2024 m. balandžio 16 d., Antradienis

Tyrimų fondas

Senos interneto svetainės versijos

Apie projekto eigą

*print*

Archyvas :: Konstitucijos egzaminas: pirminiai rezultatai

2009-10-24
 

Konstitucijos egzamino informaciniame centre kaupiami duomenys iš egzamino vietų.  Šiuo metu jau gauti duomenys apie egzamino rezultatus iš beveik 50-ties savivaldybių ir 14-os pataisos įstaigų bei tardymo izoliatorių.

 

Pirminiais duomenimis, Konstitucijos egzaminą šiose savivaldybėse šiandien laikė apie 600 dalyvių. Kol kas lyderės pozicijoje yra Klaipėdos miesto savivaldybė, kur į egzaminą  susirinko 50 žmonių. Dalyvių skaičiumi nedaug nuo Klaipėdos atsilieka Vilniaus miesto savivaldybė (48), Vilniaus rajono savivaldybė (39).

 

Druskininkų savivaldybėje šiemet Konstitucijos egzaminą laikė 33, Kauno miesto savivaldybėje – 30 piliečių.

 

Pataisos įstaigose ir tardymo izoliatoriuose prie projekto prisijungė 224 nuteistieji ir 33 čia dirbantys pareigūnai. Geriausiai Konstituciją žino keturiose pataisos įstaigose – Lukiškių, Marijampolės, Vilniaus 1-uosiuose ir Pravieniškių 1-uosiuose pataisos namuose – egzaminą laikę dalyviai. Dauguma iš jų teisingai atsakė į 24 testo klausimus iš 26.

 

Tarp pareigūnų testą geriausiai išlaikė Laurynas Zumaras, Renata Okunevič, Lina Išganaitienė.

 

Per valandą laiko, kol vyko egzaminas, dar 441 gyventojas ir 110 teisininkų testą laikė internetu. Geriausiai testą išlaikiusieji „internautai“ paaiškės tik kitą savaitę, kai bus patikrinti visi rezultatai

Paskutinį kartą atnaujinta: 2009-10-24 15:26
 
 
2007 © “Lietuvos žurnalistų sąjunga” - žurnalistams, mediadarbuotojams ir visuomenei - įvykiai, analizė, kūryba.
Sprendimas: Fresh media