2024 m. kovo 29 d., Penktadienis

Tyrimų fondas

Senos interneto svetainės versijos

Aktualijos

*print*

Archyvas

 

2011-03-29Dainos ir kolegų kūryba - moterims ir Tėvynei

Dvi vėl sugrįžusio pavasario šventes - Tarptautinę moterų solidarumo dieną bei Kovo 11-ąją - Lietuvos nepriklausomybės atkūrimo dieną LŽS Vilniaus skyriaus žurnalistai pažymėjo ypač kūrybingu vakaru. Skyriaus Pokalbių klubas į jį pakvietė kovo 9-ąją, į jau tradicija tapusių susitikimų vietą - Adomo Mickevičiaus muziejų sostinės senamiestyje.

2011-03-03Tarp dviejų švenčių susitikimas Pokalbių klube

Po Tarptautinės moterų solidarumo dienos ir prieš Kovo 11-ąją – Lietuvos nepriklausomybės atkūrimo dieną LŽS Vilniaus skyriaus Pokalbių klubas kviečia į susitikimą, kuris bus skirtas abiems šioms šventėms.

2011-02-25Skyrius puoselėja ambicingus planus

LŽS Vilniaus skyriaus valdyba aptarė aktualiausius klausimus, susijusius su artimiausio pusmečio skyriaus veikla: aktyviai prisidėsime prie LŽS veiklos; skyriaus Pokalbių klubas ir toliau kvies į įdomius susitikimus, viešins kolegų kūrybinius pasiekimus; įgyvendins ambicingus planus.

2011-02-02Laukia pažintis su Vrublevskių bibliotekos naujienomis (pakeistas susitikimo laikas)

LŽS Vilniaus skyriaus žurnalistų Pokalbių klubas vasario pabaigoje kviečia susipažinti su Lietuvos Mokslų Akademijos Vrublevskių bibliotekos naujais fondais ir pernai iš Londono gautais archyvais.

2011-01-27Nuteistas žurnalistas Gintaras Visockas

Sausio 27 d. Vilniaus apygardos teismas padėjo tašką byloje, kurioje buvęs kandidatas į šalies prezidento postą generolas Česlovas Jezerskas kaltino žurnalistą, LŽS Vilniaus skyriaus narį Gintarą Visocką šmeižtu ir įžeidimu. Žurnalistas pripažintas kaltu. Jam priteista sumokėti Č. Jezerskiui 15 tūkst. litų neturtinei žalai atlyginti ir beveik 8 tūkst. litų teismo išlaidoms padengti. Šis teismo sprendimas yra galutinis ir neskundžiamas.

2011-01-18Bajoriški gestai Lietuvos technikos bibliotekos menėse

Sausio 14-osios vakaras LŽS Vilniaus skyriaus nariams buvo bajoriškas – skyriaus Pokalbių klubas žurnalistams surengė susitikimą su Lietuvos bajorų karališkosios sąjungos (LBKS) vadu Jonu Ragausku, LBKS Vilniaus krašto vadu, Šv.Vaitiekaus ordino riteriu, Lietuvos technikos bibliotekos (LTB) direktoriumi Kaziu Mackevičiumi, kitais bajorais.

2011-01-11Susitikimas su Vilniaus bajorais

LŽS Vilniaus skyriaus žurnalistų Pokalbių klubas kviečia į susitikimą su Lietuvos bajorų karališkosios sąjungos Vilniaus krašto vadu, Šv.Vaitiekaus ordino riteriu, Lietuvos technikos bibliotekos direktoriu Kaziu Mackevičiu ir vilniečiais bajorais.

2010-12-202010-ieji palydėti romantiškai

LŽS Vilniaus skyriaus metų vakarėlyje pagerbtas romantizmo pradininkas Lietuvoje Adomas Mickevičius, paskelbta taikliausia 2010-ųjų žiniasklaidos “šaulė” (ja tapo televizijos žurnalistė Edita Mildažytė), pasveikinti kolegos, šiemet atšventę jubiliejus. Šiemet Vilniaus skyriaus žurnalistams, sumaniusiems kartu palydėti nueinančius metus, galvas teko sukti ne tik dėl aprangos (vakarėlio tema: “Romantika”), bet ir dėl siurprizo - teksto arba skaičiaus kodo, kiekvieno išsitraukto iš paslaptingojo kapšelio, kurio slėpinys atsiskleidė vakaro tyloje...

2010-12-08Kviečiame į Metų renginį

Gruodžio 16 d. 16 val. LŽS Vilniaus skyriaus bendruomenė kviečiama į tradicinį šventinį skyriaus renginį, kuris vyks A.Mickevičiaus muziejuje (Bernardinų 11, Vilniuje).

2010-12-01 Medaliais “Už nuopelnus žurnalistikai” apdovanoti penki Vilniaus skyriaus nariai

Vilniaus skyriaus, šiuo metu vienijančio beveik 250 žurnalistų, nariais yra ir sostinėje, ir atokiausiuose Lietuvos kampeliuose, ir užsienio šalyse dirbantys kolegos. Atstumai, žinoma, neleidžia mums taip dažnai susitikti, kaip tą daro kitų skyrių ir klubų nariai, tačiau kilometrai netrukdo stebėti kolegų darbus, pasiekimus, už kuriuos negėda juos siūlyti LŽS apdovanojimams. Džiugu, kad XV Žurnalistų sąjungos suvažiavime penki Vilniaus skyriaus žurnalistai – Julijona Sejavičienė, Leopoldas Rozga (abu dirba Akmenės rajono laikraštyje „Vienybė“), Gvidas Šliažas, Nijolė Padorienė ir Algis Padora (visi iš Pakruojo “Auksinės varpos”) apdovanoti medaliais “Už nuopelnus žurnalistikai”. Šis garbingas apdovanojimas įteiktas ir LŽS Alytaus skyriaus nariui Jurgiui Kochanskui. Sveikiname.

2010-12-01Kas taikliausiai šaudė?

Kviečiame dalyvauti LŽS Vilniaus skyriaus konkurse „Taikliausias šūvis“. Konkurse gali dalyvauti tik LŽS nariai, kurie per metus (nuo 2009 m. gruodžio 1 d. iki šių metų gruodžio 1 d.) sukūrė ir paskelbė publikacijas, laidas, atitinkančias konkurso devizą ir vertinimo kriterijus.

2010-11-30Aptartos suvažiavimo aktualijos

LŽS Vilniaus skyriaus valdyba, posėdžiavusi lapkričio 23 d., priėmė į skyrių tris naujus narius, aptarė skyriaus poziciją LŽS XV suvažiavimo diskusijose dėl LŽS veiklos ir perspektyvų, dėl nutarimo projekto apie LŽS pirmininko atlyginimą, apsvarstė G.Ferensienės kandidatūrą apdovanojimui medaliu “Už nuopelnus žurnalistikai” bei nustatė Metų renginio datą.

2010-11-26Laiškas suvažiavimui. Dėl įstatų pakeitimų

Noriu atkreipti LŽS narių dėmesį, kad atidžiai palyginusi esamus galiojančius LŽS įstatus su siūlomais pakeitimais, matau pavojingas, nesuderinamas su demokratine visuomene ir žiniasklaidos atvirumu, prieštaraujančias Lietuvos Respublikos Konstitucijai, Visuomenės informavimo įstatymui bei Profesinių sąjungų įstatymui, tendencijas.

2010-10-17Kviečiame į susitikimą

Spalio 20 d.17.30 val. Adomo Mickevičiaus bibliotekoje įvyks žurnalistės, LŽS Vilniaus skyriaus narės Daivos Červokienės knygos „XXI amžiaus Lietuvos žolininkai: kaip įveikti ligas“ antrosios tiražo dalies sutiktuvės – pokalbis „Ar vaistažolės ir liaudies medicina gali padėti sveikti“.

2010-10-13„Toks artimas ir toks nepažįstamas kraštas…” (įspūdžiai iš kelionės po Šalčininkų rajoną)

Gražios bažnyčios ir dvarai, nuostabus kraštovaizdis, meną puoselėjantys žmonės ir unikaliosios Paulavos respublikos rūmų liekanos… Tas ir dar daug kitokių įdomybių bei netikėtumų laukia kiekvieno, panorusio susipažinti su Šalčininkų rajonu. Keliauninkams nebūtina krautis lagaminų, rezervuoti viešbučių, daužyti taupyklių – rytą iš sostinės išvažiavęs, minimumą pinigų išleidęs, vakarop grįši namo kupinas gražių įspūdžių.
2007 © “Lietuvos žurnalistų sąjunga” - žurnalistams, mediadarbuotojams ir visuomenei - įvykiai, analizė, kūryba.
Sprendimas: Fresh media