2024 m. kovo 19 d., Antradienis

Tyrimų fondas

Senos interneto svetainės versijos

Aktualijos

*print*

Archyvas :: Praūžė klaipėdiečių ŽENIA 2018

2018-05-16
 
Virginijos Samulionytės nuotr.: ŽENIA šventės akimirka – apdovanojimas medaliais „Už nuopelnus žurnalistikai“

Virginijos Samulionytės nuotr.: ŽENIA šventės akimirka – apdovanojimas medaliais „Už nuopelnus žurnalistikai“

Uostamiesčio žurnalistai kaip visada trankiai gegužės 11 dieną atšventė profesinę šventę - ŽENIA 2018, kuri skirta Spaudos atgavimo, kalbos ir knygos dienai paminėti.
ŽENIA (Žurnalisto Entuziasto Nepriklausomo Informatoriaus Apdovanojimai) šventę Lietuvos žurnalistų sąjungos (LŽS) Klaipėdos apskrities skyrius visiems miesto žurnalistams surengė jubiliejinį, jau 10 kartą! Beje, pati šventė užgimė 2000 metais. ŽENIA unikali tuo, jog patys žurnalistai išrenka per metus labiausiai profesinėje veikloje pasižymėjusius kolegas ir balsuoja itin demokratiškai - sustodami kandidatui už nugaros. Kas turės daugiau palaikančiųjų - tas laimės.
Šventės proga gausiai susirinkusius žurnalistus pasveikino LŽS pirmininkas Dainius Radzevičius, LŽS valdybos narė, Klaipėdos apskrities skyriaus pirmininkė Jolanta Beniušytė, Klaipėdos meras Vytautas Grubliauskas, miesto įmonių ir organizacijų atstovai.
D. Radzevičius į Klaipėdą atvežė ir iškilmingai įteikė „skolos" medalį Vinco Kudirkos premijos 2010 m. laureatei Gražinai Juodytei, kuri jo buvo negavusi. G. Juodytė pelnė šį apdovanojimą už knygą „Klaipėdos akvarelės".
LŽS Klaipėdos apskrities skyriaus tarybos teikimu medaliais „Už nuopelnus žurnalistikai" apdovanotos dvi skyriaus narės: Janina Zvonkuvienė, buvusi „Klaipėdos" dienraščio žurnalistė ir Vitalija Vitkauskienė, „Pajūrio naujienų" (Kretingos r.) vyriausioji redaktorė, žurnalistė. Dar vienas LŽS medalis „Už nuopelnus žurnalistikai" LŽS Vilniaus skyriaus teikimu įteiktas šio skyriaus narei Vilijai Butkuvienei, „Bangos" laikraščio redaktorei (Klaipėdos r.).
LŽS Klaipėdos apskrities skyriaus tarybos teikimu 2018 m. „Metų žurnalisto" apdovanojimas - skulptūrėlė ir diplomas įteiktas „Lietuvos žinių" žurnalistui, klaipėdiečiui Denisui Nikitenkai už aktyvią visuomeninę kraštotyrinę, šviečiamąją veiklą, išleistą pažintinį leidinį „Pilsoto žemės pilys". 
Apdovanojimai su šmaikščiais komentarais išdalinti ir penkiose tradicinėse ŽENIA nominacijose: „Metų skrydis", „Metų atradimas", „Metų praradimas", „Metų praskridimas", „Metų knyslys". Apdovanojimų paradui vadovavo nepamainoma ŽENIA siela - žurnalistas Žydrūnas Naujokas, kasmet keičiantis įvaizdį. Šiemet jis pasidabino Angelo apdarais.
Kandidatus šioms nominacijoms siūlė visų Klaipėdos žiniasklaidos priemonių atstovai, o nugalėtojus rinko ir kolegų pasiekimus vertino patys vakaro dalyviai, stodami už nugaros, jų manymu, apdovanojimo labiausiai nusipelniusiam asmeniui.
„Metų atradimo" nominacijoje nugalėjo interneto portalo „Atvira Klaipėda" įkūrėjas Martynas Vainorius už atrastą labdarinę-pašalpinę žurnalistiką.
„Metų praradimu" pripažintas dienraščio „Vakarų ekspresas" redaktorius Rytis Savickis už tai, kad spjovęs į nuo bėgių riedantį traukinį perlipo į stabilesnį tanklaivį. R. Savickis palieka redaktoriaus kėdę šiame dienraštyje ir renkasi viešųjų ryšių specialisto kelią.
„Metų skrydžio" apdovanojimas už staigiausią kilimą karjeros laiptais atiteko Valdui Pryšmantui už tai, kad valdžią Anglijos interneto portale „Tiesa" užėmė neišvykdamas iš Klaipėdos. V. Pryšmantas tapo šios žiniasklaidos priemonės redaktoriumi, prieš tai dirbęs korespondentu. 
„Metų praskridimo" nominacija įteikiama už didžiausią nesusipratimą žurnalisto veikloje. Šį kartą ji atiteko žurnalistikos asui Valdemarui Puodžiūnui už santuokinę praktiką „Balticum TV" žiniose.
Garbingą „Metų knyslio" apdovanojimą už tiriamąją žurnalistiką iškovojo „Lietuvos ryto TV" reporterė Gintarė Butkienė - už rezonansinius reportažus apie prokuratūroje surastą dviratininkus trankančią kelių erelę ir pradingusiame kaimo kelyje aptiktus Landsbergio pėdsakus.
Už „Taiklią akį" apdovanota žurnalistė ir fotografė J. Beniušytė. Jos nuotrauka buvo išrinkta geriausia fotokonkurse „Kadre - Klaipėdos žurnalistai". Apdovanojimą žurnalistei įteikė spaustuvininkas, žinomas fotomenininkas Saulius Jokužys.
ŽENIA „Ačiū" nominacija už geriausią šių metų bendravimą su uostamiesčio žurnalistais įteikta tarptautinių keltų kompanijos „DFDS Seeways" komunikacijos vadovui Vaidui Klumbiui.
Už profesionalius radijo reportažus uosto aktualijų tema Klaipėdos valstybinio jūrų uosto direkcija pasveikino „Laluna" radijo žurnalistą Ž. Naujoką. 
LŽS Klaipėdos apskrities skyrius dėkoja: 
Šventės partneriui - VĮ Klaipėdos valstybinei jūrų uosto direkcijai (vadovas Arvydas Vaitkus)
Rėmėjams:
AB Klaipėdos jūrų krovinių kompanijai KLASCO (vadovas Audrius Pauža)
UAB Klaipėdos konteinerių terminalui (vadovas Vaidotas Šileika)
UAB Vakarų laivų gamyklai (vadovas Arnoldas Šileika)
UAB Klaipėdos jūrų krovinių kompanijai BEGA (valdybos pirmininkas Aloyzas Kuzmarskis)
LKAB „Klaipėdos Smeltė" (vadovas Rimantas Juška)
UAB „Klaipėdos monolitas" (valdybos pirmininkas Rimantas Taraškevičius)
AB „Klaipėdos energija" (vadovas Antanas Katinas)
UAB „Mano būstas"
UAB „Sakuona"
Prekybos ir pramogų centras „Akropolis"
 
LŽS Klaipėdos apskrities skyriaus informacija
Paskutinį kartą atnaujinta: 2018-05-16 13:04
 
 
2007 © “Lietuvos žurnalistų sąjunga” - žurnalistams, mediadarbuotojams ir visuomenei - įvykiai, analizė, kūryba.
Sprendimas: Fresh media