2024 m. balandžio 19 d., Penktadienis

Tyrimų fondas

Senos interneto svetainės versijos

Kultūros renginiai

*print*

Archyvas

 

2011-11-07„Trys skirtingi“: paroda UNESCO galerijoje

Lapkričio 9 d. 17.30 val. Lietuvos nacionalinės UNESCO komisijos galerijoje (Šv. Jono g. 11, Vilnius) atidaroma tarptautinė tapybos paroda „Trys skirtingi“ („Three different“). Pasak Lietuvos nacionalinės UNESCO komisijos sekretoriato kultūros programų vadovo Arūno Mark, parodoje „Trys skirtingi“ eksponuojami trijų kūrėjų, susijusių su Lietuva, Graikija, Švedija ir Lenkija, darbai, sukurti trimis skirtingais stiliais bei technikomis. Šie skirtumai apima plačią šiandienos meno skalę – nuo grafikos, tapybos iki konceptualiojo meno.

2011-10-28Baltarusių almanacho „Druvis“ sutiktuvės

Lapkričio 18 d., penktadienį, 16 val. Lietuvos liaudies kultūros centro Didžiojoje salėje vyks baltarusių almanacho „Druvis“, skirto Lietuvos Didžiosios kunigaikštystės etninėms tradicijoms ir baltiškosios kultūros paveldui Baltarusijoje, sutiktuvės. Susitikime dalyvaus leidinio kūrėjai – dailininkas ir muzikantas, dūdmaišio meistras bei tradicijų tyrinėtojas Todoras Kaškurievičius, filosofas Aleksejus Dzermantas ir nuolatinis almanacho autorius Dainius Razauskas.

2011-10-28Menininkas ir keliautojas M.Abramavičius pristato knygą „Klajonių užrašai. Gruzija“

Spalio 28 d., penktadienį, 18 val. Vilniuje, „Didžiojo Pegaso“ knygyne, rengiamas menininko ir keliautojo Mariaus Abramavičiaus knygos „Klajonių užrašai Gruzija“ pristatymas. Renginį ves Rimvydas Širvinskas, visuomenėje geriau žinomas Makaliaus vardu. Taigi bus galima ne tik pažinti svetingąją ir mums be galo draugišką šalį Gruziją iš arčiau, bet ir gauti gerų idėjų įdomioms, bet nebrangioms kelionėms.

2011-10-20R.Danisevičiaus fotografijų retrospektyva – parodoje ir fotoalbume

Spalio 20 d. 17.30 val. sostinės Prospekto galerijoje bus atidaryta Ramūno Danisevičiaus fotografijų paroda bei pristatytas albumas "Būti laiku". Taip pristatoma daugiausia apdovanojimų pelnusio Lietuvos spaudos fotografo, Lietuvos fotomenininkų sąjungos ir Lietuvos žurnalistų sąjungos nario kūrybos retrospektyva. R. Danisevičiaus kūryba sunkiai įspraudžiama į temos rėmus. Savo žvilgsnį jis nukreipia į bene visas gyvenimo sritis: darbą, laisvalaikį, politiką, pramogų pasaulį, meną, miesto erdves... Jo fotografijose – mūsų gyvenamo laiko atspindžiai, atpažįstamos vietos, atpažįstami veidai, įvykiai.

2011-10-11Europos parkui - dvidešimt metų

2011m. spalio 13 d. 17 val. Lietuvos nacionalinio muziejaus salėje, Senajame arsenale, Arsenalo g. 3, įvyks kultūros vakaras, skirtas Europos parko dvidešimtmečiui ir Liubavo dvaro muziejui. Pristatomi du leidiniai - Gintaro Karoso Europos parko fotografijų albumas ir knyga „Liubavas".

2011-10-05Kitoks žvilgsnis į Vilniaus Žvėryną – M.ir J.Šlapelių muziejaus galerijoje

Spalio 7 d., penktadienį, 17 val. Marijos ir Jurgio Šlapelių muziejuje atidaroma antrojo tarptautinio dailės plenero „Medinio Žvėryno reminescencijos“ dalyvių darbų paroda. Plenero organizatoriai ir žinomi tapytojai iš Vilniaus, Klaipėdos, Krokuvos tęsia prieš dvejus metus pradėtą tradiciją – sugrąžinti į šį unikalų sostinės rajoną kuo daugiau menininkų ir meno kalba prabilti apie unikalią Žvėryno medinę architektūrą.

2011-09-30Nacionalinėje filharmonijoje koncertuos Uždraustojo miesto orkestras

Šį penktadienį, rugsėjo 30-tą dieną, 19 val., Lietuvos nacionalinės filharmonijos Didžiojoje salėje koncertuos Kinijos liaudies instrumentų virtuozai. Programoje – įvairių Kinijos vietovių liaudies ir tradicinė muzika, Pekino operos fragmentai, Vakarų Europos klasikų bei šiuolaikinių kinų kompozitorių kūriniai. Koncertas, kurį Filharmonija rengia kartu su Kultūros ministerija ir Kinijos ambasada Lietuvoje, skirtas paminėti Kinijos ir Lietuvos diplomatinių santykių 20-metį.

2011-09-21Ekskursija po M.ir J.Šlapelių muziejų ir akordeono muzikos koncertas

Rugsėjo 22 d., ketvirtadienį, 18 val. Marijos ir Jurgio Šlapelių muziejuje vyks jaunojo akordeonisto Augustino Rakausko paramos koncertas. Poeziją skaitys Gediminas Radzevičius. Atlikėjas, prieš išvykdamas į pasaulio akordeonistų konkursą Šanchajuje, muzikuos ypač originalioje senamiesčio erdvėje – restauruotame XV a. rūsyje, vienoje iš muziejaus patalpų. Muziejaus darbuotojai kviečia ateiti valanda anksčiau ir apžiūrėti muziejaus ekspoziciją. Apie ją pasakos muziejininkė Danguolė Žemaitytė.

2011-09-19“Arkos” galerijoje: ar įspausime pėdsakus savo laike?

Rugsėjo 21 d. (trečiadienį) 17 val. “Arkos” galerija (Aušros Vartų g. 7, Vilnius) kviečia į 7-osios tarptautinės tekstilės miniatiūrų bienalės „IŠNYKTI / IŠLIKTI“ atidarymą. Septintoji tarptautinė tekstilės miniatiūrų bienalė „Išnykti/Išlikti“ skirta šiuolaikinio žmogaus egzistencijos problematikai. Net 125 dailininkai iš 31 pasaulio šalies – nuo Baltijos valstybių iki tolimiausių pasaulio kampelių (Australijos, Japonijos, Kinijos, Lotynų Amerikos) savo darbuose apmąsto įvairius individo būties ir vaidmens šiuolaikiniame pasaulyje aspektus.

2011-09-19Rašytojų klube – intriguojantys vakarai su knyga

Lietuvos rašytojų sąjunga vėl atveria duris skaitantiems ir lietuvių rašytojų kūryba besidomintiems žmonėms. Vis dažniau šiuose renginiuose galima sutikti ir žurnalistų, kurie ateina ne dirbti (pakalbinti rašytoją ar parengti reportažą apie naujos knygos sutiktuves), o pasisemti dvasios peno. Rugsėjo 20 d. (antradienį) 17.30 val. Rašytojų klube (K. Sirvydo g. 6, Vilnius) rengiamas Romualdo Granausko kūrybos vakaras su nauja knyga „Trys vienatvės“. Vakare dalyvaus rašytojai R.Granauskas, P.Dirgėla, R.Šavelis, kūrybą skaitys aktoriai D.Jankauskaitė, V.Rumšas. Skaitytojų jau laukia ir savaitės knyga, kuri ypač turėtų sudominti kultūros tema rašančius, kalbančius žurnalistus. Tai žinomos dailininkės Jūratės Stauskaitės pokalbių knyga „13x13: trylika klausimų trylikai vyrų“.

2011-06-21Kolekcininkų vertinamo tapytojo darbai – sostinės galerijoje

Birželio 22 d., trečiadienį, 17 val. sostinės senamiestyje, Marijos ir Jurgio Šlapelių muziejaus galerijoje, atidaroma dailininko Dano Andriulionio tapybos darbų paroda „Šešiasdešimt spalvų. Aspektas“. Paroda atvers ir simbolinius vartus į būsimą menininko jubiliejų – rudenį D.Andriulioniui sukaks 60. Tad kartu tai ir galimybė pažinti šio dailininko kūrybą, kurią jau pastebėjo ne vienas kolekcininkas. "Labai svarbu, kad jauti, jog, filosofiškai tariant, esi kelyje, kada matai, kad tobulinimui ribų nėra, kad galimybės absoliučiai neišsemiamos ir egzistuoja begalė variantų,"- įsitikinęs dailininkas.

2011-06-20M.ir J.Šlapelių muziejuje - D.Kinderio knygos „Filipinai. Ugnies žiedo kerai“ sutiktuvės

Birželio 20 d. (pirmadienį) 18 val. Marijos ir Jurgio Šlapelių muziejuje visuomenei bus pristatyta keliautojo, žurnalisto, Mato Šalčiaus premijos laureato Dainiaus Kinderio knyga „Filipinai. Ugnies žiedo kerai“. Apie kelionių publicistiką, keliavimo džiaugsmą ir atradimus pasakos knygos autorius, jo bendraminčiai, leidėjai. Tad kviečiame pirmadienio vakarą kartu atversti dar spaustuvės dažais kvepiančią Dainiaus Kinderio knygą „Filipinai. Ugnies žiedo kerai“. Laukiame Jūsų muziejuje (Pilies g. 40, Vilnius).

2011-06-14Stabtelėjimai prie mūsų laimės: esė ir fotografijos

Birželio 16 d., ketvirtadienį, 17 val. Marijos ir Jurgio Šlapelių muziejuje (Vilnius, Pilies g.40) vyks šiaulietės žurnalistės Vitos Morkūnienės esė, poetinių miniatiūrų ir fotografijų knygos „Su savimi ir tavimi" sutiktuvės ir autorės fotografijų parodos pristatymas. Tai antroji publicistės knyga, tęsianti pirmosios - „Pokalbiai tėvo Stanislovo celėje" (2006) - dvasinį kelią.

2011-05-02Lietuvių kalbos puoselėtojų atminimui – renginys Rasų kapinėse (1)

Spaudos atgavimo, kalbos ir knygos diena gražiu renginiu ir prasmingais darbais bus paminėta gegužės 7 d., šeštadienį, 12 val. Vilniaus Rasų kapinėse. Prie koplytėlės susirinkę vilniečiai prisimins ir pagerbs šiose kapinėse besiilsinčių lietuvių kalbos puoselėtojų, modernios visuomenės kūrėjų atminimą. Gražus renginio akcentas – senosios lietuviškos dainos ir giesmės, kurias atliks Vilnaius arkikatedros bazilikos ansamblis „Senoji giesmė“ ir Vilniaus žemaičių folkloro ansamblis „Tyklė“.

2011-04-19S.Paškevičiaus fotoparoda „Menininkų portretai“- po senamiesčio skliautais (1)

Knygos “Sausio 13-osios stenogramos” (2006 m.) ir fotoalbumo “Draugai” (2007 m.) autorius, fotomenininkas Stasys Paškevičius dažnai rengia autorines fotoparodas. Šįkart dar viena paroda fotomenininko bičiulius ir bendraminčius balandžio 20 d. 17.30 val. suburs sostinės senamiestyje esančioje kultūrinėje erdvėje – Marijos ir Jurgio Šlapelių muziejaus galerijoje.
2007 © “Lietuvos žurnalistų sąjunga” - žurnalistams, mediadarbuotojams ir visuomenei - įvykiai, analizė, kūryba.
Sprendimas: Fresh media