2024 m. kovo 28 d., Ketvirtadienis

Tyrimų fondas

Senos interneto svetainės versijos

Aktualijos

*print*

Archyvas :: Septyniolikmečiai – visiškai apolitiški?..

2019-02-12
 
Vlado Ščiavinsko nuotrauka

Vlado Ščiavinsko nuotrauka

Rapolas Vanagas


Sulaukus aštuoniolikos, mums tenka daug naujų pasirinkimų. Vienas iš jų yra balsavimas. Kiekvienais metais vyksta rinkimai, kur žmonės kandidatuoja į merus ar prezidento postą, ir mes, piliečiai, turim pasirinkti, kas tuo bus.


Aš pats esu septyniolikmetis, bet politika nesidomiu. Man tai nėra įdomu. Tu balsuoji už žmogų, kuris, patekęs į valdžią, turėtų daryti gerus darbus, bet pastaruoju metu matau vien tik prastą politikų darbą. Tenka rinktis geriausią pasirinkimą iš blogiausių. Gal sukakus aštuonolikai, pasidomėsiu, už ką balsuoti ir ar jų pasiūlymai sutampa su mano norais. Šiuo metu politikai labai mėgsta išpopuliarėti, tai matosi televizijos laidose, plakatuose, reklamose. Taip pat ir mūsų piliečių nuomonės yra kintančios.


Ankščiau mūsų klasėje buvo vienas moksleivis, kuris buvo labai susidomėjęs politika. Jis buvo visų nekenčiamas, nes mus nervindavo su savo kalbomis, replikomis. Jis nuolat kartojo, kad mūsų politikai nieko nedaro ir tinginiauja. Taip, tai yra tiesa, bet tai nereiškia, kad reikia išsakyti savo nuomonę vidury istorijos pamokos. Jis labai buvo įkyrus ir gerai, kad jo dabar nėra.


Aš manau, jog dauguma mokinių šiuolaikiniam pasauly nelabai domisi politika, bet visgi yra tam tikra dalis, kurie domisi ir gal net bandys tapti politikais. Aš tai kol kas esu apolitiškas ir turbūt toks liksiu.



/Tekstas sukurtas Jaunųjų žurnalistų klube, vad. Erika Straigytė/

Paskutinį kartą atnaujinta: 2019-02-12 20:56
 
 
2007 © “Lietuvos žurnalistų sąjunga” - žurnalistams, mediadarbuotojams ir visuomenei - įvykiai, analizė, kūryba.
Sprendimas: Fresh media