2024 m. balandžio 20 d., Šeštadienis

Tyrimų fondas

Senos interneto svetainės versijos

Aktualijos

*print*

Archyvas :: „Mes skaičiuojam dienas ir nepastebim lekiančių metų...“

2010-03-16
 
Alberto Švenčionio nuotraukoje: kolegei Audronei Jankuvienei (kairėje) dar ne vieną spalvingą gimtadienio vainiką teks nupinti LŽS Kauno apskrities skyriaus valdybos narei Aurelijai Žutautienei…

Alberto Švenčionio nuotraukoje: kolegei Audronei Jankuvienei (kairėje) dar ne vieną spalvingą gimtadienio vainiką teks nupinti LŽS Kauno apskrities skyriaus valdybos narei Aurelijai Žutautienei…

Tai eilutė iš Audronės Jankuvienės knygos „Žodžiai kaip smėlis. Žvilgsniai“, už kurią žurnalistei 2008 metais buvo įteikta Vytauto Gedgaudo premija. Visiems gerai žinoma kaunietė, LŽS narė Audronė Jankuvienė švenčia savo penkiasdešimtąjį pavasarį.

 

LŽS Kauno apskrities skyriaus valdyba savo sveikinimus, gėles  ir medalį  „Už nuopelnus žurnalistikai“ įteiks gegužės 8-ąją, Spaudos baliuje, nes Audronė drauge su vyru, žurnalistu ir rašytoju, Kauno miesto savivaldybės socialinių reikalų departamento direktoriumi Gediminu Jankumi šampano taurę už prasmingus metus kelia toli nuo Lietuvos, Kanarų salose! Įspūdingų,  džiaugsmingų, įsimintinų Jiems atostogų !

 

„Mes atidėliojame gyvenimą, o paskui stebimės – kodėl jis praėjo pro šalį“,- rašė Audronė Jankuvienė. Tiesa, ne apie save. Net 23 metus išdirbusi „Kauno dienos“ („Kauno tiesos“) dienraštyje ji paliko labai ryškų  kūrybinį pėdsaką. Jeigu, anot Audronės, žodžiai kaip smėlis, tai jos darbai kaip pilys! Pateikiame apie jubiliatę tik kelias, Audronę Jankuvienę gerai pažįstančių žmonių, mintis.

 

Teklė Mačiulienė, laikraščio „Ūkininko patarėjas“ vyr. redaktoriaus pavaduotoja: „Kai 1987 metais buvau paskirta „Kauno tiesos“ vyr. redaktore, Audronė, baigusi žurnalistiką Vilniaus universitete, jau  trejus metus dirbo šioje redakcijoje. Iš pradžių korespondente, paskui ekonomikos priedo „Argumentai“ redaktore. Iš karto mane pavergė jos paprastumas, nuoširdumas, kuklumas ir kūrybingumas. Audronė nuolat ieškojo naujų temų ir problemų. Puikiai valdė žodį, todėl jos straipsnius iš karto siųsdavome spaustuvėn, nes jų nereikėjo skaityti stilistui ar kalbos redaktoriui. Kai palikau „Kauno dieną“, Audronė Jankuvienė net septynerius metus dirbo vyr. redaktoriaus pavaduotoja. Džiaugiausi jos  ieškojimais ir atradimais.“

 

Vytautas Šileikis, Kauno prekybos, pramonės ir amatų rūmų generalinis direktorius: “Nuo 1991 metų, kai verslo atstovų grupės parodė pastangas atkurti asocijuotą veiklą, žurnalistė Audronė Jankuvienė giliai ir objektyviai atspindėjo šiuos procesus savo analitiniuose straipsniuose bei apžvalgose. Kad „Kauno diena“ pelnė Lietuvos prekybos, pramonės ir amatų rūmų asociacijos nominaciją – Nacionalinį esksporto prizą – didžiausias yra šios žurnalistės nuopelnas. Tuo sudėtingu laikotarpiu, kai verslo bendruomenei trūko brandos, Audronės objektyvus spausdintas žodis darė visiems didelę įtaką, skatino telktis ir kurti verslo savivaldą“.

 

Aldona Žemaitytė-Petrauskienė, LŽS pirmininko pavaduotoja: “Ilgametė, kūrybinga žurnalistė A.Jankuvienė premijas, kaip ir skaitytojų bei kolegų pagarbą, pelnė kasdieniu, atkakliu darbu, reikalaujančiu daug dvasinių jėgų ir publicistinės energijos. Tarsi suvesdama pirmąjį savo žurnalistinės karjeros, o tiksliau – nepaliaujamo dalyvavimo miesto gyvenime, balansą, ji  išleido knygą „Žodžiai kaip smėlis. Žvilgsniai“. Komentarų temų skalė plati: politinės intrigos, finansinės aferos, kaimo žmogaus nuvertinimas ir kita. Žurnalistės Audronės  žvilgsnis – principingas, skvarbus, stilius lakoniškas ir drauge aistringas. Pasirinktus konkrečius faktus ji susintetina ir apibendrina, remdamasi savo filosofine-etine pasaulėžiūra, apmastydama būdus, kurie padėtų išspręsti mūsų gyvenimo problemas.”

 

Jonas Guzavičius, Kauno krašto pramonininkų ir darbdavių aociacijos prezidentas: ”Audronės Jankuvienės dėka “Kauno dienos” laikraščio “Argumentai” plačiai nušvietė pramonės vystymąsi, skleidė naujų technologijų įdiegimą. Ji rašė apie kokybės gerinimą, eksporto plėtrą, laisvąją ekonominę rinką. 2009 metais puiki aociacijos veiklos metraštininkė, principinga savo profesijos žinovė, žurnalistė Audronė Jankuvienė buvo apdovanota  asociacijos atminimo garbės ženklu “Už nuopelnus Kauno krašto pramonei. Linkiu, kad ji dar ne kartą pelnytų visų pagarbą ir pripažinimą”

 

Vidas Mačiulis, LŽS Kauno apskrities skyriaus valdybos pirmininkas: ”Audronė Jankuvienė ne tik puiki “Gintarinio parkerio”, V.Gedgaudo premijų laureatė, bet ir aktyvi visuomenininkė. Ji buvo renkama ne tik į skyriaus, bet ir į Lietuvos žurnalistų sąjungos valdybą, aštriai ir principingai keldavo įvairias  darbo problemas, skatino mūsų kūrybinę ir profesinę organizaciją ieškoti efektyvių ir patrauklių veiklos formų. Ryškų pėdsaką darbšti ir principinga kolegė paliko Lietuvos tūkstantmečio projekte “Kas yra kas. Kraštiečiai”. UAB “Neolitas” informacinio leidinio vyr. redaktorė Audronė Jankuvienė, turėdama didelę žurnalistinio darbo patirtį, savo nuoširdžiu ieškojimu  dėka paruošė pirmąjį enciklopedinį biografijų žinyną, skirtą Kaunui. Audronės Jankuvienės, dabar jau “auksinės” žurnalistės kūrybinis gyvenimo kelias tęsiasi. Neabejoju – kolegė dar mus nudžiugins savo naujais kūrybiniais atradimais”.

 

LŽS Kauno skyriaus inf.

Paskutinį kartą atnaujinta: 2010-03-16 14:51
 
 
2007 © “Lietuvos žurnalistų sąjunga” - žurnalistams, mediadarbuotojams ir visuomenei - įvykiai, analizė, kūryba.
Sprendimas: Fresh media