2024 m. kovo 29 d., Penktadienis

Tyrimų fondas

Senos interneto svetainės versijos

Apie projekto eigą

*print*

Archyvas :: Konstitucijos egzamino dalyviams

2009-10-14
 

 

Šiemet Konstitucijos egzamino rengėja – LR Teisingumo ministerija – numatė kitokią projektą vykdymo tvarką. Konstitucijos žinias kviečiami pasitikrinti visi piliečiai, tačiau egzamino dalyviai bus vertinami pagal naujas tikslines grupes. Nesikeičia tik egzamino užduotys: pirmajame etape visi laikys testą, o finale rašys esė. Tačiau testas kiekvienai tikslinei grupei bus kitoks.

 

Egzaminą savivaldybėse laikantys gyventojai bus vertinami taip: renkamas geriausiai Konstituciją žinantis gyventojas ir geriausias teisinį išsilavinimą turintis asmuo (trumpiau – gyventojai ir teisininkai).

 

Pataisos namuose egzaminą gali laikyti ne tik nuteistieji, bet ir pareigūnai bei čia dirbantys darbuotojai. Laimėtojai bus renkami tik tarp nuteistųjų. Į finalinį projekto etapą Vilniuje dėl visiems suprantamų priežasčių jie nebus kviečiami. Esė geriausi pirmojo etapo dalyviai (nuteistieji) galės rašyti tą pačią dieną kaip ir kiti laimėtojai, bet jie tai darys pataisos namuose. Vėliau esė bus persiunčiamos į Teisingumo ministeriją egzamino vertinimo komisijai.

 

Šalies vidurinio lavinimo mokyklose laikantieji Konstitucijos egzaminą bus vertinami pagal dvi amžiaus grupes: 5-8 klasių ir 9-12 klasių mokiniai. Patiems mažiausiems 1-4 klasių mokiniams bus siūloma kūrybinė užduotis. Vyresnieji moksleiviai laikys testą.

Paskutinį kartą atnaujinta: 2009-10-14 16:20
 
 
2007 © “Lietuvos žurnalistų sąjunga” - žurnalistams, mediadarbuotojams ir visuomenei - įvykiai, analizė, kūryba.
Sprendimas: Fresh media