2024 m. balandžio 19 d., Penktadienis

Tyrimų fondas

Senos interneto svetainės versijos

Aktualijos

*print*

Archyvas

 

2009-12-31Tikėtinas netikėtumas – žurnalistikos medalis “Linksmotekos” Vlaberiui

LŽS 80-mečio proga dailininkas karikatūristas Kaune surengė žurnalistinių piešinių parodą “Smailiu žvilgsniu”. Jo karikatūros nuolat puošia ir LŽS tinklalapį, kuriam dabar siunčia ir savo darytas nuotraukas iš miesto žurnalistų gyvenimo. Savo kūrybiniu darbu ir aktyvia visuomenine veikla Vladimiras Beresniovas tikrai nusipelnė aukšto įvertinimo – medalio “Už nuopelnus žurnalistikai”.

2009-12-30“Ūkininko patarėjo” 20-metis … keturiasdešimtaisiais leidimo metais

2009-ųjų gruodžio 29-ąją UAB “Ūkininko patarėjas” penkių leidinių žurnalistai ne tik drauge palydėjo senuosius metus, bet ir gražiai paminėjo dvidešimtmetį .Tiek metų sukako visoje Lietuvoje populiariam laikraščiui “Ūkininko patarėjas”, kuris buvo leidžiamas 1929-1940 ir 1941-1944 metais. Naują gyvenimą leidinys pradėjo Sąjūdžio laikotarpiu – 1989-ųjų gruodžio 25-ąją .

2009-12-29Prie žurnalo „Miesto IQ“ vairo – Birutė Garbaravičienė

Paskutinį 2009-siais (jau dvyliktąjį numerį per dvejus leidybos metus) Kaune leidžiamą žurnalą „Miesto IQ“ pas skaitytojus palydėjo naujoji leidinio vyr. redaktorė, LŽS narė Birutė Garbaravičienė. Dėsninga, kad žurnalistė tapo didelio ir solidaus žurnalo kūrybinių darbuotojų ansamblio dirigente. B.Garbaravičienė ryškų pėdsaką yra palikusi „Kauno dienos“ laikraštyje, kur ruošė kultūros ir meno priedą „Santaka“ ir drauge su kolegėmis buvo įvertinta aukščiausia Lietuvoje - Vinco Kudirkos žurnalistine premija.

2009-12-28Kauno apskrities žurnalistai riteriu paskelbė J. Kundrotą

Kauno žurnalistų namuose savaitgalį vykusiame tradiciniame metų palydėtuvių vakare 2009-ųjų žurnalistikos riteriu paskelbtas Juozas Kundrotas. Jis – keliasdešimt savo gyvenimo metu žurnalistikai paskyręs rašytojas, išleidęs visą ciklą romanų apie knygnešius ir daraktorius.

2009-12-28Pradėti, bet nebaigti „Gyvenimo vieškeliai“...

Antrus iš eilės senuosius metus LŽS Kauno apskrities skyrius palydi be Vytauto Andrejaičio. Puikus žurnalistas, geras organizatorius, linksmiausias visų susibūrimų dalyvis - jau ilsisi Petrašiūnų pantione... Dabar spaudos ir televizijos žurnalistui Vytautui Andrejaičiui būtų 74-eri. Būtų...

2009-12-28Buvusiam „Nemuno“ fotožurnalistui paskirta kultūros ir meno premija!

Tarp šiemetinių nacionalinės kultūros ir meno premijos laureatų - net du kauniečiai. Prestižinėmis premijomis bus apdovanoti fotomenininkas Romualdas Rakauskas ir dailės istorikė Marija Matušakaitė.

2009-12-24A.Subačius: “Dabar apie savo kūną žinau viską…”

Lietuvos žurnalistų sąjungos narys Adomas Subačius gimė ir augo gražiame Ignalinos krašte, lietuvių kalbos ir literatūros mokslus baigė Vilniaus universitete, o gyvena Kaune. Net keturiasdešimt metų aukštaitis paskyrė vienintelei savo gyvenime darbovietei - valstybinei pedagoginės literatūros, vėliau tapusia „Šviesa“, leidyklai.

2009-12-23ELTOS žurnalistei B.Mačienei - Santakos Garbės ženklas

Kauno miesto Apdovanojimų taryba, vadovaujama vicemero Kazimiero Kurlavičiaus, paskutinį kartą šiais metais paskelbė kauniečius, kuriems paskirtas aukščiausias miesto apdovanojimas - Santakos Garbės ženklas, kuris iškilmingai bus įteiktas 2010-ųjų Vasario I6-osios minėjimo proga. Antrojo laipsnio Santakos Garbės ženklu bus apdovanota ir žurnalistė, LŽS Kauno apskrities skyriaus valdybos narė Birutė Mačienė. Apie tokio įvertinimo nusipelniusią kolegę mintimis dalijasi Lietuvos naujienų agentūros ELTA vyr. redaktorė Eleonora Budzinauskienė.

2009-12-16Vlaberio ataskaita kolegoms – karikatūrų paroda

Kauno žurnalistų namų antrajame aukšte, kur nuomininkai UAB „Liberty pub“ įrengė jaukią aludę, atidaryta dailininko karikatūristo, LŽS nario Vladimiro Beresniovo paroda „Smailiu žvilgsniu“. Tai šeštoji, tikriausiai jau paskutinė šiais metais, Lietuvoje surengta Vlaberio karikatūrų paroda. Visuose darbuose viena tema – žurnalistika, nes šiais metais sukako 80 metų, kai Kaune buvo įkurta Lietuvos žurnalistų sąjunga. Taip pat šiais metais Kauno apskrities skyriaus valdybos ir LŽS tarybos narys Vladimiras Beresniovas tapo žurnalistikos senjorų klubo „Mes“ pirmininku.

2009-12-15Operatorius L. Karvelis pelnė tarptautinį pripažinimą

Lietuvos žurnalistų sąjungos narys, valstybės pripažintas meno kūrėjas kaunietis Laisvūnas Karvelis tebegyvena maloniais įspūdžiais, patirtais kaimyninėje Lenkijoje. Devynias dienas Lodzėje vyko tradicinis, jau XVII-asis tarptautinis filmų festivalis, skirtas geriausių operatorių kūrybos apžvalgai „Plus Camerimage“. Festivalio konkursui buvo atrinkti operatorių darbai, sugebėję pasiekti aukščiausios kokybės vizualinę išraišką. Su dokumentiniu filmu „Ispanų kalba suaugusiems“ kaunietis televizijos ir kino operatorius L. Karvelis vienintelis Lodzės festivalyje atstovavo ne tik Lietuvai, bet ir kitoms Baltijos šalims.

2009-12-13R. Venckus:“Tegul mano karstą ne tik smėliu užpils, bet ir knygom uždengs...“

Kaunietis LŽS narys Ričardas Venckus, baigęs Vilniaus universitete žurnalistikos mokslus, nepasirinko spaudos ar eterio žurnalisto darbo. Dar prieš studijas ir jų metu jis buvo vienos didžiausios Kaune spaustuvės linotipininkas, rinko tekstus ne tik laikraščiams, bet ir knygoms. Gal dėl to pasuko bibliofilo gyvenimo keliu. Per visą gyvenimą suradęs ir išsaugojęs net devynis tūkstančius retų knygų, Ričardas nusprendė pusę jų padovanoti muziejams, organizacijoms, draugams ir bičiuliams. LŽS Kauno skyriui jis atidavė 1934, 1937 ir 1940 metų Lietuvos žurnalistų sąjungos „Metraščius“.

2009-12-09Kauniečiai pagerbė „Draugą“

Istorinėje Lietuvos respublikos prezidentūroje Kaune, kurios vadovė yra LŽS narė Birutė Garbaravičienė, atdaryta Čikagos lietuvių leidžiamo laikraščio „Draugas“ paroda. Seniausiam ne tik užsienyje, bet ir mūsų šalyje lietuvių kalba leidžiamam laikraščiui 2009-ųjų liepos viduryje sukako lygiai šimtas metų. Pirmosiomis gruodžio mėnesio dienos atidarytoje ekspozicijoje daug nuotraukų, faksimilių, originalių „Draugo“ puslapių. Įdomu sužinoti, kas leidinį redagavo, kokios temos įvairiais metais domino žurnalistus ir skaitytojus.

2009-12-09Dienos klausimas lyg sociologinis tyrimas

Įdomu pažymėti ir tai, kad respondentų nuomone, miesto žmonių tapatybė yra ištikimybė „Kauno dienai“ (6.36 proc.). Nenuostabu. Šis laikraštis buvo, yra ir liko populiarus, nes atkūrus Lietuvos nepriklausomybę jis įveikė ir du naujus dienraščius, kurių tikslas buvo sužlugdyti senas ir gražias tradicijas puoselėjančią „Kauno dieną“. Nepavyko. Vienintelis miesto dienraštis ir toliau naujom temom ir problemom džiugina savo skaitytojus, ką rodo ir pastarasis „Dienos klausimas“.

2009-12-08Kada skyriaus valdyba bus kaip kumštis!?

Lygiai prieš dvejus metus LŽS Kauno apskrities skyriaus visuotinis narių susirinkimas ketverių metų kadencijai išrinko naują valdybą, kuri 2009-ųjų gruodžio 7-ąją stabtelėjo „pusiaukelėje“ ir dalykiškai aptarė savo veiklą. Posėdyje kalbėta apie kiekvieno valdybos nario atsakomybę už skyiaus veiklą, patvirtintas 2010-ųju renginių planas, aptarta artėjanti tradicinė senųjų metų palydų šventė bei pasikeista nuomonėmis kitais aktualiais gyvenimo klausimais.

2009-12-07Baudžiamoji byla baigta. Žurnalistas pripažintas kaltu

Kauno miesto apylinkės teismas viešame posėdyje privataus kaltinimo tvarka išnagrinėjo baudžiamąją bylą, kurioje nukentėjusioji Vanda Baronytė (laikraščio „Ūkininko patarėjas“ žurnalistė) kaltino Albiną Čapliką („Valstiečio laikraščio“ žurnalistas), padarius du nusikaltimus, numatytus LR BK 155 str. 1 d.

2009-12-02„Susipažinkime“... Kauno viešojoje bibliotekoje

Pasimatymas - gruodžio 9-ąją (trečiadienį) 17 val. Kauno apskrities viešojoje bibliotekoje (Radastų g. 2). Čia atidaroma fotografijos paroda “Susipažinkime”, kurioje įamžintos Lietuvoje gyvenančių pabėgėlių kasdienybės akimirkos. Espozicija supažindina su šalies profesionalių fotografų bei su prieglobstį Lietuvoje radusių žmonių kūryba.

2009-12-02„Lietuvos karžygiai“ kausis dėl KMKA premijos!

Kasmet Kauno meno kūrėjų asociacija įvertina bei Rotušėje gražiai pagerbia kūrybingiausius savo narius. Aštuonių miesto kūrybinių sąjungų veiklą vėl vertins KMA komisija. Tarp kitų 2009 metų Kauno meno kūrėjų asociacijos premijos kandidatų yra ir žurnalistas Vilius Kavaliauskas. Jau visą dešimtmetį LŽS Kauno apskrities skyriaus įskaitoje esantis narys pirmiausia nudžiugino unikaliu dvitomiu “ Už nuopelnus Lietuvai” apie prieškario žmones, apdovanotus ordinais ir medaliais.. Lietuvos tūkstantmečio proga Kauno meno kūrėjų asociaciją pasiekė ir Viliaus Kavaliausko “Lietuvos karžygiai”.
2007 © “Lietuvos žurnalistų sąjunga” - žurnalistams, mediadarbuotojams ir visuomenei - įvykiai, analizė, kūryba.
Sprendimas: Fresh media