2024 m. kovo 29 d., Penktadienis

Tyrimų fondas

Senos interneto svetainės versijos

Aktualijos

*print*

Archyvas :: Aptartos suvažiavimo aktualijos

2010-11-30
 

Auksė Skiparytė

 

LŽS Vilniaus skyriaus valdyba, posėdžiavusi lapkričio 23 d., priėmė į skyrių tris naujus narius, aptarė skyriaus poziciją LŽS XV suvažiavimo diskusijose dėl LŽS veiklos ir perspektyvų, dėl nutarimo projekto apie LŽS pirmininko atlyginimą, apsvarstė G.Ferensienės kandidatūrą apdovanojimui medaliu "Už nuopelnus žurnalistikai" bei nustatė Metų renginio datą.

Į Vilniaus skyrių tikraisiais nariais priimti kolegos - Skirmantas Pabedinskas, LRT operatorius;Ramunė Motiejūnaitė-Pekkinen, laikraščio "Lietuvos profsąjungos" vyr.redaktorė; Laima Janušonytė Kuzminienė, LRT sporto redakcijos prodiuserė.

 

Apsvarsčius Vilniaus skyriaus poziciją suvažiavimo diskusijose dėl LŽS veiklos ir perspektyvų, nutarta įgalioti skyriaus vardu kalbėti Angeliną Liaudanskienę. Būtina akcentuoti, kad reikia kuo skubiau stiprinti LŽS administraciją, nes tai yra viena silpniausių LŽS grandžių, taip pat privalu daugiau dėmesio skirti įvairiems renginiams, kuriuose atstovaujama LŽS.

 

Taip pat nutarta atsižvelgiant į Sąjungos finansinę padėtį suvažiavimui siūlyti patvirtinti LŽS pirmininko atlyginimą -2 vmdu. Įpareigoti Aureliją Arlauskienę suvažiavimo metu pristatyti šį klausimą, akcentuojant, kad Statistikos departamento 2010 II ketv. duomenimis 1 vmdu yra 2055,8Lt. Praeitame suvažiavime patvirtintas LŽS pirmininko atlyginimas - 5 (vmdu). Pagal LŽS valdybos siūlomą projektą numatomas LŽS pirmininko mėnesio atlyginimas yra 10279 Lt. Kiekvieną mėnesį už LŽS pirmininką mokama SODRAI (31proc.). Tai biudžete sudaro papildomai kas mėnesį 3186,49 Lt.


LŽS pirmininkas kainuoja per 1 mėnesį- 13 465,49 Lt , per vienerius metus - 161 585, 88Lt. Nustačius pirmininkui 2 vmdu, kas mėnesį LŽS pirmininkas gautų 4111,6 Lt. SODRAI būtų sumokama papildomai 1274,6 Lt. Iš viso siūlomas LŽS pirmininko atlyginimas LŽS biudžetui kainuotų 5386, 2 Lt. Skirtumas tarp dabartinio ir siūlomo LŽS pirmininko atlyginimo ir mokesčio SODRAI: per 1 mėn. - 8079,29 Lt ; per 1 metus - 96 951,48 Lt. Šiuos pinigus būtų galima panaudoti efektyviau: gerinant sąjungos narių socialinę padėtį; didinant sąjungos narių profesinę kompetenciją; stiprinant LŽS valdymo funkcijas; gerinant administracijos darbą; stiprinant LŽS reputaciją

 

Kadangi posėdžio metu buvo žinomas tik vienas kandidatas į LŽS pirmininkus (Dainius Radzevičius), valdybos nariai pasikeitė nuomonėmis ir nutarė vardan demokratijos suteikti galimybę suvažiavimo delegatams rinktis iš kelių kandidatų. Pasiūlyta kandidatuoti Viktorui Denisenko, kuris šį pasiūlymą priėmė.

 

Aptarta Godos Ferensienės kandidatūra apdovanojimui medaliu "Už nuopelnus žurnalistikai". LŽS Vilniaus skyriaus narė, žurnalistė G. Ferensienė, LŽS narė yra nuo 1973 metų. Gimė Klaipėdoje 1932 m. gruodžio 22 d. Studijavo Vilniaus V.Kapsuko Valstybiniame Universitete (1953-1959 m.), baigė rusų kalbos ir literatūros specialybę, taip pat neakivaizdžiai studijavo Žurnalistikos katedroje. Spaudoje dirba nuo 1970 metų. Iš pradžių agentūroje ELTA, po to „Valstiečių laikraštyje" (red. J.Karosas) korespondente. 1975 metais buvo pakviesta dirbti į „Šluotos" redakciją, kurioje atsiskleidė kaip talentinga jumoristė. Dirbdama „Šluotos" redakcijoje pradėjo vertėjauti, nes leidinys tuomet bendradarbiavo su Latvijos satyriniu žurnalu „Dadzis", Rusijos „Krokodil" ir Estijos „Pikker". G.Ferensienės straipsniai publikuoti laikraščiuose ir žurnaluose „Tiesa", „Tarybinė moteris", „Komjaunimo tiesa", „Vakarinės naujienos", „Literatūra ir menas", o nuo 1989 m. - „Atgimimas". Jos autorinės knygos 1998 m. „Rytoj to nebus" (1998 m.), „Vedybos - radybos" (1999 m.), „Vakar ir šiandien" (2004 m.), „Grįžtu į vakardieną" (2010 m.) įvertintos dideliu skaitytojų, kolegų dėmesiu, ji daugelio televizijos laidų dalyvė. G.Ferensienė daug metų aktyviai dalyvauja LŽS veikloje, yra nuolatinė Vilniaus skyriaus Pokalbių klubo, kitų LŽS renginių aktyvi dalyvė. Žurnalistė apdovanota rašytojo M. Šolochovo vardine plunksna, 2008 m. gegužės 7 d. apdovanota LŽS padėka „Už aktyvią veiklą Lietuvos Žurnalistų sąjungos Vilniaus senjorų klube ir Vilniaus skyriuje".

 

Skyriaus valdyba teikia LŽS valdybai Godos Ferensienės kandidatūrą apdovanojimui medaliu "Už nuopelnus žurnalistikai" (už svarų indėlį stiprinant ir puoselėjant žurnalistų bendruomenę bei žurnalistų solidarumą).

 

Taip pat nutarta, kad skyriaus Metų renginys, kurio metu bus apdovanoti konkurso „Taikliausias šūvis" nugalėtojai ir „Metų kornišonas" laureatai, įvyks gruodžio 16 d. A.Mickevičiaus muziejuje, Vilniuje (Bernardinų 11).

Paskutinį kartą atnaujinta: 2010-11-30 15:07
 
 
2007 © “Lietuvos žurnalistų sąjunga” - žurnalistams, mediadarbuotojams ir visuomenei - įvykiai, analizė, kūryba.
Sprendimas: Fresh media