2024 m. balandžio 25 d., Ketvirtadienis

Tyrimų fondas

Senos interneto svetainės versijos

Jaunojo žurnalisto užrašai

*print*

Archyvas :: "Eurovizija" ‒ moksleivių akimis

2019-04-02
 
Vlado Ščiavinsko nuotrauka

Vlado Ščiavinsko nuotrauka

Mėta Liepa Kvedaravičiūtė


"Eurovizijos" dainų konkurso atrankos bei pati didžioji "Eurovizija" vyksta kiekvienais metais. Atranka į šį konkursą neseniai pasibaigė ir šlovė atiteko Jurijui su daina "Run With The Lions". Daug žmonių tam nepritarė, kai kurie galvojo, kad Jurijus laimėjo, nes pasisamdė labai gerą prodiuserį, kuris papirko teisėjus, bet tai gali ir nebūti tiesa.


Labai daug fanų, kurie kiekvienais metais žiūri "Euroviziją" bei jos atrankas, palaikė dainininkę Moniką Mariją, dalyvavusią su dviem dainomis. Labai jausminga jos daina "Light On" bei greitesnė "Criminal". Paskutiniuose etapuose ji iškrito su daina "Criminal", bet toliau dalyvavo su kita.


Dainos yra labai skirtingos, kaip ir nuomonės apie dalyvius. O ką mano moksleiviai Vakaris Vingilis ir Ieva Barišauskaitė, tuoj sužinosime.


Vakaris žiūrėjo šių metų "Euroviziją", kai kurie dalyviai jam patiko, o kai kurie ne. Labiausiai patiko Monika Marija, bet ir nugalėtojo daina jam patiko. Jis pritaria tam, kad Jurijus laimėjo, žiūrovai pasirinko, kas jiems labiausiai patiko. Jam savotiškai nugalėtojo daina irgi patinka. Vakaris atidavė tris balsus Monikai Marijai. Jis žiūrėjo ir praeitų metų „Eurovizijos“ konkursą. Jam nepatiko didžiosios "Eurovizijos" laimėtoja iš Izraelio, nepatiko ir jos daina bei pasirodymas. Jis labiausiai sirgo už švedų atliekamą dainą. "Bet laimėjo, kas laimėjo", sako moksleivis.


Vakaris mano, kad Jurijaus sėkmė didžiojoje "Eurovizijoje" priklauso nuo teisėjų bei žiūrovų. "Jurijus žiūrovus sužavėjo daina, pasirodymu ir tuo, kad buvo pasiruošęs ir tinkamai atliko savo dainą".

 

Bet kita pašnekovė Ieva mano kitaip. Dešimtmetė moksleivė žiūrėjo šių metų „Eurovizijos“ atrankas, jai jos labai patiko. Ypač patiko Monikos Marijos pasirodymas su daina „Criminal“. Už ją Ieva nebalsavo, bet labai norėjo atiduoti savo balsą.


Ievai patiko ir Jurijaus pasirodymas, ir daina. Ji sako, kad ši daina yra apie liūtus, o jos horoskopas irgi yra liūtas. Ji pritaria tam, kad Jurijus laimėjo. Ieva mano, kad jis gali patekti į didžiosios „Eurovizijos“ „Top 10“. Ievai iš pradžių nepatiko praeitų metų konkurso laimėtoja iš Izraelio, nes „ji dainavo juokingai“. Bet kai daugiau kartų išgirdo jos dainą, Ievai ji pradėjo patikti.


Ieva įsitikinusi, kad Jurijui buvo lemta laimėti. Jam padėjo fanai, be to, jį palaikė tie, kuriems Jurijus patiko. Ji mano, kad pats pasirodymas ir sužavėjo žiūrovus, todėl jis laimėjo. Ji nemano, kad Jurijus papirko teisėjus, dėl to, kad jis per televizijos laidą „Nuo... iki“ sakė, kad jis tik paprastas žmogus, kuriam patinka dainuoti ir kurti dainas.

 

 

 

/Tekstas sukurtas Jaunųjų žurnalistų klube, vad. Erika Straigytė; teksto autorei 11 m./

 

 

 

Paskutinį kartą atnaujinta: 2019-04-02 20:48
 
 
2007 © “Lietuvos žurnalistų sąjunga” - žurnalistams, mediadarbuotojams ir visuomenei - įvykiai, analizė, kūryba.
Sprendimas: Fresh media