2024 m. balandžio 16 d., Antradienis

Tyrimų fondas

Senos interneto svetainės versijos

Kultūros renginiai

*print*

Archyvas :: Leidinio „Vilnius 1900–2012. Naujosios architektūros gidas“ pristatymas

2011-12-12
 
Kornelija Ežerskytė

 

Gruodžio 14 d. (trečiadienį) 18 val. Šiuolaikinio meno centro (ŠMC) skaitykloje visuomenei bus pristatytas leidinys „Vilnius 1900–2012. Naujosios architektūros gidas“. Knygą išleido VšĮ „Architektūros fondas“ ir leidykla „Baltos lankos“.

 

Vilnius per 112 metų nuolat kito. Galbūt nepaliaujama transformacija yra šio miesto išskirtinis bruožas, verčiantis į jį sugrįžti tiek čia gimusįjį, tiek svečią? O kaip būtent keitėsi miesto architektūra? Kas lėmė, kad architektūrinis miesto veidas, kurį matome šiandien, yra būtent toks?

 

Tokiomis temomis bus diskutuojama renginyje, kuriame dalyvaus architektas, urbanistas doc. dr. Tomas Grunskis, architektūros istorikė dr. Marija Drėmaitė, architektūros kritikė Rūta Leitanaitė. Diskusijai „diriguos“ žurnalistas, rašytojas Andrius Užkalnis.

 

Tai gera proga pažvelgti į sostinę ir jos architektūrą įdėmiau. Kai kurie statiniai yra tarsi trumpa tarpukario modernizmo ištrauka. O ką žinome apie juos kūrusius architektus?..

 

Knygos leidėjų teigimu, „Vilnius – kontroversiškas, tačiau įspūdingas sovietinio laikotarpio pėdsakas, bylojantis apie unikalią patirtį Europos kontekste, trumpas, bet ryškus postmodernizmo blyksnis,  susipynęs su vėlyvuoju modernizmu. Pagaliau Vilniaus architektūros dabartis – intriguojantis informacijos kodas, atskleidžiantis dinamiškus visos šalies procesus.“

Paskutinį kartą atnaujinta: 2011-12-12 14:00
 
 

Komentarai (0)

Jūsų el. paštas

Rašyti komentarą

Vardas
Tekstas
Apsaugos kodas
secimg
2007 © “Lietuvos žurnalistų sąjunga” - žurnalistams, mediadarbuotojams ir visuomenei - įvykiai, analizė, kūryba.
Sprendimas: Fresh media