2024 m. kovo 28 d., Ketvirtadienis

Tyrimų fondas

Senos interneto svetainės versijos

Aktualijos

*print*

Archyvas

 

2010-02-10„Naujienos“ apie Lietuvą - „Žurnalisto žvilgsniu“

Didžiausias, pagrindinis Jonavos laikraštis „Naujienos“ atlieka ne tik prigimtinę savo misiją – rašyti apie krašto žmones, įvykius, problemas. Ilgametį šio leidinio redaktorių Romualdą Zbormirską pakeitusi kita Lietuvos žurnalistų sąjungos narė Violeta Vilkauskaitė-Liukaitienė (buvusi kūrybinga „Kauno dienos“ žurnalistė ir skyriaus redaktorė) tęsia „Naujienų“ kelią pas skaitytojus su laiko patikrintomis ir naujomis rubrikomis.

2010-02-08„Tremtinio“ šauksmas prieš dvidešimt metų

1990 metų „Tremtinio“ laikraščio sausio numerio pirmajame puslapyje stambiu šriftu užrašyti trys žodžiai: Laisvės! Laisvės! Laisvės! Prieš dvidešimt metų keltos problemos neprarado aktualumo ir šiandien. Daug kas keičiasi, bet esmė lieka ta pati – puoselėti ir ginti pilietines ir moralines vertybes.

2010-02-05Siekdamas viešumo H.Daktaras pasitelkė internetą

Asmeninės interneto svetainės - populiari priemonė siekiant pristatyti save. Jas turi politikai, šou verslo atstovai ar kiti žinomi visuomenės veikėjai. Pasirodo, kad tokiu būdu į viešumą nori išlįsti ir su kriminaliniu pasauliu siejami veikėjai. Neseniai pradėjo veikti tinklalapis daug ką pasakančiu adresu www.henrikasdaktaras.lt. Galima buvo tik spėlioti, ar tai išties Kauno kriminalinio pasaulio autoritetu dažnai tituluojamo vyro asmeninė svetainė, ar kažkas tik pasinaudojo gerai žinomu Henyte praminto „daktarų“ gaujos šulo vardu.

2010-02-04„Už metų kalno“– ir du kauniečiai

Leidykla „Naujasis lankas“ išleido Šilutės krašte, Rusnėje, kūrusio poeto Juozo Kinderio naują (pomirtinį) eilėraščių rinkinį „Už metų kalno“. Knygos redaktorius Lietuvos rašytojų sąjungos narys Aleksas Dabulskis, dailininkas – Lietuvos žurnalistų sąjungos narys Vladimiras Beresniovas. Šių dviejų kauniečių dėka knygoje gražiai sudėti itin savitos eilėdaros posmai. Iš lyriškų užuominų

2010-02-01Žurnalistas kaltas: baudžiamųjų bylų trilogijos pabaiga

Kauno miesto apylinkės teismas viešame posėdyje išnagrinėjo jau trečią privataus kaltinimo baudžiamąją bylą, iškeltą UAB „Valstiečių laikraštis“ korespondentui Kaune Albinui Čaplikui. Kaip ir kitose dvejose bylose (apie tai rašyta 2009 m. „Aktualijose“) dėl tinklalapyje (www.lrytas.lt) paskelbtų anoniminių arba išgalvotais vardais pasirašytų komentarų, žurnalistas pripažintas kaltu.

2010-01-30„7 Kauno dienas“ vėl mato visa Lietuva

Viešosios įstaigos Kauno radijas ir televizija darbuotojai, besidžiaugdami kūrybiškai produktyviais praėjusiais metais, sulaukė džiugios žinios. Nuo 2010-ųjų sausio 10-osios viena iš trijų Kauno televizijos rengiamų laidų – „7 Kauno dienos“ kiekvieną sekmadienį 18 val. yra rodoma per Lietuvos televiziją. Laida, pradėjusi jau antrą dešimtmetį, savo koncepcijos nekeičia, nes mūsų žurnalistų ir operatorių pagrindinė užduotis – pasakoti apie tai, ko apie Kauną nerodo LTV žinios.

2010-01-28Vasario mėnesį gimusieji, ilgiausių metų, ilgiausių!..

Lietuvos žurnalistų sąjungos Kauno apskrities skyriaus valdyba nuoširdžiai sveikina ir kūrybinės sėkmės, sveikatos, geros nuotaikos ir ištvermės linki vasario mėnesį gimusiems LŽS nariams.

2010-01-27„Sosto papėdėje“ – istorikas, rašytojas, LŽS narys R. Marčėnas

Vasario 12-ąją, penktadienį, penktą valandą po pietų - Kauno menininkų namuose bus daug svečių, norinčių drauge su istoriku, prozininku, humanitarinių mokslų daktaru Rimantu Marčėnu pasklaidyti jo naują romaną „Sosto papėdėje“. Knygos pristatymo popietę ves Lietuvos rašytojų sąjungos Kauno skyriaus pirmininkas Viktoras Rudžiansas, kūrinį analizuos literatūrologė Eugenija Vaitkevičiūte, o klausysis – skaitytojai, kolegos rašytojai ir žurnalistai, nes R.Marčėnas yra LRS ir LŽS narys.

2010-01-27 „Šeimininkės“ redaktorės išmonė – „D.J.“ svetainė“

Dvidešimtmetė „Šeimininkė“ – populiarus Lietuvos moterų savaitraštis, 2010-uosius pradėjo naujomis temomis, problemomis ir rubrikomis. Trečiasis šių metų laikraščio numeris skaitytojus nustebino nauja diskusija, kuri vyko ... redaktorės Danutės Junevičienės svetainėje, įrengtoje ne redakcijoje, o nedideliame, bet jaukiame jos bute.

2010-01-20Už nepakantumą korupcijai įvertinta A.Garnienė susirūpino spaudos kioskų problema

Kai 2009-ųjų pabaigoje LŽS, Nacionalinė žurnalistų kūrėjų asociacija ir Lietuvos specialiųjų tyrimų tarnyba surengtame konkurse “Už nepakantumą korupcijai” šalies spaudos ir interneto portalų kategorijoje nugalėtoja pripažino “Kauno dienos” žurnalistę Aušrą Garnienę, tokiu įvertinimu nesistebėjo nei kolegos, nei skaitytojai. Aušra diplomo ir originalaus prizo nusipelnė ne tik aktualiomis, aštriomis, bet ir objektyviomis publikacijomis.

2010-01-19„Sugrįžtantys paukščiai“ parskrido Rimanto Budrio 80-mečio atminimui

2010-ųjų sausio 11-ąją sukako 80 metų, kai gražiose Raudondvario apylinkėse, Nemuno ir Nevėžio santakoje, gimė talentingas Lietuvos žurnalistų sąjungos narys Rimantas Budrys. Baigęs Vilniaus universitetą, 1956-1962 metais jis dirbo „Švyturio“ žurnale, o 1964 metais įkūrė „Mūsų gamtą“ ir vyr. redaktoriumi šiame leidinyje buvo beveik trisdešimt metų. Aktyvus žurnalistų sąjungos narys, nepakeičiamas Garbės teismo pirmininkas, nuostabus gamtos ir žmonių bičiulis, paskutiniais savo gyvenimo metais aktyviai bendradarbiavo „Kauno dienoje“. Deja, tragiškai žuvo vienoje laikinosios sostinės gatvės perėjoje...

2010-01-18„Žurnalistikos riteris“ Arūnas Dambrauskas tęsia kartų estafetę

Simboliška, kad savo prasmingo gyvenimo sukaktį Arūnas Dambrauskas atšventė (tiesa, nepakėlęs nė vienos taurelės, nes jau keleri metai propaguoja sveiką gyvenimo būdą), drauge su LŽS Kauno apskrities skyriaus žurnalistikos senjorų klubo MES nariais, kurie susirinkę būrin kiekvieno mėnesio 16 dieną, turi apie ką padiskutuoti, ką prisiminti... Arūnas, tęsiantis vyresniųjų pradėtą kūrybinę vagą, po dešimtmečio irgi galės save vadinti senjoru ir papildyti klubo narių šeimą.

2010-01-17Keli žodžiai apie bičiulį, kolegą P.A. Kauną

„Dienos, mėnesiai ne bėga, o tiesiog kulversčiais ritasi paskui save tempdami ir mus prie lemtingos gyvenimo ir mirties ribos, kurią, norime ar ne, bent vieną kartą visi turėsime peržengti“, - rašė Povilas Antanas savo apmąstymų knygoje „Sunki kelionė Anapilin“. Intencija iškalbinga, rūstoka, bet kolega Povilas dar jaunatviškai kupinas fizinių ir dvasinių jėgų, smagiai nusiteikęs pažymi savo gražų jubiliejų – 70-metį.

2010-01-15Genovaitė iš Krasnojarsko iki Kauną sugrįžo svajonių keliu!

Dabar Genovaitė Slaninienė yra Kaune leidžiamo žurnalo „Farmacija ir laikas“ bendradarbė. Redakcijos stilistai, sužinoję, kad žurnalistė tik grįžusi Lietuvon išmoko rašyti gimtąja kalba, stebisi jos publikacijų spalvingu žodynu, minties aiškumu ir tikslumu. Stilistai jos rašiniams nereikalingi!

2010-01-12V.Mačiulis – laidoje “Žiniasklaidos anatomija”

Šį antradienį (sausio 12 d.) 10.10 val. Žinių radijo laidoje „Žiniasklaidos anatomija“ vyko diskusija apie tai, kaip keičia visuomenės požiūrį į 1991 m. Sausio 13-osios įvykius žiniasklaida ir žurnalistai. Tarp diskusijos dalyvių buvo ir aktyvus šios laidos klausytojas, Lietuvos žurnalistų sąjungos Kauno skyriaus pirmininkas, žurnalistas Vidas Mačiulis.

2010-01-12Juozas Kundrotas: Kol veda viltis...

Kūrybingas ir nepavargstantis kaunietis, LŽS ir NŽKA narys Juozas Kundrotas paskutinėmis 2009-ųjų dienomis skaitytojams padovanojo savo aštuonioliktąją knygą „Kol veda viltis: eskizai“. Knygoje – žurnalisto susitikimų įspūdžiai su rašytojais, menininkais, kultūros žmonėmis, kurie savo kūryba, aktyvia veikla supantį pasaulį daro jaukesnį, šviesesnį, harmoningesnį.

2009-12-31Sausio mėnesį gimusieji, ilgiausių metų, ilgiausių !..

Lietuvos žurnalistų sąjungos Kauno apskrities skyriaus valdyba nuoširdžiai sveikina ir kūrybinės sėkmės, sveikatos, geros nuotaikos ir ištvermės linki sausio mėnesį gimusiems LŽS nariams.
2007 © “Lietuvos žurnalistų sąjunga” - žurnalistams, mediadarbuotojams ir visuomenei - įvykiai, analizė, kūryba.
Sprendimas: Fresh media