2024 m. kovo 29 d., Penktadienis

Tyrimų fondas

Senos interneto svetainės versijos

Aktualijos

*print*

Archyvas :: Sporto žurnalistai taps futbolo teisėjais

2010-06-04
 
Erikos Straigytės nuotrauka

Erikos Straigytės nuotrauka

Tautvydas Vencevičius

 

Lietuvos futbolo gerbėjų laukia neįprastas renginys – sporto žurnalistai ir komentatoriai taps futbolo teisėjais. Prieš artėjantį pasaulio futbolo čempionatą Lietuvos sporto žurnalistai nusprendė save išbandyti naujame amplua. Apsiginklavę švilpukais, geltonomis ir raudonomis kortelėmis žurnalistai teisėjaus Sekmadienio futbolo lygos (SFL) rungtynėse.

 

„Artėja pasaulio futbolo čempionatas, jo metu didžiulio dėmesio sulaukia ne tik įspūdingi įvarčiai ir iškovotos pergalės, bet ir teisėjų priimami sprendimai. Norime, kad pasaulio čempionatą apžvelgsiantys sporto žurnalistai iš arčiau susipažintų su teisėjo darbo specifika, o kas gali būti geriau nei pačiam tai išbandyti. Tikimės, kad tokia patirtis žurnalistams ir komentatoriams padės objektyviau vertinti teisėjų sprendimus ir jie šia patirtimi pasidalins su kolegomis“, - sako vienas geriausių šalies futbolo teisėjų, Sekmadienio futbolo lygos prezidentas Paulius Malžinskas.

 

Apsivilkti teisėjų „mantijas“ sutiko sporto žurnalistai Vytaras Radzevičius ir Tautvydas Vencevičius bei komentatorius Maksimas Vojevodinas.

 

„Mūsų laukia įdomi patirtis ir rimtas iššūkis. Teisingi arbitro sprendimai yra nematomi ir nepastebimi, bet viena klaida teisėją gali paversti mirtinu gausios sirgalių armijos priešu. Stengsimės būti „nematomais“, kad mūsų sprendimai neturėtų įtakos rungtynių baigčiai“, - teigia Lietuvos žurnalistų sąjungos sporto klubo pirmininkas T.Vencevičius.

 

Sporto žurnalistai teisėjaus šį sekmadienį birželio 6 dieną vyksiančioms SFL rungtynėms tarp „ZPL“ ir „Setas“ komandų. Rungtynių pradžia 19.00 val. „Ventos“ stadione, Vilniuje.

 

Jau šeštą sezoną pradėjusi Sekmadienio futbolo lyga vienija daugiau nei tris tūkstančius futbolo mėgėjų visoje Lietuvoje. SFL varžybose dalyvauja net 80 komandų.

Paskutinį kartą atnaujinta: 2010-06-04 11:38
 
 
2007 © “Lietuvos žurnalistų sąjunga” - žurnalistams, mediadarbuotojams ir visuomenei - įvykiai, analizė, kūryba.
Sprendimas: Fresh media