2024 m. kovo 28 d., Ketvirtadienis

Tyrimų fondas

Senos interneto svetainės versijos

Aktualijos

*print*

Archyvas :: “Ūkininko patarėjo” 20-metis … keturiasdešimtaisiais leidimo metais

2009-12-30
 
Arvydo Urbano nuotraukoje: UAB “Ūkininko patarėjas” vienas iš steigėjų ir penkių leidinių vyr. redaktorius Vytenis Neverdauskas džiaugiasi, kad per 20 darbo metų jo vadovaujamas kolektyvas paliko ryškią brydę lietuviškos spaudos gojuose…

Arvydo Urbano nuotraukoje: UAB “Ūkininko patarėjas” vienas iš steigėjų ir penkių leidinių vyr. redaktorius Vytenis Neverdauskas džiaugiasi, kad per 20 darbo metų jo vadovaujamas kolektyvas paliko ryškią brydę lietuviškos spaudos gojuose…

Vidas Mačiulis

 

2009-ųjų gruodžio 29-ąją UAB “Ūkininko patarėjas” penkių leidinių žurnalistai ne tik drauge palydėjo senuosius metus, bet  ir gražiai paminėjo dvidešimtmetį .Tiek metų sukako  visoje Lietuvoje populiariam laikraščiui “Ūkininko patarėjas”, kuris  buvo leidžiamas 1929-1940  ir 1941-1944 metais. Naują gyvenimą leidinys pradėjo Sąjūdžio laikotarpiu – 1989-ųjų gruodžio 25-ąją .

 

Nuo pirmos iki šios dienos “Ūkininko patarėjo” steigėjas ir vyr. redaktorius Vytenis Neverdauskas yra puikus organizatorius ir literatūrinio žodžio meistras ( jo apžvalga apie laikraštį - jubiliatą  yra  mūsų tinklalapio “Komentaruose”).

 

Uždarojoje akcinėje bendrovėje, kuri be “Ūkininko patarėjo” dar leidžia ir “Šeimininkę”,“Kaimo laikraštį” bei du žurnalus “Rasos” bei “Meisteris ir Margarita”, dirba šaunūs žurnalistai, kurių dauguma yra Lietuvos žurnalistų sąjungos nariai. Šventinę dieną LŽS narei Rasai Jagaitei buvo atiduota “skola” . Jai įteiktas dar pavasarį už  kūrybingą veiklą skirtas Kauno apskrities skyriaus žurnalistinis apdovanojimas – “Gintarinis parkeris”. Sveikinimai ir linkėjimai, malonūs prisiminimai iš laikraščio – jubiliato gyvenimo istorijos, taip pat mintys apie rytdieną, kuri tikrai nebus blogesnė, nors šalies valdžiai visai nerūpi spausdintas žodis, buvo pakeltos šampano taurės. Kitąmet bus didesnis nei šiemet visų keturių leidinių tiražas. Tai – akivaizdžiausias ir aukščiausias laikraščių bei žurnalų kokybės,  o kartu ir  nuoširdaus viso UAB kolektyvo darbo įvertinimas.

 

Jubiliejiniame, jau 2501-ame  “Ūkininko patarėjo” numeryje ne tik šventiniai pamąstymai, bet ir aktualios, miesto ir kaimo skaitytojus dominančios temos. Lietuvos žemės ūkio ministras Kazys Starkevičius komentuoja, ar “ pusinio sausojo įstatymo” šalininkų kova su namine degtine yra nuoširdus rūpestis, kad Lietuvoje būtų laikomasi “valstybinės alkoholio kontrolės politikos” , ar tiesiog lobistinis užsakymas neleisti tokio alkoholio į rinką. Tame pat puslapyje – Lietuvos valstiečių liaudininkų sąjungos pirmininko Ramūno Karbauskio “Viešas atsakymas istorikui Egidijui Aleksandravičiui.” Profesorius Delfi.lt tinklalapyje paskelbė straipsnį “Lietuva išseko, kaip Kauno “Žalgiris”, kuriame Lietuvos valstiečių liaudininkų sąjungą apibūdino kaip “K.Prunskienės įsteigtą pusiau raštingų “kolchoznikų” partiją, kuri prisiklijavo taurios XX a. pirmoje pusėje veikusios “liaudininkų” partijos pavadinimą”.

 

Nuolatinis laikraščio apžvalgininkas, politologas Darius Varanavičius savo pastabose “Aišku, kad niekas neaišku” teigia, jog tai Lietuvoje jau tampa dominuojančiu principu ir bet kokio politinio, netgi teisinio tyrimo taisykle. Tokį teiginį patvirtina ir laikinosios Seimo komisijos ataskaita apie tariamą Centrinės žvalgybos valdybos Lietuvoje įkurtą teroristų kalėjimą . “ŪP” korespondentas Sigitas Gudžiūnas nagrinėja, kodėl Nacionalinė mokėjimo agentūra pareikalavo, kad mėsos perdirbimo įmonė Europos sąjungai grąžintų 10 milijonų litų. Lietuvos žemės ūkio viceministras Aušrys Macijauskas aiškina žemdirbiams itin svarbų - tiesioginių išmokų klausimą. Laikraštyje išspausdintos ir dar kelios kaimo žmonėms aktualios publikacijos.

 

Puslapyje “Bitutė ratuota” pasakojimas apie Biržuose varvantį … medų. Šalia patalpinta publikacija “Sidabrinės eglutės grožis ne tik kambaryje, bet ir lauke”.Kadangi žemdirbiai ne tik duona yra sotūs, “Ūkininko patarėjas” pateikia pasakojimus apie Vilkijos žemės ūkio mokykloje vykusią šventę “Renkuosi profesiją”, padėkos vakarą kultūros rėmėjams Lazdijuose, bibliotekų tuštėjimo metą, Šalčininkų rajone gyvenančio kaukaziečio laisvalaikio akimirkas, skirtas tapybai. Įdomios konkurso “Čia mano namai” autorių publikacijos , pokalbis su alpinistu Vladu Vitkausku bei skaitytojų “Haidparkas”, kuriame ir LŽS nario Adomo Subačiaus rašinys “Linksmas sveikatos pasitikrinimas aštuoniasdešimtmečio proga”. Dvidešimt keturių puslapių “Ūkininko patarėjuje” yra  ir daugiau  publikacijų  protui bei širdžiai.

 

Paskutinį kartą atnaujinta: 2009-12-30 13:22
 
 
2007 © “Lietuvos žurnalistų sąjunga” - žurnalistams, mediadarbuotojams ir visuomenei - įvykiai, analizė, kūryba.
Sprendimas: Fresh media