, požemiuose ir prieigose, artimiausiuose skveruose ir kitose Senamiesčio erdvėse.

2021-07-02Grigiškių kultūros centras: LŽS nario, dailininko Alfonso Čepausko grafikos paroda (1)

Liepos 6 d. Grigiškių kultūros centre atidaroma LŽS Senjorų klubo nario, dailininko Alfonso Čepausko grafikos paroda.

2021-06-29„Aido“ galerijoje – Kazimiero Jackevičiaus tapybos paroda „Dienoraščio fragmentai“ (2)

„Aido“ galerijoje (A. Jakšto g. 9, Vilnius) – pradeda veiki Kazimiero Jackevičiaus tapybos paroda „Dienoraščio fragmentai“. Parodos atidarymas liepos 1 dieną (ketvirtadienį) 18 val. Paroda veiks iki liepos 22 dienos.

2021-06-27Birželio 27 d. prasideda "POEZIJOS PAVASARIS"

Birželio 27 d., sekmadienį, prasideda "POEZIJOS PAVASARIS". Skelbiame renginių Vilniuje programą.

2021-06-23Galerija „RA“: Miniatiūrų paroda „Pasaulis kitaip“

Vilniuje, galerijoje „RA“ (Pranciškonų g. 8) veikia miniatiūrų paroda „Pasaulis kitaip“. Paroda veiks iki birželio 30 dienos.

2021-06-11Kviečiame į atminimo vakarą „Daugiau niekada“

Kviečiame į atminimo vakarą „Daugiau niekada“, skirta okupacijos ir genocido aukoms atminti. Vakaras įvyks birželio 15 d., antradienį, 19 val. Lukiškių aikštėje. Registracija https:www.lrs.lt/registracija

2021-05-27Paroda „Nepaprasto teatro nepaprasta istorija. Viskas Apie Mataičių Teatro Spektaklį „Scenos Vaizdeliai“ (1)

Lietuvos teatro, kino ir muzikos muziejus drauge su Lietuvos liaudies buities muziejumi birželio 3 dieną pristato parodą „Nepaprasto teatro nepaprasta istorija. Viskas Apie Mataičių Teatro Spektaklį „Scenos Vaizdeliai“.

2021-05-23Kęstutis Šiaulytis: Teresės Bajorūnaitės-Lekienės vizionieriškų pastelių paroda (1)

Vilniaus A. Mickevičiaus bibliotekoje veikia dailininkės Teresės Bajorūnaitės-Lekienės pastelių paroda „Saulės giesmė“.

2021-05-11Gintaro Kaltenio knygos apie Pikselį iliustracijų paroda. Kviečiame (1)

LŽS narys Gintaras Kaltenis su dailininke Rita Anskaitiene surengė savo knygos apie Pikselį iliustracijų parodą (toks beveik naujas žanras - iliustracijos su trumpomis teksto ištraukomis). Iki gegužės 15 d. ši paroda bus eksponuojama Kaune, vaikų literatūros muziejuje, o nuo birželio 28 d. iki liepos pradžios ją bus galima apžiūrėti Seime (globėjas Emanuelis Zingeris). Kviečiame aplankyti.

2021-05-04Vrublevskių bibliotekoje paroda „Senosios žoliaknygės“

Nuo 2021 m. gegužės 3 dienos visą mėnesį LMA Vrublevskių bibliotekos fojė veikia nauja mažoji paroda apie senąsias vaistažolių knygas (iš serijos Bibliopolio žvaigždynas). Jos centre – rankraštinė, vadinamoji Vilniaus, žoliaknygė – Maskvos kunigaikštystėje rengto Lečebniko pagal Liubeke 1492 metais išspausdintą Sveikatos sodą (sveikatos žinyną, enciklopediją) XVII a. pabaigos–XVIII a. pradžios nuorašas.

2021-04-24Paroda „Sakralusis Vilnius: piligrimų kelias nuo Aušros vartų iki Kalvarijų“

Vilniaus paveikslų galerijoje (Didžioji g. 4) ir Bažnytinio paveldo muziejuje (Šv. Mykolo g. 9, Vilnius) pradėjo veikti paroda „Sakralusis Vilnius: piligrimų kelias nuo Aušros vartų iki Kalvarijų“. Paroda sudaryta iš dviejų dalių ir eksponuojama dviejuose muziejuose.
2007 © “Lietuvos žurnalistų sąjunga” - žurnalistams, mediadarbuotojams ir visuomenei - įvykiai, analizė, kūryba.
Sprendimas: Fresh media