2024 m. balandžio 26 d., Penktadienis

Tyrimų fondas

Senos interneto svetainės versijos

Aktualijos

*print*

Archyvas :: Pėsčiomis po Vilniaus kalvas

2011-05-20
 

LŽS Vilniaus skyriaus Pokalbių klubas kviečia į pažintinį žygį po Vilniaus istorines kalvas ir slėnius. Žygeiviai susitinka gegužės 26 d. 16,30 val. Katedros aikštėje prie Valdovų rūmų. Žygio iniciatorė kolegė Gražina Paukštienė sako: „Gyvename ir dirbame Vilniuje. Kartais skubėdami pranešti žinią savo skaitytojams, klausytojams ar žiūrovams pralekiame per Katedros aikštę, tik akies krašteliu žvilgtelėję į Gedimino pilies bokštą ar Trijų Kryžių kalną. Bet ar žinome, kurioje vietoje buvo Kreivasis miestas, kad aukščiausia senamiesčio vieta yra Trijų kryžių kalnas?" Gražina kviečia leisti sau nedidelę pramogą - pasijusti turistu ir su pasimėgavimu pasidairyti po savo miestą, kol dar žydi alyvos ir kaštonai, kol miesto mūrus gaubia kaitros nenuvarginta, gaivi žaluma.

 

Pažintį su miesto istorinėmis vietomis pradėsime Vilniaus pilių valstybinio kultūrinio rezervato teritorijoje - tai Vilniaus kūrimosi židinys - į UNESCO Pasaulio kultūros ir gamtos paveldo sąrašą įtraukta senamiesčio dalis. Valstybinis kultūrinis rezervatas sutampa su dviejų valstybės saugomų archeologijos vertybių ribomis. Pirmoji - Vilniaus piliavietė su Aukštutinės ir Žemutinės pilių istorinėmis teritorijomis. Čia yra svarbiausi viduramžių miesto plėtros ir klestėjimo objektai. Antroji teritorija - Vilniaus piliakalnis su papiliais. Šis unikalus kraštovaizdis apima Trijų kryžių kalną, Gedimino kapo, Bekešo ir Stalo kalvas, nuo kurių matosi nuostabi Vilniaus miesto panorama. Po kalvas keliausime kartu su Vilniaus pilių valstybinio kultūrinio rezervato vadove Audrone Kasperavičiene.

 

Kviečiame apsiauti patogiu žygio apavu, nepamiršti sotaus sumuštinio, vandens ir geros nuotaikos, nes maršrutas ilgokas, truks daugiau kaip valandą. Registracija mob.tel. 868476444 arba el.paštu: aldona.armale@gmail.com

Paskutinį kartą atnaujinta: 2011-05-20 15:16
 
 
2007 © “Lietuvos žurnalistų sąjunga” - žurnalistams, mediadarbuotojams ir visuomenei - įvykiai, analizė, kūryba.
Sprendimas: Fresh media