2024 m. balandžio 19 d., Penktadienis

Tyrimų fondas

Senos interneto svetainės versijos

Aktualijos

*print*

Archyvas

 

2012-03-29Linas Senkus: sugrįžome iš kelionės po Vietnamą, Kambodžą ir Laosą

Linas Senkus: sugrįžome iš kelionės po Vietnamą, Kambodžą ir Laosą. Trise keliavome vietnamiečių agentūros talkinami, labai intensyviai, tad daug pamatėm.

2012-03-26Klubas rekomenduoja: O.Boldyreff „Kelionės piešiniai ir skulptūros“

LŽS Kelionių ir pramogų klubas rekomenduoja aplankyti prancūzų menininkės Olgos Boldyreff parodą "Kelionės piešiniai ir skulptūros", kuri iki balandžio 21 d. bus eksponuojama šv.Jono gatvės galerijoje. Parodos atidarymas vyks rytoj, kovo 27 d., 17.30 val. galerijoje (Šv.Jono g. 11, Vilniuje), po to persikels į kitą erdvę- Vilniaus dailės akademijos Tekstilės galeriją „Artifex“. Pažintis su menininke baigsis Prancūzų institute. „Pasaulis nebėra stabilus ir tvarus - jis pasirinko klajoklišką gyvenimo būdą ir erdvę, kuria siekia keliauti,“- sako Olga Boldyreff.

2012-03-05Kelionių ir pramogų klubo vėliava ekspedicijoje „Vanduo tai gyvybė" Australijoje, Tasmanijoje ir Naujojoje Zelandijoje

Iš Australijos, Tasmanijos ir Naujosios Zelandijos įdegęs kaip Tasmanijos velnias ir pilnas neišdildomų aborigeniškų įspūdžių...neseniai grįžo LŽS Kelionių ir pramogų klubo narys Vytautas Bukauskas. V. Bukauskui teko garbė organizuoti Vidmanto Urbono ekspediciją, kurią jis kukliai įvardyjo kaip kelionę - akciją "Vanduo tai gyvybė" Australijoje - Tasmanijoje - Naujojoje Zelandijoje. Jo užduotis buvo 2012 02 07 - 26 dienomis sukurti 3 savaičių kelionės programą ir organizuoti visą jos logistiką.

2012-02-23Vienadienės Maskvos įspūdžiai

Rusijos sostinė Maskva - tai virš vienuolikos milijonų gyventojų megapolis, vien tranzitinių keleivių, tokių kaip mes, kasdien pravažiuoja vienas milijonas žmonių. Skrendame su orlaiviu „Šv. Inokentijus Irkutieitis", kaip juokavome, papietauti į Maskvą, nes mūsų tikslas - susipažinti su Domodedovo oro uostu, pabuvoti svarbiausiuose Maskvos lankytinuose objektuose ir vakare laimingai grįžti namo.

2012-01-31Sveikiname Vytautą Bukauską laimingai sugrįžus iš Meksikos

LŽS Kelionių ir pramogų klubas sveikina Vytautą Bukauską laimingai sugrįžus iš Meksikos, nuvežusiam klubo vėliavą į Ameriką, užnešusiam į aukščiausias šio žemyno viršūnes ir ketinančiam neužilgo tai padaryti Australijos žemyne!

2011-11-30Klubas kviečia į G.Bončkutės-Petronienės knygos sutiktuves

Gruodžio 6 d., antradienį, 18.30 val. sostinės pranciškonų rūmuose įsikūrusioje Piano.lt salėje vyks knygos sutiktuvės – savo kolegas, bičiulius ir visus knygų mylėtojus kviečia Genovaitė Bončkutė-Petronienė. Aktyviai su spauda bendradarbiaujanti profesionali psichoterapeutė pastaruoju metu daug laiko skiria ir kūrybai. Šiame susitikime bus pristatyta naujausia, jau ketvirtoji, LŽS Kelionių ir pramogų klubo narės G.Bončkutės-Petronienės knyga „Neįvykusi terapija“. Susitikime dalyvaus literatūrologas R.Tamošaitis, naujienų portalo Balsas.lt vyriausiasis redaktorius A.Brazauskas ir kiti.

2011-05-10Greiti dirbti, keliauti bei švęsti

LŽS Kelionių ir pramogų klubo nariai Spaudos dieną pradėjo minėti keliomis dienomis anksčiau, ketvirtadienį, gegužės 5-ąją.

2011-02-11Dienoraštis: ekspedicija "Filipinai ’11 M. Šalčiui atminti”. Po šešių dienų – visi sveiki ir laimingi

2011 metų vasario 5-26 dienomis Lietuvos žurnalistų sąjungos Kelionių ir pramogų klubas rengia ekspediciją „Filipinai '11 M. Šalčiui atminti". Kolegos keliauja ieškodami garsaus keliautojo pėdsakų Filipinuose. Kaip žinia, M. Šalčius siekė kuo daugiau savo tautiečiams Lietuvoje papasakoti apie pasaulį ir pasauliui nunešti žinių apie Lietuvą.

2010-08-27Aukščiausiame Sibiro kalne Beluchoje suplėvesavo Kelionių ir pramogų klubo vėliava

2010 m. rugpjūčio 14 dieną virš Altajaus kalnyno ir aukščiausio Sibiro kalno – Beluchos – suplėvesavo LŽS Kelionių ir pramogų klubo vėliava. Kartu su Lietuvos keliautojų sąjungos prezidento Algimanto Jucevičiaus organizuotos turiados „Altajus – Lietuva 2010“ dalyviais į Altajų vyko ir LŽS Kelionių ir pramogų klubo pirmininkas Gerimantas Statinis. Tris savaites vykusioje kelionėje atšiauriame Rusijos – Kazachstano – Kinijos – Mongolijos pasienyje žygeiviai įkopė į tris viršūnes, patyrė gausių pūgų, kartu aplankė mistiska dvelkiančia Jėgos vietą – Akkem'o ežerą.

2010-04-27Klubui – Lietuvos totorių bendruomenės kvietimas

LŽS Kelionių ir pramogų klubas gavo Lietuvos totorių bendruomenių sąjungos kvietimą dalyvauti renginyje, kuriame ketina susiburti kone visa mūsų šalyje gyvenanti musulmonų bendruomenė. Pasak LŽS Kelionių ir pramogų klubo pirmininko Gerimanto Statinio, šio kvietimo sulaukta neatsitiktinai. Klubiečiai jau anksčiau yra bendravę su Lietuvos totorių bendruomenių sąjungos vadovu Adu Jakubausku, kalbėję apie edukacinius projektus (susitikimus, išvykas ar kitus pažintinio pobūdžio renginius).

2010-02-25Klubo nariai rengiasi savaitgalio išvykai į lietuviškas Alpes

Lietuvos žurnalistų sąjungos kelionių ir pramogų klubas šį savaitgalį vėl kraunasi kuprines ir rengiasi savaitgalio išvykai. Šįkart – į šveicarišku gamtovaizdžiu garsėjantį kaimelį Trakų rajone. Na, o vakaro “vinis” – Dariaus Liutiko knygos apie piligrimines keliones pristatymas. Ir, aišku, paties sodybos šeimininko Dainiaus Kinderio būsimos knygos apie Filipinus anonsas. Juk būtent už straipsnių ciklus “Atgal į Afriką” ir “Filipinų užrašai” bei juose atskleistą pasakotojo talentą žurnalistui buvo skirta Mato Šalčiaus premija.

2010-01-28LŽS Kelionių ir pramogų klubas nerimsta ir žiemą!

Sausio 23 dieną, saulėtą, bet šaltą šeštadienį, klubo nariai įgyvendino seną svajonę – keliavo žirgu kinkytomis rogėmis. Kartu su klubo nariais gamtoje iškylavo ir tarpukario žurnalisto ir keliautojo Mato Šalčiaus dukra ponia Raminta, kurią klubas globoja.

2009-12-09Kelionių ir pramogų klubo pristatymas Klimato kaitos seminare

Danijos ir Prancūzijos ambasadoriai spaudė G.Statiniui ranką už labai konkrečius akcentus ir jų klubo vykdomą „nematomą“ savo ir aplinkinių ekologinės sąmonės formavimą. Tai buvo bene reikšmingiausias viešas LŽS Kelionių ir pramogų klubo prisistatymas, o kartu aukšto rango diplomatinio korpuso narių susidomėjimas ir įvertinimas.

2009-11-13Kelionių klubo nariams – Prezidento V.Adamkaus palinkėjimas

Lapkričio 10 d. Prezidentas Valdas Adamkus prezidentūroje priėmė žurnalistą Gerimantą Statinį ir sutiko pasidalinti mintimis apie savo mokyklos suolo draugą, vėliau tapusį Lietuvos alpinizmo pradininku – Gediminą Akstiną. G.Statinis šią vasarą dalyvavo ekspedicijoje Tian Šanio kalnuose, kuri buvo skirta Lietuvos vardo tūkstantmečiui ir Gedimino Akstino viršūnės 50-mečiui paminėti. Po jos žurnalistas ir pradėjo rašyti knygą „Senojo ledkirčio prisiminimai“ apie Lietuvos alpinizmo istoriją.
2007 © “Lietuvos žurnalistų sąjunga” - žurnalistams, mediadarbuotojams ir visuomenei - įvykiai, analizė, kūryba.
Sprendimas: Fresh media