2024 m. kovo 28 d., Ketvirtadienis

Tyrimų fondas

Senos interneto svetainės versijos

Jaunojo žurnalisto užrašai

*print*

Archyvas :: Kaip mokiausi būti žurnaliste

2022-09-20
 
Erikos Straigytės nuotraukoje: akimirka iš užsiėmimo Jaunųjų žurnalistų klube; prie kompiuterio- Luknė

Erikos Straigytės nuotraukoje: akimirka iš užsiėmimo Jaunųjų žurnalistų klube; prie kompiuterio- Luknė

Urtė Kričenaitė


Aš esu prie Sostinės vaikų ir jaunimo centro. Prieš save pastebiu aukštą ir tvirtą pilkos spalvos bokštą. Taip pat priešais matau plačią aikštę, joje yra daug suoliukų. Jie nudažyti geltona, žalia ir raudona spalvomis. Tai reiškia Lietuvos vėliavos spalvas. Matau daug augalų bei laiptų. Dar matau mažą stulpą, ant kurio kabo pamestas krepšelis. Jis yra violetinės spalvos.


Kitoje pusėje matau baltą tvorą ir keturis suoliukus, tarp jų pastebiu geltoną smėlio dėžę. Dar matau dviračių ir paspirtukų aikštelę. Šalia jos pastebiu dvi storas linijas, skirtas užvažiuoti neįgaliesiems ir tėvams su vežimėliais.


Ant suoliuko sėdi du vyrai, kurie kalbasi tarpusavyje. Šalia jų stovi elektrinis paspirtukas. Netoli ant suolelio prisėdusi mergina. Ji naršo telefone. Taip pat žemiau sėdi moteris, kuri kalba telefonu. Matau einančią mamą su dviem vaikais.


Šį tekstą parašiau, nes mokytoja skyrė užduotį stebėti, kas vyksta lauke. Vėliau turėjau papasakoti, ką mačiau, tada tai aprašyti kompiuteryje.


Šiame būrelyje sutikau nepažįstamą mergaitę. Sužinojau, kad jos vardas Luknė, jai 11 metų. Luknė pasakojo, kad ji čia jau ne pirmą kartą, lanko jau antrus metus. Jos pirmoji užduotis tik atėjus buvo parašyti, ką ji veikia laisvalaikiu. Luknei ši užduotis nebuvo sunki. Jai pavyko.


Liepos pirmoji užduotis buvo labai seniai, prieš 6 metus. Jai reikėjo nueiti ir pakalbinti dailės studijos vadovę. Ji labai bijojo, nes tai buvo jos pirmas kartas. Po to jai reikėjo visus atsakymus parašyti į kompiuterį. Taip gimė pirmasis Liepos interviu.



/Tekstas sukurtas Jaunųjų žurnalistų klube, vad. Erika Straigytė; teksto autorei 10 m./


 

Paskutinį kartą atnaujinta: 2022-09-20 18:29
 
 
2007 © “Lietuvos žurnalistų sąjunga” - žurnalistams, mediadarbuotojams ir visuomenei - įvykiai, analizė, kūryba.
Sprendimas: Fresh media