2024 m. kovo 29 d., Penktadienis

Tyrimų fondas

Senos interneto svetainės versijos

Aktualijos

*print*

Archyvas :: “Žurnalisto etalonas“ – Aldonai Žemaitytei

2016-05-05
 
Aldona Žemaitytė

Aldona Žemaitytė

 

Angelė Adomaitienė,

"Žurnalisto etalono" nominacijos vertinimo komisijos pirmininkė

LŽS Vilniaus skyrius tradicinę nominaciją "Žurnalisto etalonas" (ŽE) skiria jau antrus metus. Jai kandidatus už aukštų standartų žurnalistikos darbus gali siūlyti LŽS skyriai, klubai, redakcijos. Nominacijos tikslas - skatinti žurnalistus siekti profesinio meistriškumo.

Kasmet minint Spaudos atgavimo, kalbos ir knygos dieną LŽS Vilniaus skyriaus valdybos patvirtinta komisija ŽE nominacijos laimėtoju renka spaudos, radijo, televizijos ar interneto žurnalistą, kuris dirba profesionaliai, etiškai, gerbia savo  herojaus žmogiškąjį orumą, yra sąžiningas, gyvenime užima  pilietiškai aktyvią, nekompromisinę poziciją bei kurio lietuvių kalba yra nepriekaištinga. Komisija vertina žurnalistų darbus ir veiklą nuo einamųjų metų gegužės 1 d. iki gegužės 1 d., o nugalėtojas apdovanojamas specialiu meniniu vardiniu prizu švenčiant  Spaudos atgavimo, kalbos ir knygos dieną - gegužės 7-ąją.

 

Šiemet LŽS Vilniaus skyriaus valdybai ir ŽE nominacijos komisijai teko gerokai padiskutuoti, kuris kolega vertas 2016-ųjų metų šio garbingo apdovanojimo. Vertinimo komisijos nariai, vadovaudamiesi nominacijos "Žurnalisto etalonas" nuostatais, vertino trijų galutiniam balsavimui pateiktų kandidatų - Aldonos Žemaitytės-Petrauskienės, Aurimo Perednio ir Andriaus Tapino - žurnalistinę veiklą. Komisijos balsų dauguma LŽS Vilniaus skyriaus nominacija „Žurnalisto etalonas"  už aukštų standartų ilgametę žurnalistinę kūrybą 2016 m. skirta Aldonai Žemaitytei -Petrauskienei.

LŽS Vilniaus skyriaus ir visų Lietuvos žurnalistų vardu sveikiname nugalėtoją ir linkime dar ilgai būti mūsų bendrijos pavyzdžiu bei siekiamybe, ypač jauniesiems kolegoms. Aldona - neeilinė asmenybė. Jos kūrybinė branda ypač išsiskleidė dirbant savaitraštyje "Literatūra ir menas" bei  savarankiškai leidžiant "Dienovidį", taip pat sudarant ir redaguojant knygas, iš jų tremtinių, politinių kalinių, Sausio 13-osios gynėjų prisiminimus, prozininkės Birutės Pūkelevičiūtės dvitomius "Aštuoni lapai", "Devintas lapas", knygą apie poeto Bernardo Brazdžionio sugrįžimą į Lietuvą, šiemet išleistą apie vieną iškiliausių Neringos krašto kultūros paveldo gaivintojų, dailininką Eduardą Jonušą „Vaizdai ir mintys" bei kitas.

LŽS pirmininko pavaduotoja, Nacionalinės žurnalistų kūrėjų asociacijos (NŽKA) valdybos narė,   LŽS  su kitomis valstybės institucijomis skelbiamų konkursų vertinimo komisijų pirmininkė ir narė, Lietuvos kultūros fondo valdybos narė - tai dar ne visi mūsų Aldonos, Vytauto Gedgaudo premijos laureatės, visuomeniniai įsipareigojimai. Stebėtinas jos užsidegimas ir rūpestis dėl žurnalistų kūrybiškumo skatinimo, noras padėti kitiems - tai neatlygintinas indėlis į žurnalistų bendruomenės stiprinimą.

LŽS Vilniaus skyriaus nominacija "Žurnalisto etalonas" 2015 m. buvo skirta ir prizas įteiktas Audriui Antanaičiui.

Lygiuokimės į juos ir vėl vertinkime kolegų pavyzdinį triūsą, kuris būtų vertas 2017-ųjų ŽE nominacijos.    

 

 

Paskutinį kartą atnaujinta: 2017-05-25 13:19
 
 
2007 © “Lietuvos žurnalistų sąjunga” - žurnalistams, mediadarbuotojams ir visuomenei - įvykiai, analizė, kūryba.
Sprendimas: Fresh media