2024 m. balandžio 23 d., Antradienis

Tyrimų fondas

Senos interneto svetainės versijos

Aktualijos

*print*

Archyvas :: Valdybos posėdyje - per vasarą susikaupę darbai

2010-10-01
 

Po prabėgusios vasaros ateina naujas darbo sezonas. Praeitą savaitę Lietuvos žurnalistų sąjungos (LŽS) Vilniaus skyriaus valdyba susirinko į tradicinį posėdį, kuriame buvo aptariami aktualiausi darbai.

 

Skyriaus gretas papildė septyni nauji nariai, tačiau neapsieita ir be nuostolių: Algimantas Liekis pateikė prašymą išbraukti jį iš skyriaus narių sąrašo. Jis nusprendė pereiti į kitą LŽS padalinį. A. Liekio prašymas buvo patenkintas.

LŽS Vilniaus skyriaus valdyba pakoregavo ir skyriaus atstovų sąjungos taryboje sąrašą. Buvo nutarta atšaukti tarybos narį Vytautą Markevičių ir vietoje jo deleguoti Audronę Nugaraitę.

 

Patys svarbiausi klausimai yra susiję su artėjančiu visuotiniu Lietuvos žurnalistų sąjungos suvažiavimu. Ruošdamasi jam valdyba patvirtino skyriaus delegatų sąrašą. Pagal ankstesnį Lietuvos žurnalistų sąjungos valdybos sprendimą, į suvažiavimą deleguojamas vienas asmuo nuo trijų skyriaus narių. LŽS Vilniaus skyriaus delegacija suvažiavime bus pati didžiausia. Ją sudarys 82 delegatai.

 

Vilniaus skyriaus valdyba diskutavo ir dėl naujų LŽS įstatų projekto. Buvo nutarta siūlyti LŽS tarybai keisti kai kuriuos ruošiamų įstatų punktus. Valdyba nusprendė, jog reikėtų siekti, kad būtų panaikintas apribojimas samdomiesiems valstybės institucijų darbuotojams, tiesiogiai nedalyvaujantiems politiniame gyvenime, būti tikraisiais LŽS nariais. Šiuo metu tokie asmenys gali būti tik nariais-korespondentais.

 

Valdybą jau tradiciškai pasiekia kolegų prašymai suteikti materialią pagalbą bylinėjimosi išlaidoms padengti. Šį kartą tokį prašymą pateikė LŽS Vilniaus skyriaus narys, tinklalapio Slaptai.lt savininkas ir redaktorius Gintaras Visockis, besibylinėjantis su buvusiu kandidatu į Lietuvos Respublikos prezidentus Česlovu Jezerskiu. Vilniaus skyriaus valdyba nutarė siūlyti LŽS valdybai skirti G. Visockiui iš LŽS narių garantinio fondo dalį prašomos sumos.

 

Tarp kitų aptartų klausimų buvo LŽS Vilniaus skyriaus Pokalbio klubo veiklos gairės. Iki metų pabaigos planuojama nemažai įdomių susitikimų ir išvykų. Artimiausias renginys, į kurį kviečia Pokalbių klubas, yra ekskursija po Šalčininkų rajoną. Taip pat buvo aptarta tradicinių skyriaus kūrybinių konkursų vertinimo komisijos sudėtis, akcentuoti vidinės komunikacijos klausimai.

 

Viktoras Denisenko

Paskutinį kartą atnaujinta: 2010-10-01 09:58
 
 
2007 © “Lietuvos žurnalistų sąjunga” - žurnalistams, mediadarbuotojams ir visuomenei - įvykiai, analizė, kūryba.
Sprendimas: Fresh media