2024 m. balandžio 16 d., Antradienis

Tyrimų fondas

Senos interneto svetainės versijos

Aktualijos

*print*

Archyvas :: Kada skyriaus valdyba bus kaip kumštis!?

2009-12-08
 
Vladimiro Beresniovo nuotraukoje: Kauno apskrities skyriaus valdybos nariai paskutinį                                          kartą 2009 metais drauge aptarė savo planus

Vladimiro Beresniovo nuotraukoje: Kauno apskrities skyriaus valdybos nariai paskutinį kartą 2009 metais drauge aptarė savo planus

Lygiai prieš dvejus metus LŽS Kauno apskrities skyriaus visuotinis narių susirinkimas ketverių metų kadencijai išrinko naują valdybą, kuri 2009-ųjų gruodžio 7-ąją stabtelėjo „pusiaukelėje“ ir dalykiškai aptarė savo veiklą. Nuveikti darbai (jų buvo ne vienas, ir ypač išsiskyrė gegužės 9-ąją Kaune surengta visos šalies žurnalistų šventė, skirta LŽS 80-mečiui) nebuvo aptarti, tačiau posėdyje kalbėta apie kiekvieno valdybos nario atsakomybę už skyiaus veiklą, patvirtintas 2010-ųju renginių planas, aptarta artėjanti tradicinė  senųjų metų palydų šventė bei pasikeista nuomonėmis kitais aktualiais gyvenimo klausimais.

 

Aktyvumas

 

Dar pavasarį valdybos narė posėdyje sakė, kad viską daro tik vienas valdybos pirmininkas Vidas Mačiulis ir kitiems neskiria  įpareigojimų. Tada ir buvo nutarta, jog kiekvienas valdybos narys priima asmeninius įsipareigojimus, gerinant skyriaus veiklą , ir juos pats įvykdo. Juo labiau, kad ir pirmininkas, ir visi nariai dirba ne už atlygį, yra visuomeninio darbo entuziastai. Posėdyje dalyvavo 7 iš 9 narių (Austė Korbutė ir Lilija Stoškienė neatvyko dėl nežinomų priežasčių).

 

Ką daro valdybos nariai? Vladimiras Beresniovas vadovauja žurnalistikos senjorų klubui „Mes“, todėl veteranai kiekvieną mėnesį aktyviai dalyvauja savo renginiuose, o jų pirmininkas produktyviai kuria ir  rengia savo humoristinių piešinių parodas. Daiva Budrienė yra Kauno radijo ir televizijos pirminės žurnalistų organizacijos pirmininkė, todėl didžiausias jos noras, kad nariai turėtų darbą ir už jį būtų laiku atsiskaityta. Aušra Garnienė, atstovaujanti didžiausios mieste „Kauno dienos“ redakcijos  žurnalistams, siekia, kad kolegos gautų  atsakymą į visus klausimus rengiamuose seminaruose, o profsajunga dar ir apgintų savo narius.

 

Kristina Lukoševičiūtė - LŽS skyriaus ambasadorė Jonavoje, todėl stengiasi, kad visi miesto žurnalistai taptų LŽS nariais. Birutė Mačienė vienija Kaune dirbančius šalies spaudos ir eterio, taip pat laisvuosius žurnalistus. Jos iniciatyva ir rekomendacija į LŽS vėl priimti nauji nariai S. Firantienė ir  J. Petraitienė. Aurelija Žutautienė tikisi, kad ir „Akistatos“ pirminė žurnalistų organizacija išaugs ir sustiprins skyriaus veiklą. Anot aktyvios žurnalistės Aušros Garnienės, tie valdybos nariai, kurie nedalyvauja skyriaus veikloje, ignoruoja  posėdžius,o kitus kritikuoja, turėtų nelaukti ataskaitinio susirinkimo ir garbingai atsistatydinti. Juo labiau, kai kelios mieste veikiančios LŽS pirminės organizacijos neturi savo atstovų skyriaus valdyboje.

 

Renginiai

 

2010 metais toliau vyks ne tik  tradicinės Kauno žurnalistų šventės, bet ir bus rengiami seminarai  LŽS narių pasiūlytais klausimais, taip pat aptariama jų kūryba, pagerbiami geriausieji. Šiemet pasikeitė LŽS tinklalapis, o tuo pačiu ir  Kauno skyriaus puslapis. „Aktualijos“, „Komentarai“ ir „Kūrybos artelė“ spausdina nemažai įvairios medžiagos iš  žurnalistų gyvenimo. Skyriaus valdyba prašo visus savo narius  tinklalapyje ne tik ieškoti  Kauno naujienų, bet ir patiems rašyti, tiesa, ne už honorarą, o tik už nuoširdų ačiū! Valdybos narė B. Mačienė pasiūlė skyriui prisidėti prie Kaune rengiamo ELTOS 80-mečio, o A.Garnienė mieste leidžiamo žurnalo „Trimitas“ 90-mečio  minėjimų. Šioms inciatyvoms pritarta.

 

Posėdyje patvirtinta ir tradicinė 2009-ųjų palydų data: tai gruodžio 26-oji (šeštadienis) 14 val. Šventė, kaip  visada, vyks Kauno žurnalistų namuose (V.Putvinskio g. 48). Kad žurnalistams ir juos atlydėjusioms „antrosioms pusėms“ būtų įdomu ir linksma, tuo šiemet rūpinsis A.Garnienė. Neatsitiktinis toks pasiūlymas. Aušra ji yra Lietuvoje pirmąkart surengtos „Darnios šeimos“ konkurso nugalėtoja, su savo šeima puoselėjan mūsų tautos tradicijas. Posėdžio metu patvirtintas „Akistatos“ laikraščio įsteigtos „Špilkos“ 2009-ųjų „savininkas“ bei kaunietis LŽS narys, kuris yra vertas „Žurnalistikos riterio“ vardo. Apie  juos kolegos sužinos  gruodžio 26-osios popietę. Nors šalyje sunkmetis, Kauno skyriaus valdyba sieks, kad to nepajustų senųjų metų palydų dalyviai.

 

Pinigai

 

Atliekamų litų, kiek jų beturėtum, visada ir viskam neužteks. Gal dėl to LŽS nariai kiekvieną mėnesį negali sutaupyti 5 lt, kad sumokėtų savo profesinės sąjungos nario mokestį. Vykdant Lietuvos žurnalistų sąjungos valdybos posėdžio nutarimą, Kauno apskrities skyrius, apie tai pranešęs nedrausmingiems savo nariams, siūlys juos šalinti iš profesinės sąjungos. Nors jau baigiamas  nario mokesčio priėmimas už šiuos metus, dar yra neatsiskaičiusių už 2008-uosius. Valdyba primena LŽS Kauno apskrities skyriaus sąskaitą Swedbanke: LT317300010002248443. Juridinio asmens kodas 193413282. Į šią sąskaitą jau galima pervesti  nario mokestį ir už 2010 metus. Valdybos posėdyje buvo aptarta ir ūkinė skyriaus veikla.

 

Lygiai prieš dešimt metų buvo baigta 1875-siais V.Putvinskio gatvėje 48 statyto  namo  rekonstrukcija. Pastate, „iš biauraus ančiuko virtusiu gulbe“ įsikūrė Kauno žurnalistų namai. Antrajame aukšte - LŽS Kauno apskrities skyrius, o pirmajame - skyriaus įsteigta viešoji įstaiga „Ketvirtoji valdžia“. Neišsipildė piktų ir pavydžių vilniečių pranašystės, kad kauniečiai žurnalistai namą parduos, o pinigus pasidalins! Tuometinio LŽS pirmininko pareiškimą tada net tyrė teisėsaugos organai, bet pažeidimų nesurado...

 

Pastato rekonstrukcija, atlikta be LŽS pagalbos, pareikalavo daug fizinių ir dvasinių, jau nekalbant apie lėšas. Niekas nebūtų vargęs dėl tokio „biznio“. Skyriaus valdybos pirmininkas Vidas Mačiulis posėdyje informavo, kad naujieji kavinės nuomininkai, atnaujinę patalpas, kaip ir visa Lietuva, irgi turi problemų, neįstengia laiku sumokėti už paslaugas. Jeigu ir nebus nuomininkų, patalpos nebus parduodamos. Visuotinis žurnalistų susirinkimas tikrai nepritartų niekingam siūlymui. Šis klausimas į posėdžio darbotvarkę buvo įtrauktas  dėl to, nes viena valdybos narė ne kartą oficialiai  pirmininkui „patarė“ taip daryti. Nežinia, kodėl taip elgiamasi, gal norima patikrinti valdybos budrumą ar kolegų sąžiningumą?

 

Vidas Mačiulis posėdyje sakė: „Kol aš būsiu gyvas – niekm ir niekada neleisiu net galvoti apie pastato arba jo dalies, kur įsikūres LŽS Kauno apskrities skyrius bei viešoji įstaiga „Ketvirtoji valdžia“, pardavimą. O tie, kurie neturi ką veikti ir užsiima intrigom, turėtų pagaliau liautis , ir susimąstytų!..” Taigi, kada skyriaus valdyba bus kaip kumštis?  Pasibaigus posėdžiui visi susipažino su antrajame aukšte atidaryta valdybos nario Vladimiro Beresniovo humoristinių piešinių  paroda žurnalistine tema „Smailiu žvilgsniu“.

Paskutinį kartą atnaujinta: 2009-12-08 14:55
 
 
2007 © “Lietuvos žurnalistų sąjunga” - žurnalistams, mediadarbuotojams ir visuomenei - įvykiai, analizė, kūryba.
Sprendimas: Fresh media